enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Valisi Avni Çakır Engelliler Günü Mesajı Yayınladı

Kastamonu Valisi Avni Çakır Engelliler Günü Mesajı Yayınladı
4 Aralık 2021 01:20 | Son Güncellenme: 4 Aralık 2021 13:22
A+
A-
3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü dolasıyla Kastamonu Valisi Avni Çakır  ve belediye başkanı Galip Vidinlioğlu birer mesaj yayınladı.
Vali Çakır mesajında şunları söyledi.
Tüm bireylere verdiği değer ile bugün daha da güçlü olan devletimiz ve milletimiz, engelsiz bir hayatın sağlıklı fertlerini temsil etmektedir. Engel tanımayan, azimleri ile sosyal ve iş hayatımıza büyük katkıları olan engelli vatandaşlarımız, aynı zamanda ülkemizin sağlam vizyonunu da belirleyen en temel unsurlardan biridir.
Güçlü devletimizin yatırımları, kalkınma alanında attığı dev adımlar, engelli vatandaşlarımız için de fırsat oluşturmuş, kendilerini aşan, geliştiren,  ülke çapında hizmetler sunan bireyler haline gelmişlerdir.
Sosyal hayatımızın her alanındaki başarılı faaliyetleri ile toplumsal bağlarımızı kuvvetlendiren engellilerimizin desteği, işbirliği, üretime ve ülke ekonomisine katkıları bizleri gelecekte de daha yüksek seviyelere ulaştıracağına inanıyorum.
Milli birlik beraberliğimizin can damarı, engelli ancak bir o kadar da üretken, verimli, katkı sunan engelli vatandaşlarımıza, 3 Aralık Uluslararası Engelliler Gününde, aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu, bir yaşam diliyorum.

Kastamonu Valisi Avni Çakır 

Engellilik, yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve onların ailelerini değil, toplumun tamamını ilgilendiren bir konudur. Engellilerimizin yaşamlarındaki tüm engellerin kaldırılması ve onlara her alanda fırsat eşitliği sağlanması önemli bir toplumsal ihtiyaçtır. Bu bilincin oluşmasına öncülük etmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek açısından önemli bir gündür.

Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Bizler de Kastamonu Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarını ve daha iyi yaşam koşullarına kavuşabilmelerini sağlamak amacıyla sosyal projeler geliştiriyoruz. Engelli bireylerimizin günlük yaşamda karşılaştıkları her türlü engeli ortadan kaldırmak ve onlara destek sağlamak için yapılan çalışmalar bir toplumsal görev olarak görülmelidir. Bu doğrultuda bütün hemşehrilerimizin de aynı duyarı göstereceğine inanıyorum.

Engelsiz bir gelecek için mücadele eden tüm vatandaşlarımızın, önündeki engelleri azimle, inançla aşan tüm engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü içtenlikle kutluyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.