enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu’da Belediye Seçimini CHP’li “Bizim Hasan” Kazanabilir mi?

Hasan Baltacı, 2018 seçimlerinden Millet ittifakı, Chp, İYİ ve Saadet Partisi adayı olarak seçilerek sürpriz bir şekilde TBMM’ye gitmişti. Sürpriz diyorum, çünkü o dönem 2 vekil Ak Parti çıkarırsa, 1 vekilde Mhp çıkarır tahminleri ağır basıyordu.

Kastamonu’da Belediye Seçimini CHP’li “Bizim Hasan” Kazanabilir mi?
29 Ocak 2024 00:16 | Son Güncellenme: 29 Ocak 2024 11:17
A+
A-

2018- 2023 arasında Hasan Baltacı bence iyi çalıştı. Kastamonuyu TBMM’de iyi temsil etti. Tabi bunda Ak Partili iki vekilin çok sesinin çıkmaması da etken oldu.

HALKLA İÇ İÇE OLAN MUTLAKA KAZANIYOR!

Evet ülkemizde kutuplaşma var, kamplaşma var, muhalefeti terörize etme var. Kısaca ne ararsan var. Ancak tüm bunlara rağmen, halkla kaynaşan, iç içe olan, çalışan, çabalayan insanların partisine falan bakmıyor vatandaş. Bunun en iyi örneklerinden birisi CHP’li Hasan Baltacı’dır.

 

Diğer örnekleri de verip, Hasan Baltacı’yı sonraya bırakacağım.

  Gürsel Erol, Elazığ gibi belki de Milliyetçiliğin kitabının yazıldığı yer desek, her halde yanlış olmaz. Ayrıca Mehmet Ağar’ın şehri. Gürsel Erol’da 2018 yılında Elazığ’dan Millet İttifakı Chp-İYİ ve Saadet’in toplam oyunun sayesinde milletvekili seçilerek TBMM’ye gitti. Aynı CHP’li Gürsel Erol, geçen yıl yapılan 14 Mayıs seçimlerinde, hem de İYİ Parti olmamasına rağmen oyunu çok ama çok artırarak tekrar Elazığı milletvekili seçilerek TBMM’ye gitti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de yine CHP, 45 yıl sonra bir vekil çıkardı.

Keza Veli Ağbaba; Malatya’dan oyunu artırarak tekrar seçilmiş oldu.

Mustafa Sarıgül ise, Ak Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık yapan Binali Yıldırım’ın memleketi olan Erzincan’da krallar gibi karşılandı ve CHP’nin oyunu bayağı da artırarak TBMM’ye girmiş oldu.

Şimdi gelelim ‘Bizim Hasan’ lakaplı Hasan Baltacı’ya; Hasan Baltacı’da 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, İYİ Partisiz olarak ve de oyunu artırarak tekrar vekil seçildi ve TBMM’de Kastamonu’yu temsil etmeye devam ediyor.

 

Bakın verdiğim örnekler hep uç örnekler. Milliyetçiliğin hakim olduğu şehirlerde, CHP’li adaylar çalışınca, çalışmanın hakkını verince, vatandaş, yok CHP’li, yok muhalefet demiyor. Gidip oyunu veriyor. Muhalefetin işte bunlara dikkat etmesi ve adaylarını buna göre tespit etmesi gerekiyor.

Hasan Baltacı, Mecliste fırsatını buldukça söz alıp, Kastamonu’nun ve halkımızın sorunlarını TBMM’ye taşıdı. Bunda da çok başarılı oldu. Bence burada Hakkı Köylü ve Metin Çelik’in, şehirden ve vatandaştan uzak görüntüsü de etkili olmuş oldu. Hasan Baltacı, Ak Parti vekillerinin boş bıraktığı bu boşluğu çok iyi doldurdu. ‘Yiğidi öldür hakkını ver’ demişler.

Kastamonu’yu sık sık ziyaret ettiğim dönemlerde de, yaptığımız konuşma ve araştırmalarda, hemşehrilerimizin Hasan Baltacı’dan memnun olduğunu da gözlemliyorduk. Zaten memnun olmasalar, durduk yereBİZİM HASAN” demezlerdi. Hasan Baltacı, hemşehrilerimizle iyi iletişim kuran, telefonlara cevap veren, sorunları çözmeye çaba sarf eden, ve en önemlisi de takip edip, sonucunu da bildiren bir özelliği var. İşte bu özellikleri sayesinde Kastamonulu hemşehrilerimiz; partisine, purtusuna bakmadan ‘Bizim Hasan’ deyiverdiler. Bence bu lakabı almak seçim kazanmaktan daha önemlidir.

HASAN BALTACI KASTAMONU BELEDİYESİNİ KAZANABİLİR Mİ?

Milletvekili Hasan Baltacı, bu kez Chp’den Kastamonu Belediye Başkanlığına aday oldu. Çalışmalara da başladı. İlk günlerdeki kampanyası da “Bizim Hasan”a uygun bir kampanya gibi geldi bana. Seçim şarkısı da buna göre seçilmiş. “Onun adı Hasan, senin gibi bizim gibi bir İnsan.” vurgusu yapılıyor.

Çünkü Hasan Baltacı, gençlerle, kadınlarla ve tüm vatandaşlarla iç içe olmuş bir görüntü veriyor. Kısaca Hasan Baltacı şuana kadar “BİZİM HASAN”ın hakkını veriyor.

Rakipler 2014-2019 arası Ak Partiden başkan seçilen ve 2019’da açık ara kaybeden Tahsin Babaş ve 2019’da Tahsin Babaş’ı yerden yere vuran, o dönemki Mhp il başkanı Yüksel Aydın. MHP’de sıkıntılar vardı. Nitekim adayı değiştirerek bu görüşü doğrulamış oldular. Mhp ve Ak Parti adaylarını ayrı bir yazıda yazmaya çalışacağım inşallah.

Hasan Baltacı, kalan iki ayı da iyi geçirir ve değerlendirirse seçimi kazanma ihtimali var. Nasıl Hakkı Köylü faktörünü iyi değerlendiyse, bu kez de Tahsin Babaş ve Yüksel Aydın çekişmesini iyi değerlendirecektir. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu faktörünü de eklediğimizde şansını biraz daha artırmış oluyor zaten.

İBB Başkanı sayın Ekrem İmamoğlu, 2 defa Kastamonu’ya gitti. İkisinde de önemli ziyaretler yaptı ve ziyaretlerde meyvesini vermeye başlamış oldu.

KASTAMONU’DA MHP’DEN CHP’YE DİKKAT ÇEKEN KATILIM!

MHP’nin efsane başkanı olan ve 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan Turhan Topçuoğlu beyin oğlu geçenlerde CHP’ye katıldı. 3 dönem Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) Kastamonu Belediye Başkanı seçilen Turhan Topçuoğlu’nun oğlu Mimar Ahmet Tuğer Topçuoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) üye olup katılması Kastamonu’da dengeleri değiştirebilir. Tahminim Mimar Ahmet Tuğer Topçuoğlu’nun başkan yardımcısı olacağı yönünde. Tabi kazanmaları durumunda.

Efsane başkan Turhan Topçuoğlunun Kastamonu’da iyi bir karşılığı var, bunu kimse inkar edemez. Turhan Topçuoğlu, Hasan Baltacı ile Karaçomak deresi kıyısında o meşhur yürüyüşlerinden birini yaparsa, bakın o zaman neler değişir?

Başka bir tahminimde CHP’nin, Kastamonu’da ses getirecek bir kaç tane daha transfer yapacağı yönünde.

2018’den beri sahada iyi çalışan ve oyunu artıran CHP ve Hasan Baltacı, belediye seçimlerine kadar oyunu artırmaya devam edecektir. Ancak bu artış, seçimi kazandırır mı, yoksa kılpayı mı kaybettirir mi onu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Kim ne derse desin, Kastamonu’da “Bizim Hasan” işini iyi yapıyor.

   KASTAMONU İTTİFAKI MI KURULUYOR?

Kastamonu’da,  Ekonomik kriz, sürekli faizlerin artması ve Emeklilerin maaş durumu, yerel seçime etki ederse  Kastamonu ve bazı ilçelerde, çok sürpriz sonuçlar çıkabileceği tahmin ediliyor.

Kastamonu’da en son seçimde yüzde 8 civarı oy alan İYİ Partinin tavrı da önem arz etmektedir. İYİ Parti henüz aday çıkarmadı. Millet İttifakı paydaşları Saadet Partisi, Deva, Gelecek ve Demokrat Partinin de aday çıkarıp çıkarmayacağı henüz kesinlik kazanmadı. Bu partilerin ortak ve ayrı bir aday çıkarma olasılıkları da konuşuluyor. Ama Hasan Baltacı’yı destekleme kararı da çıkabilir. İşte bu partilerden bu destek çıkarsa Hasan Baltacı seçimlere iyi bir oy oranı ve özgüveni ile başlamış olacaktır.

Vesselam

Yorumlar
  1. Hoca Köylü dedi ki:

    Sn Köse,
    Sizce seçimi Bizim Hasan kazanabilir mi?
    Yazınızda Cumhurbaşkanlığı seçiminde 9-10 ilçede Kılıçdaroğlunun birinci çıktığını yazmışsınız.Gerek 14 Mayıs gerekse 28 Mayıs seçim sonuçlarını tekrar bir gözden geçir, istersen bir bak bakalım bir ilçede dahi Kılıçdaroğlu birinci çıkmış mı? Biz yanlış biliyorsak bize de söyleyin biz de öğrenelim.

  2. Hoca Köylü dedi ki:

    Sn Yazar,
    Ne oldu YSK’dan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını resmi yazı ile mi talep ettiniz?
    14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Kastamonu ve ilçelerinde ne şekilde sonuçlanmış?
    Bir sonraki yazınızda Milli Görüşcü Birol Aydın’ın İstanbul’da kazanma ihtimalini de yazmanızı bekliyoruz sabırsızlıkla

    1. Ertuğrul Köse dedi ki:

      14 Mayıs 2023 seçimlerde 9-10 ilçede Kemal Kılıçdaroğlu birinci çıkmış. Buna bende inanamadım ama doğru. Google yazarsan her yerde karşı çıkar. Dediğim gibi bana da ilginç geldi. 14 Mayıs Kastamonu ilçe ilçe Seçim sonuçlarını mail atttım sana. Birol Aydın iyi aday oldu. Saadet Aday çıkaramaz, çıkarmıyor, Chp ile işbirliği yapıyor diye iftra atanlara karşı müthiş bir cevap oldu. Kazanıp kazanması nasip işi artık. İstanbul vb.illerde dengeleri değiştirmek kolay olmuyor. Ancak Kastamonu’da çalışınca vatandaş o hakkı veriyor.

      1. Hoca Köylü dedi ki:

        Sn Köse,
        Sizin de çok iyi bildiğiniz halde göz göre göre yanıltıcı-yalan yanlış verilerle yazınızı süslemeniz hiç hoş olmamış ve hala daha 14-28 Mayıs Mayıs Kastamonu seçim sonuçlarında Kılıçdaroğlunun 9-10 ilçede önde çıktığını savunmuşsunuz.Mail adresime göndermiş olduğunuz sonuç seçim.sozcu.com.tr adresindeki hangi tarih ve saatte olduğu belli olmayan yalan yanlış sonuçlardan ibaret.Daha doğru bilgiye ulaşmak isterseniz YSK ‘nın resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.Doğru sonucun ne olduğunu bile bile yanlış sonuçta ısrar etmenizi CHP güzellemesi yapmanızı size hiç yakıştiramadım

        1. Anonim dedi ki:

          Köylüm; Evet o bilgiler yanlışmış yazıda da düzelttim. Aslında ilginçte gelmişti ama, çok fazla araştırmadım, çünkü seçim sonuçları kesindşr diye düşündüm. Şunu belirteyim art niyetli olarak yazmadım. Yanlış bilgiyle art niyet yapılmaz zaten. Diğer adayları da yazağım inşallah. İlgi ve yorumların için teşekkür ederim.

          1. Hoca Köylü dedi ki:

            Sn Köse,
            İşte şimdi oldu. Tebrikler, başarılar diliyorum.