enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Ak Parti Kastamonu İlçelerinde Belediye Başkan Adaylarını Neden Açıklamıyor

Ak Parti Kastamonu ve ilçelerde aday adaylık müracaat sürecini 5 Aralık 2023 itibariyle sonlandırmış ve Aralık sonu ve Ocak ilk haftasında kesin adayların açıklanması bekleniyordu. Ama hala açıklanmadı.

Ak Parti Kastamonu İlçelerinde Belediye Başkan Adaylarını Neden Açıklamıyor
30 Ocak 2024 07:43 | Son Güncellenme: 30 Ocak 2024 23:32
A+
A-

İlçelerin hemen hemen tamamında en az 4-5 aday adayı müracaatı da olmuştu ama kesin adaylar  Ocak sonu gelmesine rağmen bir türlü açıklanmadı. Nedenini ise kimseler bilmiyor, kime sorsak farklı bir cevap yok maalesef..

AK PARTİ İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARININ AÇIKLANMAMASI NORMAL DEĞİL!

   Ak Parti Kastamonu merkez belediye başkanlığı için eski belediye başkanı Tahsin Babaş’ı açıklamıştı. Tahsin Babaş çalışmalara başladı bile. Ancak ne hikmetse Ak Parti, Kastamonu’nun ilçelerinde henüz kesin adaylarını belirlememesi dikkatlerden kaçmıyor.

Kulislere göre bazı ilçeler için adaylar çok yetersiz deniliyor. Yeterli olanların ise sağlık sorunları varmış. Ancak bu şekilde olsaydı, o zaman diğer ilçelerin açıklanması gerekirdi. Çünkü seçime sadece 60 gün kaldı. Ak Partinin bu durumu hiç hayra alamet değil sanki…

Mhp ise Kastamonu için eski İl başkanı ve GİK üyesi Yüksel Aydın’da karar kılarken, Tosya’da mevcut başkan Volkan Kavaklıgil ile devam dedi. Taşköprü’de mevcut başkan Abdullah Çatal, aday adayı olmayınca, Eczacı Yıldıran Yüksel başkan adayı olarak açıklandı.

Ak Parti Taşköprü Aday Adayları

Bir duyuma göre, Ak Parti Genel Merkezin, Tosya ve Taşköprü için adayları yetersiz bulduğu dillendiriliyor. Hatta bazı bazı önemli isimler bu ilçelerden aday olabilmek için tekrar girişimlerde bulunuyorlarmış. Taşköprü adaylığı için eski vekil Metin Çelik, M. Doğan Gülşen ve Kastamonu Belediye Başkan aday adayı Reşat Asrak isimleri geçmiş ama henüz bir netice çıkmamış. İlçe aday adayları bu durumdan çok rahatsız olmuşlar. İlk günlerde sahaya ve sosyal medyaya çıkan aday adayları son günlerde hiç sahalarda görünmüyorlarmış.

KASTAMONU’DA HASAN BALTACI FAKTÖRÜ

Chp Kastamonu Belediye Başkanlığı için Milletvekili Hasan Baltacı’yı açıkladı. Hasan Baltacı ile ilgili detayları dünkü yazımızda yazmıştık. Ak Partinin ilçe adaylarını açıklamamasının sebepleri arasında kanımca Hasan Baltacı faktörü olabilir.

Nedeni de;

Büyük ihtimal Ak Parti ve Mhp genel merkezleri Kastamonu için mevcut adaylar üzerinden anket yaptırdılar. Şunu söyleyeyim ki; Genel Merkezlerin yaptırdığı anketler doğru çıkar. Siz bakmayın sosyal medya üzerinde yapılan anket sonuçlarına. Her genel merkez her il ve ilçe için anketini yaptırır. Tabi bu anketler kamuoyu ile paylaşılmaz kesinlikle..

Yapılan anketlerde Mhp ve Ak Partinin başkanlık mücadelesi birbirlerine zarar veriyor ve Hasan Baltacı’ya da yarıyorsa, ki yarayabilir. O zaman kartlar yeniden dağıtılabilir.

Ne Ak Parti, ne Mhp, Kastamonu’yu kesinlikle Chp’ye kaptırmak istemezleeeer.

Kastamonu’da Cumhur ittifakının oyu yüzde 60-65’lerde olabilir. Ancak ikiye bölündüğünde hangisi kazanacak? Yarı yarıya bölünürse sıkıntı var demektir. Birinin lehine bölünürse çok sıkıntı olmayabilir ama bunu kim ayarlayabilir ki?

Ayrıca Yeniden Refah, BBP ve İYİ Partinin alacağı oylarda Cumhur ittifakından olacağından, Hasan Baltacı’nın seçimi kazanma ihtimalini güçlendiriyor.

Benim tahminimce bugünlerde son bir araştırma daha yapılır. Kastamonu ve ilçeleri için kesin bir karar verilir diye düşünüyorum. Anlayacağınız Kastamonu’da kartlar yeniden de dağıtılabilir. Sakın şaşırmayın derim.

Peki Kastamonu’da neler olabilir?

1- Kastamonu Merkezde Mhp adayını geri çekebilir. İlçelerde Mhp başkanlarının olduğu ilçelerde Mhp adayları, Ak Partinin olduğu yerlerde Ak Parti adayları desteklenebilir. Ama bu senaryoda Mhp, Tahsin Babaş’ı ortak aday olarak istemez diye düşünüyorum.

2- Merkezde Ak Parti adayını çekebilir. Ama bu kez de Ak Parti Yüksel Aydın’ı ortak aday olarak istemez. Yine ilçelerde ortak adaylar üzerinde çalışırlar.

3- Ak Parti, YRP’nin Ankara ve İstanbul’daki desteğine karşı, Anadolu’da bir kaç ilçeyi YRP’ye verebilir. Bunlardan biri Tosya olabilir. YRP Tosya’yı ve Taşköprü’yü çok istiyor.

4- Kastamonu’da bazı Ak Parti ilçe başkanları; “Hep sizin yüzünüzden açıklanmıyor” diye Yeniden Refah Partisine serzenişte bulunuyorlarmış. Sizin yüzünüzden demelerinin sebebi ise, YRP; İstanbul ve Ankara’da Ak Parti adayların desteklenmesi karşılığında, Samsun İlkadım, 19 Mayıs, Taşköprü, Tosya ve İstanbul’da 3 ilçe istemiş. Ak Parti bazı yerleri erken açıkladığından şuan zor durumda kalmış.

Benim tahminim Kastamonu için bu hafta, adaylar konusunda son kararlar verilir. Ak Parti ve Mhp Genel Merkezlerinin alacağı karara göre kesin adaylar da netleşmiş olur.

Yükseklere karlar yağar üşünür. Bizim büyüklerimiz bizden daha iyi düşünür.”

Ak Parti ve Mhp durup dururken kalesini Chp’ye ve ‘Bizim Hasan’a kaptırmak istemez değil mi? Onun için ince eleyip sık dokuyorlar.

Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir. Her an her şey değişebilir. Siz Hazırlıklı olun efendim.!

Vesselam

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    bu saatten sonra cok zor geliyor gelmekte olan