enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Karavan Turizmi Başladı (Karavan Turizm Nedir?)

kastamonu’da; Karavan turizmi ile ilgili tüm paydaşları bir araya getirecek zirvede, dünyada ve Türkiye’de Karavan Turizmi, Karavan Alanı Yatırımları ve Yatırım Fırsatları, Karavan Üreticileri ve Ekipman Tedarikçileri ve Tanıtım ve Pazarlama konularında paneller gerçekleştirilecek.

Karavan Turizmi Başladı (Karavan Turizm Nedir?)
24 Haziran 2022 12:28
A+
A-
Türkiye’de karavan turizminin geliştirilmesi amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından koordinatör kalkınma ajansı olarak belirlenen Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde, Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları iş birliğinde “Karavan Turizmi Zirvesi Kastamonu Valisi Avni Çakır’ın katılımı ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ( KUZKA) toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Tarihin, kültürün, milli mücadelenin, huzurun, doğal yaşamın, doğanın, gastronominin, yeşilin, mavinin şehri Kastamonu’ya; Batı Karadeniz’in parlayan yıldızı Kastamonu’da Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansımız tarafından organize edilen Karavan Turizmi Zirvesinde konuşan Vali Avni Çakır; “ Özellikle doğa temelli turizm türlerinde rekabetçi turistik ürünlere sahip olan ilimizi gerek kamu eliyle yapılan, gerekse özel sektör tarafından hayata geçirilen yeni yatırımlar ile adım adım geleceğe taşıyoruz dedi. İlimizde yakın dönemde “Turizm Altyapı Hizmet Birliğini” hayata geçirileceğini  İl Özel İdaresi bütün belediyeler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla ilk etapta il tanıtımına odaklanacak olan Birlik, devam eden dönemde destinasyon yönetim örgütü olarak çalışacağını; yatırım yapan, turizm yatırımlarını işleten, pazarlayan bir yapıya dönüşecek ve bu yapı ile Kastamonu, turizmde trendlerini yakalayan bir il konumuna geleceğini ifade eden Vali Çakır; etkinliğin koordinasyonunda görev alan tüm ekibe, moderatörlere, panelistlere, Bölge dışından ve içinde katılım sağlayan tüm konuklara teşekkür etti. Karavan Turizmi Zirvesinin Kastamonu ve bölgeye hayırlı olması temennisiyle bulundu.
Karavan turizmi ile ilgili tüm paydaşları bir araya getirecek zirvede, dünyada ve Türkiye’de Karavan Turizmi, Karavan Alanı Yatırımları ve Yatırım Fırsatları, Karavan Üreticileri ve Ekipman Tedarikçileri ve Tanıtım ve Pazarlama konularında paneller gerçekleştirilecek.
Zirve sonrasında katılımcılar bölgemizin karavan turizmi için uygun alanlarını ziyaret ederek, doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı bulacak.
KARAVAN TURiZMİ NEDİR VE NASIL YAPILIR?
İnsanların ulaşım, konaklama, bir dereceye kadar da yeme-içme gereksinimlerini kendileri çözme, değişik ülkeler görüp tanımak ve çoğunlukla daha ucuz tatil yapmak amacıyla karavanları ve çadırları ile yaptıkları ziyaretler kamping ve karavan turizmini oluşturmaktadır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.