enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu ÖİHK – Tosyaspor (Bölgesel Amatör Play Aut Maçı)

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Özel İdare KHS ile Kastamonu 1. Amatör Küme şampiyonu Tosyaspor’u karşı karşıya getirecek olan Play-Out maçı 23 Nisan Pazar günü oynanacak.

Kastamonu ÖİHK – Tosyaspor (Bölgesel Amatör Play Aut Maçı)
20 Nisan 2023 09:18 | Son Güncellenme: 19 Nisan 2023 11:31
A+
A-

BAL Bölgesel Amatör Ligde aynı şehirden sadece bir takım yer alabiliyor. İşte bu nedenle Tosyaspor veya Taşköprüspor veya da diğer amatör takımlarımız ne yaparsa yapsınlar, Bölgesel amatör ligde Kastamonu Özel İdarespor Şampiyon olmadığı veya küme düşmediği sürece BAL ligine yükselemiyor.

 Bölgesel Amatör Ligine yükselmenin tek çaresi Kastamonu ÖİKH ile play aut maçı oynayıp ve kazanmak. Bu durumda çok zor maalesef. Çünkü bir takım BAL liginde daha iyi şartlarda ve daha iyi imkanlarla mücadele edip daha iyi futbolcuları kadrosunda barındırırken, diğer tarafta amatör ligde gencecik çocuklarla ve daha zor şartlarda oynayan amatör ruhlu futbolcular.

Kastamonu 1.Amatör Küme Şampiyonu Tosyaspor 

Geçen yılda aynı seneryo gerçekleşmiş ve Kastamonu ÖİKH, Tosyasporu 6-1 mağlup etmiş, aşinası olduğu ligde var olmaya devam etmişti.

Tosyaspor olsun Taşköprüspor olsun BAL ligine çıkabilseler büyük ihtimal Kastamonu ÖİKH’den çok daha başarılı olacaklar. Çünkü bu ilçeler futbol takımlarına daha çok destek veriyorlar ve daha çok seyirci desteğine sahipler.

Nitekim geçen yıl Taşköprüspor BAL ligine yükselmiş, ilk yılı olmasına rağmen gayette başarılı olmuş ama anlamsız statü gereği küme düşürülmüştü.

Tosyaspor yönetimi de daha önce bu duruma tepki göstermiş ve bu statünün bir an önce düzeltilmesi gerektiğini belirterek yetkililere seslenmişti.

 

KASTAMONU ÖİKH – TOSYASPOR GAZİ STADINDA KARŞI KARŞIYA

Kastamonu 1.Amatör Küme Şampiyonunu belirleyen maçta Tosyaspor Kastamonu Ormanspor’u 2.yarıda Metehan ve Safa Çolak’ın ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup ederek şampiyon olmuştu.

Önümüzdeki sezon Kastamonu’yu Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek takımın belli olacağı bu zorlu mücadele 23 Nisan Pazar günü saat 14.30’da Gazi Stadı’nda oynanacak.

 

Haber : Ertuğrul Köse

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.