enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Doğal Öksürük Çözümleri Nelerdir? (Evde Öksürük Nasıl Geçer?)

Doğal Öksürük Çözümleri Nelerdir? Öksürük evde doğal bir şekilde nasıl geçer?

Doğal Öksürük Çözümleri Nelerdir? (Evde Öksürük Nasıl Geçer?)
28 Eylül 2022 13:37 | Son Güncellenme: 28 Eylül 2022 13:38
A+
A-
Doğal Öksürük Çözümleri Nelerdir? İşte doğal öksürük çözümleri;

Bal

Bir veya iki çay kaşığı bal, mukus üretimini azaltabilir. Bal ayrıca mikropları öldürür. Ancak unutmayın, bebeklerde nadir görülen bir gıda zehirlenmesi türü olan botulizme neden olabilir. 1 yaşından küçük çocuklara asla vermeyin.

Sıcak içecekler

Sıcak içecekler tıkalı bir kafayı rahatlatmaz, ancak öksürüğü oda sıcaklığındaki içeceklerden çok daha iyi yatıştırır. Rahatlamak istiyorsanız, sıcak çay veya su için.

Zencefil

Araştırmalar, zencefil kökü içindeki bazı saflaştırılmış bileşiklerin solunum yollarınızı sıkılaştıran kasları gevşetebildiğini gösteriyor. Zencefil çiğ yiyebilir veya öğütülmüş zencefil kökünü balla karıştırıp sıcak çayın içine karıştırabilirsiniz.

Su

Bol su içmek sadece öksürüğün oluşturduğu kaşıntıyı yatıştırmak ve susuz kalmanızı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda boğazınızdaki mukusu inceltir. Bir şeyleri öksürükle temizlemeniz daha az olasıdır.

Buhar

Buharda nefes almak, solunum yollarınızı sakinleştirdiği ve nemlendirdiği için öksürüğe yardımcı olabilir. Ekstra rahatlık için suya nane gibi uçucu yağlar da ekleyebilirsiniz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.