enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Saadet Partisi İl Başkanı Kadir Yalçın Kimdir?

Millet ittifakını oluşturan partilerin liderler zirvesinden sonra gözler il ve ilçelerdeki muhalefet partilerinin il ve ilçe başkanlarına çevrildi.

Kastamonu Saadet Partisi İl Başkanı Kadir Yalçın Kimdir?
1 Mart 2022 21:32 | Son Güncellenme: 1 Mart 2022 21:56
A+
A-

Bu kapsamda Kastamonu ilimizde faaliyet gösteren siyasi parti il başkanlarımızın kim olduğu merak konusu olmaya başladı. Temel Karamolloğlu’nun genel başkanı olduğu Saadet Partisi son zamanlarda ülke gündeminde ilk sıralarda yer almaya devam ediyor. Son bir yıldır Kastamonu Saadet Partisi il başkanı olarak görev yapan il başkanı Kadir Yalçın kimdir? Ne iş yapıyor? Milli Görüşle ne zaman tanıştı? soruları merak ediliyor. Saadet Partisi il başkanı Kadir Yalçın’ı sizler için araştırdık…

Kastamonu Saadet Partisi İl başkanı Kadir Yalçın; 18 Kasım 1975 yılında Kastamonu ili Azdavay ilçesi Başören Köyü Boyalıca Mahallesinde doğdu. Babasının ismi Abdullah annesinin ismi Halime Yalçın’dır. İlkokul ve orta okulu Kastamonu 23 Ağustos ilköğretim okulunda, Liseyi ise Türkiye’nin ilk lisesi Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesisinde okudu.

Üniversite öğrenimini Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümünde okudu. 1996-2004 yılları arasında İzmir de kanatlı sektöründe sağlık hizmetleri, etlik ve yumurtalık tavuk üretimi yaptı.

2004-2014 yılları arasında Kastamonu sanayisinde oto tamir ve yedek parça ticareti ile uğraştı. 2014-2020 yılları arasında Milli Görüş lideri ve efsane Başbakan Necmeddin Erbakan’ın temelini attığı Kastamonu Devrekani Yem Fabrikasında Ziraat mühendisi olarak çalıştı. 2020 yılından bu yana da Kastamonu Azdavay İlçesi Başören köyünde hayvancılık yapmaktadır.

Saadet Partisine 2009 yılında katılan Yalçın, Kastamonu İl ve merkez ilçe yönetimlerinin değişik kademelerinde görev yaptı. 2017 yılında Kastamonu Saadet Partisi Merkez ilçe Başkanı olan Kadir Yalçın; 2019 yerel seçimlerinde Saadet Partisi Kastamonu Belediye Başkan adayı oldu. 2021 Yılı Mart ayında Saadet Partisi il başkanlığına atanan Kadir Yalçın; daha sonra yapılan kongrede tüm delegelerin oyunu alarak Kastamonu İl Başkanlığına seçildi. Kadir Yalçın 2006 yılında Kadriye Yalçın ile Evlendi. Elif ve Emir isminde iki çocuk babasıdır.

Yorumlar
  1. Faik Öztürk dedi ki:

    Kadir Yalçın beye hayırlı uzun ömürler versin.
    Görevinde hayırlı başarılar dilerim.