enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

MEB’ten Kastamonu’ya 70 Derslik Anaokulu (Tosya. Taşköprü, Cide…)

Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı Türkiye Geneli Anaokulu projesinde Kastamonu ve ilçelerimize 1.400 öğrenci kapasiteli 70 derslik anaokulu sözü verildi.

MEB’ten Kastamonu’ya 70 Derslik Anaokulu (Tosya. Taşköprü, Cide…)
1 Mart 2022 19:53
A+
A-

Millî Eğitim Bakanlığınca okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla 2022 yılı sonuna kadar ülkemizde yapılacak 3000 yeni anaokulu yapım programı açıklandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,in daha önce duyurduğu okul öncesi eğitimdeki çalışmalarla ilgili, eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için okul öncesi eğitime erişimi yaygınlaştırmak istediklerini belirtmiş, “Bu kapsamda 2022 yılı sonuna kadar 3 bin yeni Anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı yapma sözü vermişti. Gerekli plan ve programları yürütüldüğünü ve ilk adım olarak İstanbul’a her biri 12 derslikli 100 yeni anaokulu yapımını başlattıklarını açıklamıştı.

Bu kapsamda, Kastamonu iline 12 müstakil anaokulu ve 5 mobil anaokulu olmak üzere 1400 öğrenciye hizmet verebilecek toplam 70 derslik yapılacağı açıklandı.

Bu çerçevede İl merkezine 3, Tosya İlçemize 2, Abana, Ağlı, Doğanyurt, İnebolu, Pınarbaşı, Şenpazar, Taşköprü ilçelerimize 1 ‘er tane olmak üzere toplam 12 Müstakil Anaokulu ve İl merkezine 2, Tosya İlçemize 2, Cide İlçemize 1 olmak üzere toplam 5 Mobil Anaokulu yapılacaktır.

İl ve ilçelerimize hayırlı olması dileklerimizle…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.