enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Üniversitesinde Mezuniyet Şöleni

Kastamonu Üniversitesi “2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni” Emin Baydil Spor Sahasında gerçekleşti. Törende binlerce öğrenci, Kastamonu Üniversitesi’nden mezun olmanın gururunu yaşadı.

Kastamonu Üniversitesinde Mezuniyet Şöleni
8 Temmuz 2023 13:39 | Son Güncellenme: 8 Temmuz 2023 13:42
A+
A-

Kastamonu Üniversitesinde 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Coşkuyla Gerçekleştirildi

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal‘ın ev sahipliğinde düzenlenen törene; Kastamonu Valisi Avni Çakır, Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Anonim Şirketi Genel Müdürü İlhami Keleş, kamu kurumları ve kuruluşlarının amirleri, protokol üyeleri, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Kasım Yenigün, akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve aileleri katıldı. Kastamonu Haber ekibimizin edindiği bilgiye göre, Mezuniyet Töreni, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından mezun olan öğrencilerin yürüyüş korteji ile yerini alması ile devam etti.

Kortejin ardından Kastamonu Üniversite birincisi Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezunu Melike Şekercioğlu törenin açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında Şekercioğlu arkadaşlarına, akıl ve bilimin her zaman yanlarında olması temennilerinde bulunarak, yeni hayatlarında başarılar diledi. Konuşmasının ardından Şekercioğlu, ismini mezuniyet yaş kütüğüne çaktı.

Şekercioğlu’nun ardından Mezuniyet Töreni’nde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, mezun öğrencilerimize hayatlarında başarılar diledi.

Öğrencilerin yeni bir döneme girdiğini dile getiren Rektör Topal, öğrencilerimizi özleyeceklerini ve Kastamonu Üniversitesi için kendilerinin çok değerli olduğunu vurguladı.

Rektör Ahmet Hamdi Topal, “Hayata hazırlandığınız bu eğitim yuvasının kapısı sizlere her zaman ardına kadar açık olacaktır. Bizler dün olduğu gibi bundan sonrasında da her daim yanınızda olacak, sizlerin en büyük destekçiniz olmaya devam edeceğiz” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Konuşmasında ailelere de seslenen Rektörümüz, ailelere çocuklarınız ile gurur duymaları gerektiğini söyleyerek “Bizler gözbebekleriniz olan evlatlarınızı akademik kadromuz ile özgüvenleri yüksek, ilkeli, kaliteli, yetkin, bilimsel bilgi ve beceri kazanmış, milli ve manevi değerlere bağlı, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluk üstlenen birer fert olmaları için gayretle çalıştık. Bu süre zarfında çocuklarınız da üzerine düşeni fazlasıyla yaptılar ve hayata hazırlanmak için çalıştılar.  Ülkemize milletimize hayırlı evlatlar yetiştirdiğiniz için siz ailelerimize Üniversitemiz adına teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu, Milletvekili Fatma Serap Ekmekci ve Vali Avni Çakır, bugün birer konuşma yaparak, öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik etti ve yeni hayatlarında başarılar diledi.

Programın devamında Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, üniversitemizin birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne ödüllerini takdim etti. Vali Avni Çakır, Milletvekili Fatma Serap Ekmekçi ve Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu da üniversitenin fakülte birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne ödüllerini verdi. Üniversite yüksekokul ve meslek yüksekokulu birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne ise ödülleri İl Jandarma Komutanı J. Alb. Zafer Özden, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal ve Kastamonu Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu tarafından takdim edildi.

Elmadağ İlçesinde bulunan Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) Anonim Şirketi’nin Roket ve Patlayıcı Fabrikasında 10 Haziran 2023 tarihinde meydana gelen patlamada babası şehit olan Üniversite üçüncüsü ve Eğitim Fakültesi ikincisi Burcu Kutlu’ya, babasının MKE’de çalışan mesai arkadaşları adına plaket vermek üzere MKE Genel Müdürü İlhami Keleş tarafından plaket takdim edildi.

Ödül ve başarı belgelerinin takdim edildiği törenin ilk bölümü, protokol üyeleri ve öğrencilerin bir araya gelerek toplu fotoğraf çekimi ve keplerini havaya atmasıyla coşkuyla sona erdi.

Kep atma töreninin ardından Mezuniyet Töreni programının konser bölümüne geçildi. Öğrencilerimiz, enerjik performanslarıyla sahne alan Gökhan Battı & Boombar ve Demode’nin şarkılarıyla unutulmaz bir eğlence yaşadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.