enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yoğurdun Sağlığa 5 Faydası (Yoğurdun Yararları)

Yoğurt, yüzyıllardır insanlar tarafından tüketilmektedir. Peki yoğurdun sağlığımıza faydaları nelerdir?

Yoğurdun Sağlığa 5 Faydası (Yoğurdun Yararları)
1 Mart 2022 18:58 | Son Güncellenme: 1 Mart 2022 19:14
A+
A-

Çok besleyicidir ve düzenli olarak yemek sağlığınızın çeşitli yönlerini artırabilir. Örneğin, yoğurdun kalp hastalığı ve osteoporoz riskini azalttığı ve ayrıca kilo yönetimine yardımcı olduğu bulunmuştur.

1. Önemli Besinler Açısından Zengindir

Yoğurt, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu hemen hemen her besinden bazılarını içerir. Sağlıklı dişler ve kemikler için gerekli bir mineral olan çok fazla kalsiyum içerdiği bilinmektedir. Sadece bir fincan günlük kalsiyum ihtiyacınızın %49’unu karşılar. Ayrıca her ikisi de kalp hastalığına ve belirli nöral tüp doğum kusurlarına karşı koruma sağlayabilen B vitaminleri, özellikle ve B12 vitamini bakımından yüksektir. Bir fincan ayrıca günlük fosfor ihtiyacınızın %38’ini, magnezyumun %12’sini ve potasyumun %18’ini karşılar. Bu mineraller, kan basıncını, metabolizmayı ve kemik sağlığını düzenlemek gibi çeşitli biyolojik süreçler için gereklidir. Yoğurdun doğal olarak içermediği bir besin D vitaminidir, ancak genellikle D vitamini ile takviye edilir. D vitamini kemik ve bağışıklık sistemi sağlığını destekler ve kalp hastalığı ve depresyon gibi bazı hastalıkların riskini azaltabilir.

2. Yüksek Protein İçerir

Yoğurt, 7 ons (200 gram) başına yaklaşık 12 gram ile etkileyici miktarda protein sağlar. Proteinin, enerji harcamanızı veya gün boyunca yaktığınız kalori sayısını artırarak metabolizmayı desteklediği gösterilmiştir. Doymuş yağın daha önce kalp hastalığına neden olduğuna inanılıyordu, ancak mevcut araştırmalar durumun böyle olmadığını gösteriyor. Bununla birlikte, yağsız ve az yağlı yoğurt çeşitleri ABD’de hala popülerdir. Proteinin, enerji harcamanızı veya gün boyunca yaktığınız kalori sayısını artırarak metabolizmayı desteklediği gösterilmiştir. Tokluk sinyali veren hormonların üretimini arttırdığından, iştahın düzenlenmesi için yeterli protein almak da önemlidir. Genel olarak tükettiğiniz kalori miktarını otomatik olarak azaltabilir, bu da kilo kontrolü için faydalıdır .

3. Bazı Çeşitler Sindirim Sağlığına Fayda Sağlayabilir

Bazı yoğurt türleri, başlangıç ​​kültürünün bir parçası olan veya pastörizasyondan sonra eklenen canlı bakteri veya probiyotikler içerir. Bunlar tüketildiğinde sindirim sağlığına fayda sağlayabilir (17). Ne yazık ki, birçok yoğurt, içerdikleri faydalı bakterileri öldüren bir ısıl işlem olan pastörize edilmiştir. 

4. Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirebilir

Yoğurt tüketmek düzenli olarak bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve bir hastalığa yakalanma olasılığınızı azaltabilir. Probiyotiklerin viral enfeksiyonlardan bağırsak rahatsızlıklarına kadar çeşitli sağlık koşullarıyla bağlantılı iltihabı azalttığı gösterilmiştir. Araştırmalar, bazı durumlarda probiyotiklerin soğuk algınlığının görülme sıklığını, süresini ve şiddetini azaltmaya da yardımcı olabileceğini gösteriyor. Ayrıca yoğurdun bağışıklık geliştirici özellikleri kısmen, bağışıklık sistemi sağlığında oynadıkları rol ile bilinen eser mineraller olan magnezyum, selenyum ve çinkodan kaynaklanmaktadır. D vitamini ile güçlendirilmiş yoğurtlar, bağışıklık sağlığını daha da artırabilir.      D vitamini, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkları önleme potansiyeli açısından incelenmiştir.

5. Kilo Yönetimini Kolaylaştırabilir

Yoğurt, kilo yönetimine yardımcı olabilecek çeşitli özelliklere sahiptir. Yeni başlayanlar için, peptid YY ve GLP-1 gibi iştah azaltıcı hormonların seviyelerini artırmak için kalsiyum ile birlikte çalışan protein bakımından yüksektir. Ayrıca, birkaç çalışma yoğurt tüketiminin daha düşük vücut ağırlığı, vücut yağ yüzdesi ve bel çevresi ile ilişkili olduğunu bulmuştur. Bir inceleme, yoğurt da dahil olmak üzere tam yağlı süt ürünlerinin alımının obezite insidansını azaltabileceğini buldu. Bu, daha önce yağ alımı ve kilo alımı hakkında inanılanın aksinedir. Diğer araştırmalar, yoğurt yiyenlerin, yemeyenlere kıyasla genel olarak daha iyi yeme eğiliminde olduğunu bulmuştur. Bu kısmen, oldukça düşük kalorili içeriğine kıyasla daha yüksek besin içeriğinden kaynaklanmaktadır

Topluluk Tarafından Doğrulandı simgesi
Topluluk Tarafından Doğrulandı simgesi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.