enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı Kimdir (Hangi İlçedendir)

1978 yılında Sinop’un Boyabat ilçesinde dünyaya geldi. Baba adı Ali, anne adı Sabiha’dır.  Kastamonu’da lise eğitimini tamamladıktan sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi Harita Mühendisliği bölümünü bitirdi.

Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı Kimdir (Hangi İlçedendir)
9 Nisan 2023 16:05 | Son Güncellenme: 9 Nisan 2023 19:35
A+
A-

Kastamonu’lu Ünlüler

Milletvekili Hasan Baltacı; 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkalığı ve Milletvekilliği Genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, Deva, Gelecek ve Demokrat Partinin Kastamonu 1.nci sıra adayı oldu.

Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisi, Siyasetçi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu 1’nci sıradan milletvekili seçilerek TBMM’ne girmiştir.

Aile şirketi Biltek Harita A.Ş. nin başına geçerek uluslararası ve ülke düzeyinde çalışmalara imza atan Hasan Baltacı; Komarlar Birliği’inde aldığı projeden sonra Trabzon, Bitlis, Balıkesir, Manisa illerimizde kadastro çalışmaları yaptı. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İl Temsilcisidir. 2011 Genel Seçimlerinde CHP Kastamonu Milletvekili Adayı oldu ama kazanamadı.


2018 yılında yapılan Cumhuriyet Halk Partisi 36. Olağan Kongrede Kastamonu İl Başkanı olarak seçildi. TBMM’de Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesidir.  Aslen Kastamonu Hanönü ilçesinden olan ve İngilizce de bilen Hasan Baltacı, Kastamonu Barosu avukatlarından Güneş Demirkıran Baltacı ile evli olup bir kız çocuğu babasıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.