enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Siyasilerine bir dokun bin ah işit (İlçelerden Önemli Kulisler Var!)

31 Mart seçimlerine artık 2 aydan az bir zaman kaldı. Zaman çok daraldı ama seçim heyecanı ve atmosferi oluşmuş değil henüz…

Kastamonu Siyasilerine bir dokun bin ah işit (İlçelerden Önemli Kulisler Var!)
1 Şubat 2024 22:17 | Son Güncellenme: 2 Şubat 2024 08:10
A+
A-

Siyasi Partiler arasında arka kapılar arkasında gizli pazarlıklar devam ediyor. Özellikle Ak Parti ve YRP arasında çok sıkı pazarlıklar var. Ve özellikle Ankara ve İstanbul’daki bir oyun bile hesabını yapan siyasi partiler, kıran kıran bir pazarlıktan da geri durmuyorlar.

Bir Önceki Ak Parti Kastamonu İlçelerinde Belediye Başkan Adaylarını Neden Açıklamıyor” yazımız büyük ilgi ve alaka gördü. İnanın bu duruma bende şaşırdım. İnanılmaz mesajlar ve telefonlar aldım. Tabi önemli kulislerde var bunların içinde.

Ancak önce bir duruma açıklık getirmem gerekiyor. O yazımızda “Ak Parti Genel Merkez bazı İlçe ve bazı adayları yetersiz görmüş” ifadesi sanki bana aitmiş gibi anlaşılmış. Benim hiç bir adayı yetersiz görme gibi bir durumum olamaz. Benim için böyle bir şeyi ima etmem bile hadsizlik ve terbiyesizlik olur. Bunu baştan düzeltelim inşallah.

O yazımızda da belirttiğimiz gibi Ak Partinin Kastamonu ilçe adaylarının belli olmamasının önemli sebeplerinden sadece biri; Yeniden Refah ile yapılan pazarlıklarmış bu kesinleşti. Çünkü Ak Partili bazı aday adayları ve ilçe başkanları YRP ilçe başkanlarına hep sizin yüzünüzden böyle oldu diyorlarmış zaten. Demek ki konudan bilgileri var.

YRP, Ankara ve İstanbul’a karşılık, İstanbul’da 3 ilçe, Samsun ve Kastamonu’dan bazı ilçeleri istemiş. Ancak Ak Parti İstanbul’da adaylarını açıkladığı için, başka çözümler aranıyormuş. Bu çözümde YRP’ye Samsun ve Kastamonu’da verilecek ilçeleri artırmak olabilirmiş. Duyumlar Samsun İlk adım ve 19 Mayıs, Kastamonu Tosya ve Taşköprü imiş. Ama ilçeler değişebilir veya başka illere de yansıyabilirmiş. Tabi buralarda ince ince hesaplar yapılıyor. Her konuşulan ve her kuliste yüzde yüz doğru çıkacak diye bir durum yok elbette..

KASTAMONU’DA ŞANSLAR ŞİMDİLİK EŞİTMİŞ

  Kastamonu Merkezde 5 partinin ortak adayı olarak açıklanması beklenen Kadir Yalçın, kendi partisinin, bu ittifaka onay vermemesi üzerine, partisinden ayrılarak İYİ Parti adayı olarak açıklandı. Ancak ismi geçen partilerden sadece Demokrat parti destek verdi. Saadet Partisinin ayrılmasından sonra Gelecek ve Deva’nın da aday töreninde olmaması dikkatlerden kaçmadı. Kastamonu İttifakı adı verilen ittifak bakalım ne yapacak? Dedikleri gibi kazanmaya mı geliyorlar, yoksa adaylardan birine avantaj mı sağlayacaklar hep birlikte göreceğiz.

Saadet Partisinin İstanbul Esenler İlçe başkanlığı da yapmış Hulusi Özbek ismi üzerinde durduğu ve kısa zamanda bu ismin aday olarak açıklanacağı konuşuluyor.

  Kastamonu’da Ak Parti adayı Tahsin Babaş’ın daha önceki hatalarından ders aldığı ve bu seçimde ayaklarının yere sağlam bastığı ifade ediliyor.

  Mhp adayı Yüksel Aydın, henüz gündemi henüz kendi lehine oluşturamaması dikkatlerden kaçmıyor. Bakalım bu durum ne kadar daha sürecek?

CHP adayı Hasan Baltacı, eski belediye başkanları Ali Köse ve Turhan Topçuoğlu’nu ziyaret ederek başlaması, hatta mevcut belediye başkanı Galip Vidinlioğlu’nu ziyaret etmesi, milletvekili Hasan Baltacı’nın seçimlere ne kadar önem verdiğinin ve farklı kesimlere mesaj vermenin bir göstergesi olduğu söyleniyor.

Kastamonu ve Tosya’da seçmen havası ve heyecanı biraz farklılaşmış gibi ama şimdilik. Tabi bekleyip göreceğiz hep birlikte.

Şunu da tekrar belirteyim ki Kastamonu’da Hasan Baltacı faktörü var. Bu durum hem Ak Partilileri hem MHP’lileri kara kara düşündürüyor gibi.

Ak Parti Tosya’da 9 veya 10 aday adayı var. 3 adayın genel merkeze gittiği ama henüz onay çıkmadığı söyleniyor. Ancak Tosya’da YRP adayı İbrahim Demir Ak Parti ile ortak aday olursa kimse şaşırmasın. Tabi bunu Mhp nasıl karşılar bilemiyorum. Tosya’da seçmen hem Ak Partiye, hem Mhp’ye tepkili. Nitekim genel seçimlerde YRP iyi bir tepki oyu almıştı buradan.

 

Tuğçe Kaleli

“Tosya’ya kadın eli değecek” sloganı ile aylar öncesinden seçim startını veren Chp Tosya Belediye Başkan adayı Tuğçe Kaleli, vatandaşlardan gördüğü ilgiden çok memnunmuş, ve seçimi kazanacaklarını düşünüyormuş.

Ak Partide başta Taşköprü ve Tosya başta olmak üzere başkan adaylarının açıklanmamasından dolayı, bazı bazı önemli isimler, tekrar girişimlerde bulunuyorlarmış. Bazı isimlerin de isimleri geçiyormuş, bazı isimlerde, il başkanı, milletvekili ve Kastamonulu Tarım Bakanını ile görüşüyorlarmış, bazı isimlerde ilgililere öneriliyormuş.

TAŞKÖPRÜ’DE AK PARTİ VE YRP’DE BEKLEYİŞ SÜRÜYOR!

Ak Parti Taşköprü’de 5 tane adayı adayı var. Bir ismin çok kulis yaptığı, Kastamonu ve Ankaraya sık sık gidip geldiği ama henüz bu yoğun çalışmasına bir karşılık bulamadığı ve bu durumun adayın moralini bozduğu belirtiliyor.

Bir önceki yazımızda da belirttiğim gibi eski vekil Metin Çelik, Mustafa Gökhan Gülşen, Kastamonu Belediye Başkan adayı eski Gençlik ve Spor müdürü Reşat Asrak ve İstanbul İski’de uzun yıllardır görev yapan Çetin Duman’ın da isimlerinin konuşulduğu dillendiriliyor. geçtiğimiz yıllarda Taşköprü’de Okul müdürlüğü de yapan Reşat Asrak’ın Kastamonu ve Taşköprü için önemli bir isim olduğu belirtiliyor.

Sendikacı da olan Çetin Duman’ın, aslında aday adayı olmak istediği, ancak Abdullah Çatal ile aynı köyden oldukları ve Cumhur ittifakına zarar vermemek için Ak Parti aday adaylığından vazgeçtiği, Abdullah Çatal’ın aday olmayacağını açıkladıktan sonrada aday adayı müracaatların bitmesinden dolayıda tekrar aday olamadığı belirtiliyor. Kaskon, Kasder ve Taşköprülüler Derneklerinde görev yapan ve Dernekçi kimliğiyle de tanınan Çetin Duman’ın 25 yıllık İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İski’den çok tecrübeli olduğu ve Türk İş’e bağlı Tes-iş Sendikasında sendikacılık tecrübesi bulunduğu belirtildi. Çetin Duman, İstanbul’da genel seçimlerde milletvekili aday adayı da olmuş.

 

Taşköprü’de Gelecek Partisi adayı Harun Acar’ın tam 72 projesi vatandaşların ilgisini çekmişe benziyor. “Belediyecilikte Gelecek Modeli” sloganı ile projelerini açıklayan Başkan adayı Harun Acar bu projelerini peyder pey açıklayarak Taşköprü’ye çağ atlatacaklarının müjdesini de veriyor.

CHP adayı Ufuk Car, çalışmalara, “Taşköprü İçin Yeni Bir Başlangıç” sloganı ile başlayan Ufuk Car, sessiz ve derinden gidiyor.

Mhp Taşköprü adayı Eczacı Yıldıran Yüksel; seçim startına, Şeyh Hüsamettin Çoban Hz.’nin manevi huzurunda dualarla ve hızlı başladı. Yıldıran Yüksel için, Taşköprü’nün ağabeyi gibidir, Taşköprü’de son zamanlarda parçalanan Mhp’yi derleyip toparladığı ve vatandaşlarında ilgisinin iyi olduğu belirtiliyor. Taşköprü’de Mhp’nin çok önemli bir ismi; “Seçim zamanlarında bizde küslük kalmaz ve dağınıklıkta biter” dedi. Mhp adayı Yıldıran Yüksel’in önümüzdeki günlerde tempoyu daha da artıracağı ve seçimin favorisi olduğu söyleniyor.

 YRP Taşköprü ilçe başkanı Mehmet Ali Topçu’nun, Ankara’ya çağrıldığı, bunun adaylık işareti olabileceği belirtiliyor. Ancak Ak Parti ve YRP arasında tepelerde süren seçim pazarlığının nasıl sonuçlanacağı da ilçede merak konusu olmaya devam ediyor. Tahminim 3-5 gün içinde bu durumun netlik kazanacağı yönünde.

BBP Taşköprü Belediye Başkan Adayı Esat Demir ve BTP adayı Güler Özdemir, seçim çalışmalarına devam ediyorlar.

Aylar öncesinden Bağımsız aday olan ama daha sonra İYİ Parti Taşköprü Belediye Başkan adayı olan Vedat Güner, seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyorlar.

 

Yerel Seçimlerin Ülkemize ve Kastamonumuza hayırlar getirmesini diler, tüm adaylara başarılar dilerim.

Vesselam

 

Yorumlar
  1. Adem calis dedi ki:

    yuzyilda bir haber yapiyorsun onuda eksik yapiyorsun Adem calis pirder baskani