enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Belediye Başkan Aday Adayları Arasında Kim Öne Çıkıyor? (Geçmişte Yapılan Manipülasyon Tekrar Yapılır mı?

Kastamonu Belediye Başkan adaylığı için artık son günlere yaklaşıyoruz. Parti Genel merkezlerinin Kastamonu Belediye Başkan adaylarını kısa sürede açıklaması bekleniyor. En çok aday adayı Ak Parti ve Mhp’de

Kastamonu Belediye Başkan Aday Adayları Arasında Kim Öne Çıkıyor? (Geçmişte Yapılan Manipülasyon Tekrar Yapılır mı?
16 Aralık 2023 12:47 | Son Güncellenme: 16 Aralık 2023 12:58
A+
A-

BİZİM HASAN LAKAPLI HASAN BALTACI BAŞKANLIĞA ADAY MI OLUYOR?

 

CHP’de ise henüz aday adayı çıkmadı. Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı’nın aday olacağı yüksek ihtimal gibi görünüyor. Hasan Baltacı Kastamonu’da iyi çalıştı, iyi bir sınav verdi. Bizim Hasan lakabı takıldı ve bu tuttu da. Oylarını sürekli artıyor, aday olursa yine artırır ama kazanıp kazanmayacağını diğer adaylar ve seçim performansı gösterecektir.

İYİ Partide henüz aday adayı yok. İYİ Partide bir kuliste yok. Büyük ihtimal ittifak yapacaklar. Ama kiminle yaparlar henüz belli değil.

Saadet Partisi- Deva- Gelecek- YRP- Zafer – BBP ve Memleket partilerinde de adaylıkla ilgili çalışma yok şuan için. YRP en güçlü ismini ve İl başkanını Tosya’dan aday gösterdi. YRP Kastamonu’da ittifak yapabilir gibi görünüyor.

Ak Partide aday adayları arasında; Reşat Asrak, Neslihan Kaya Tufan, Hamit Serdal Yılmaz, Yaşar Özdemir, Şevket Bahçacıoğlu var. Ancak İlbaşkanı ve eski belediye başkanı Tahsin Babaş’ın isimleri de gündemden düşmüyor.

MHP’de ise; Mevcut Başkan Galip Vidinlioğlu, Fatih Yasin Kemal, Hamdi Öz, Mehmet Çiftçi, Resul Köprülü, Tarık Ziya Çağılçı, Yüksel Aydın, İsmail Sarıoğlu, Mehmet Kayaça isimlerinden bazıları aday adayı oldu bazılarının ise isimler konuşuluyor.

MHP’de ise mevcut başkan Galip Vidinlioğlu, Genel Merkeze aday adaylık müracatını yapsada henüz bu anlamda sahaya çıkmış değil. Başkanın rutin programları dışında adaylıkla ilgili henüz çalışması yok. MHP’de adaylık konusunda sürprizler yaşanabilir. MHP üst yönetiminden Kastamonu için aday adayı olan önemli isimler var…

 Galip Vidinlioğlu başkanlığı süresince ittifak ortağı Ak Partiyle ilgili olumsuz bir durum yaşanmadı. Hatta Ak Parti il yönetimiyle arasını hep iyi tuttu. Bakanları karşıladı ve gereken ilgiyi gösterdi. Bugün Kastamonu’da Ak Parti ve Mhp ittifakı olsa, Ak Parti Galip Vdinlioğlu ile rahatlıkla devam edelim diyebilirdi. 5 Yıl önce Tahsin Babaş’a karşı yüzde 50’ye karşı yüzde 20’ile kazanmış bir isim olarak tekrar aday olup olmaması kendi partisinin dengeleriyle ilgil bir durumdan ibaret.

AK PARTİ ADAY ADAYLARI ARASINDAN KİMİ TERCİH EDECEK?

Ak Parti Aday adayları içinde sanki aday gibi çalışan bir isim öne çıkıyor. Gençlik ve Spor müdürlüğünden istifa ederek aday olan Reşat Asrak, mahalle, mahalle, sokak, sokak dolaşıyor, muhtarları tek tek ziyaret ederek çalışmalara devam ediyor. Aday adayı Reşat Asrak, Yağmur duasına çıkarken şemsiyesini almış inançlı kişiye benziyor. Diğer aday adayları henüz böyle bir çalışmaları yok. Sadece yerel basın haber, reklam ve Sosyal medya üzerinden çalışmalar yapıyorlar.

Kastamonu Belediye Başkanlığı uzun yıllar Mhp’de kaldı. 2014 Yılında Fen işleri müdürü Tahsin Babaş Ak Partiden aday olmuş ve seçimi kazanmıştı. Ama aynı Tahsin Babaş 2019’da hezimete uğramış ve Galip Vidinlioğlu’na karşı açık farkla kaybetmişti. Tahsin Babaş yine aday adayı. Ancak Tahsin Babaş’la ilgili değişik kulisler ve söylemler dolaşıyor. Yapılan anketlerde öne çıktığı söyleniyor. Ben şahsen Tahsin Babaş’ın öne çıktığı, halk tarafından çok istendiğine inanmıyorum. O kadar, gezip dolaşıyorum, konuşuyorum ama böyle bir talep göremedim. Hasan Baltacı ismi gündemde ama, zaten son iki genel seçimde bu kendini belli ediyor zaten.

Tahsin Babaş konusu biraz farklı seyrediyor. Tahsin Babaş bu kadar güçlü ise 5 yıl önceki seçimlerde neden hezimete uğradı sorusunun cevabını bilmek istiyorum. Mevcut belediye başkanısın, iktidar ve güç elindeyken seçimi açık ara kaybetmek demek Kastamonulular senden hoşlanmıyor demek değil midir? Bunca imkana rağmen 5 yıl önce seçimi açık ara kaybeden Tahsin Babaş şimdi neden istensin, neden öne çıksın? İşte bu soruları düşünürken geçen gün Kastamonu siyasetini iyi bilen, çok tecrübeli ve önemli bir isimle konuşurken Tahsin Babaş’la ilgili çok ilginç bir anektod aktardı. Benim çok garibime gitti ama. Bu konuda taraflardan bir açıklama gelirse onu da aynen yazarım.

Ama bu arada; Tahsin Babaş’ın Ak Parti adaylık sürecinde olumsuz bir durumla karşılaşması durumunda B planı olarak İYi Parti veya YRP aday olacağı da çok konuşulanlar arasında. Ancak ben buna bazı nedenlerden dolayı pek ihtimal vermiyorum.

2014 BAŞKAN ADAYLIK SÜRECİ NASIL OLDU?

2014 Yılında Tahsin Babaş nasıl başkan oldu bilmek ister misin diye sordu. Bende elbette dedim.

Fen işleri müdürü Tahsin Babaş ve önemli bazı işadamları ile anlaşıp önce kendini Mhp’ye başkan adaylığı için teklif ettirir. Çünkü Turhan Topçuğlu büyük bir hastalık geçirmiş ve kesin aday olamayacaktır. Kastamonu Mhp il yönetimi bu teklife güler ve lan şu Tahsini mi aday yapacaksınız diye dalga geçip Babaş’ın adaylığını kesin olarak ret ederler.

Tahsin Babaş ve bazı işadamları bu kez muhtarlarla konuşup anlaşırlar. (Burada bazı iddialarda var ama ben yazmıyorum)

Kastamonu mahalle Muhtarlar her gün 2-3 kişi olarak Ak Parti il başkanlığına gidip seçimi 2 aday kazanır biri Hayati Hamzaoğlu, biri de Tahsin Babaş derler. İl başkanlığı Tahsin Babaş kim diye sorunca, Muhtarlar mahallelerde herkes tanıyor diye abartarak anlatırlar. Her gün 2-3 muhtar böyle teklifle gelince olaya ciddiye biner. İşadamları ve Ak Parti il yönetimi Başbakan Binali bey Kastamonuya gelince Tahsin Babaş’ın adaylık dosyasını verip sözünü de alırlar ve Tahsin Babaş Ak Partiden tek aday oluverir.

Seçimi kazanınca muhtarlara verdiği sözler yerine gelmekte gecikince muhtarlarla tartışma yaşadığı ve geçte olsa farklı çözümlerle tartışma çözülmüş.

Geçmiş yıllarda Türkiye gündemine oturan ve çok tartışılan Kürşat Ayvatoğlu’nu işe alan ve referans olan kişinin de Tahsin Babaş olduğu söylendi.

Şimdi düşünüyorum da acaba Kastamonu’da yine adaylar üzerinde bu şekilde manipülasyonlar yapılabilir mi? Muhatabım çok farklı bilgi ve belgelerde gösterdiler ama o konular beni aşar diye girmiyorum.

Parti Genel Merkezlerinin adayları açıklamasına az bir süre kaldı. Kesin adaylar ve ittifaklar ortaya çıkınca kimin kazanıp kimin kaybedeceği o zaman belli olacaktır. Sosyal medya anketleri gerçeği hiç bir zaman yansıtmaz. Öyle olsaydı Cumhurbaşkanı değişmiş oluyordu. İşin aslı Sandıkta çıkıyor.

 

 

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.