enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Endemik Bitkiler Cennetidir

Bizim Aktar Sahibi Yunus Ersin, “Kastamonu’da insanlarımızın yardımcı tedavi unsuru olarak kullandığı, adı sanı bilinmeyen, yani piyasaya verilmediği için ticari özelliği olmayan yüzlerce çeşit bitki vardır.

Kastamonu Endemik Bitkiler Cennetidir
1 Mart 2023 13:15 | Son Güncellenme: 1 Mart 2023 13:18
A+
A-

Bu niteliğiyle Kastamonu’da Rabbimizin doğa eliyle bizlere sunduğu endemik bitki florasının araştırılıp, arşivlenip tabiat eczanemizin şifa zenginliğine aktarılması zorunludur” diye konuştu.

 

Kastamonu’nun doğasıyla, tabiat yapısıyla Allah (c.c.)’ünün bahşettiği bir endemik bitkiler cenneti olarak dikkat çektiğini belirten Bizim Aktar Sahibi Yunus Ersin, “Kastamonu’da insanlarımızın yardımcı tedavi unsuru olarak kullandığı, adı sanı bilinmeyen, yani piyasaya verilmediği için ticari özelliği olmayan yüzlerce çeşit bitki vardır. Bu niteliğiyle Kastamonu’da Rabbimizin doğa eliyle bizlere sunduğu endemik bitki florasının araştırılıp, arşivlenip tabiat eczanemizin şifa zenginliğine aktarılması zorunludur” diye konuştu.

Kastamonu Endemik Bitkiler Cennetidir

Kastamonu Endemik Bitkiler Cennetidir

Özellikle Kastamonu’da Azdavay’da çok nitelikli ve kaliteli çalışmalar yaptığını, bu bölgeden elde ettiği çamurla, çamur maskesi ve çamur şampuanı ile birlikte strese iyi gelen çamur sabunu da ürettiğini dile getiren Yunus Ersin, “Bu çamurla bir çok ürün ürettik, soyulabilir çamur maskesi ile sivilce ve aknenin yardımcı tedavi unsurunu gerçekleştirdik. Diğer yandan bu çamurun içinde bulunan doğal boyayı ise istediğiniz yerde kullanabilmeniz mümkün. İster duvar boyası isterseniz gıda boyası olarak kullanabileceğiniz çok kaliteli ve hiçbir yerde bulamayacağınız bir şifa kaynağı çamur. Yurdun değişik bölgelerinde veya Büyükşehirlerde bazı merkezlerde yapılan çamur terapilerinin aslında şifa niteliğinin bir şekilde araştırılması gerektiği çok açıktır. Zira, hiçbir özelliği olmayan bu çamurlarla yapılan terapiler genelde bir neticeye ulaşmıyor, şifa arayan kardeşlerimiz de boşu boşuna terapiye girmiş oluyorlar” değerlendirmesini yaptı.

Ersin, “ Biz, Azdavay Çamurunun strese yönelik olarak merkezimizde bir terapi olarak kullanmanın projelerini yürütüyoruz. Çamurun püskürtülerek hastalarımızın üzerine tutulduğu ve stresten arınma formüllerinin gerçekleştiği bir boyut için hazırlıklarımızı planlıyoruz. İnşallah bu çamur, bu şekliyle kullanıldığında insanlarımızın özellikle Büyükşehirlerde stres içinde bulunan insanlarımızın stresinin giderilmesinde gerçekten yardımcı olacaktır diye düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Kastamonu Endemik Bitkiler Cennetidir

Kastamonu Endemik Bitkiler Cennetidir

Peki “Endemik” Ne Demek?

Endemik Yunanca Endemos kelimesinden gelmektedir. Anlamı ise o yere ait demektir. Endemizm ise bir bitkinin o yere ait olma durumu şeklinde açıklanmaktadır. Fransızcadan dilimize girmiş olan endemik kelimesinin sözlük anlamı ise sadece bir bölgede yaşayan veya yetişen bitki, hayvan şeklinde açıklanmaktadır. Birçok kaynakta karşılaşılan endemik bitki sınırları belli olan ve dar bir alanda yayılış gösteren bitkilere denmektedir.

Endemik kelimesi Türk Dil Kurumu sözlüklerinde bir başka anlamı daha bulunmaktadır. TDK’ya göre endemik belli bir bölgede salgın olmaksızın sık görülen hastalık şeklinde de tanımlanmaktadır.

Kastamonu Endemik Bitkiler Cennetidir

Kastamonu Endemik Bitkiler Cennetidir

TDK’ya Göre Endemik Kelimesinin Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu sözlüklerinde dilimizde bulunan kelimelerin anlamlarını bulmak mümkündür. Çok sık kullanılmasa da anlamı merak edilen kelimelerden birisi de endemik kelimesidir. Endemik iklimsel veya bölgenin yapısına bağlı olarak sadece belirli bir bölgede yaşamını sürdüren canlı türlerine denir. Türk Dil Kurumuna göre ise anlamı şu şekilde açıklanmaktadır:

– Sadece bir bölgede yetişen veya yaşayan hayvan veya bitki.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.