enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“Bir Gastronomi ve Lezzet Başkenti Kastamonu”

Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından “Bir Gastronomi ve Lezzet Başkenti Kastamonu” Paneli Düzenlendi.

“Bir Gastronomi ve Lezzet Başkenti Kastamonu”
28 Nisan 2022 11:32 | Son Güncellenme: 28 Nisan 2022 11:37
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Bir Gastronomi ve Lezzet Başkenti Kastamonupanele konuşmacı olarak Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fahrettin Şenoğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kastamonu İl Temsilcisi Gökşen Gedik, Kastamonu Dedeman Park Hotel Genel Müdürü Tamer Bektaş ve Kastamonu Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı ve İzbeli Çiftliği İşletmecisi Serdar İzbeli katıldı.

Panelin moderatörlüğünü yapan Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen; açılışta yaptığı konuşmada, “Kastamonu’nun UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda Gastronomi Şehri olmak gibi hedefleri varsa bu çalışmalara hemen başlamalıyız” dedi.

Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fahrettin Şenoğlu, gerçekleştirdiği “Kastamonu Turizmine Genel Bakış” sunumunda ise Kastamonu turizminin dünden bugüne gelişiminden bahsetti.

TÜRSAB İl Temsilcisi Gökşen Gedik panelde; TÜRSAB adına yapılan çalışmalar, gerçekleştirilen tur programları hakkında bilgiler verdi. TÜRSAB Acentelerinin farklı tur programları üzerinde çalışmaya başladıklarını dile getiren Gedik, Kastamonu’da gastronomi turlarının düzenlendiğini de ifade etti.

Kastamonu Dedeman Park Hotel Genel Müdürü Tamer Bektaş, Kastamonu’nun tanınır olmasının otelleri için de önemli olduğunu belirterek, “Konaklama sayılarının Kastamonu’ya olan talebin de arttığını göstermektedir” dedi.

Kastamonu Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı ve İzbeli Çiftliği İşletmecisi Serdar İzbeli, 20 yıldır turizm sektöründe faal olarak hizmet verdiklerini belirterek, bu konudaki deneyim ve tavsiyelerini katılımcılarla paylaştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.