enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Instagram’da nasıl para kazanılır?

Instagram, diğer bazı sosyal medya ağlarının aksine , büyüyen bir e-ticaret merkezidir.  Peki Instagram’da nasıl para kazanılır? İşte ipuçları…

Instagram’da nasıl para kazanılır?
23 Temmuz 2022 22:11
A+
A-

Instagram, diğer bazı sosyal medya ağlarının aksine , büyüyen bir e-ticaret merkezidir. Başlangıçta fotoğraf paylaşımı için tasarlanmış olsa da, artık e-ticaret işletmeleri de dahil olmak üzere herkes tarafından kullanılabilecek bir iş platformudur .

Belki bir düşünce vardır, Instagram’da nasıl para kazanabilirim ? Instagram’da satış yapmanın diğer e-ticaret işletme türlerinden farkı nedir?

Bu yazıda, siz de Instagram’dan para kazanabilmeniz için hemen uygulayabileceğiniz derinlemesine taktikleri tartışacağız.

Instagram’dan para kazanabilir miyim ?

Evet, kesinlikle Instagram’da para kazanabilirsiniz.

Bu sosyal medya platformunun sevenler her zaman Instagram’dan para kazanmanın yeni yollarını arıyor. Şimdi düşünebilirsiniz: Doğru, bunun mümkün olduğunu anlıyorum ama Instagram bana tam olarak nasıl para kazandırabilir?

Endişelenmeyin, insanların Instagram’da nasıl para kazandığının gizemlerini ayrıntılı olarak çözeceğiz, ancak bunu yapmanın bazı yollarına bir göz atalım.

Tıpkı herhangi bir e-ticaret iş ortamında olduğu gibi hizmet ve ürün satabilirsiniz. İşletmenizin multimedya materyali varsa, bu içeriği milyonlarca Instagram kullanıcısına göstermek için kullanabilir.

Instagram’ın gücü

Instagram’ın arkasındaki rakamlar şaşırtıcı ve platform Facebook’un büyümesini geride bırakıyor. Facebook’un aylık 2,07 milyar aktif kullanıcısı varken , Instagram’ın büyümesi , 2010’da lansmanından bu yana 2017’de 7 yılda 800 milyon kullanıcıya ulaştı. Instagram’ın zaman içinde popülarite kazanmasıyla, Instagramcıların durdurulamaz bir güç haline gelmesi şaşırtıcı değil.

İşletmeler için Instagram ile para kazanmak isteyen kişiler için aşağıdaki noktalar göz önünde bulundurulmaya değer:

1) Her ay 800 milyon kullanıcı aktif. Bu, ABD nüfusunun neredeyse üç katı.

2) Her gün 500 milyon kullanıcı aktif. Bu, Amerikan nüfusunun neredeyse iki katı.

3) 2017’de ABD işletmelerinin %70,7’si Instagram kullanıyor. ABD’de 30 milyon işletmeyle (hem büyük hem de küçük), bu sayı Instagram kullanan 21 milyon ABD işletmesine karşılık geliyor.

4) Instagram kullanıcılarının %80’i en az bir işletme hesabını takip ediyor. Bu, en az bir işletme hesabını takip eden 640 milyon kullanıcı anlamına geliyor.

5) Her ay 2 milyon Instagram reklamcısı var.

6) Instagram’da geçirilen süre her yıl %80 artıyor.

7) 2016’da ABD markalarının %48’i işletmelerini tanıtmak için Instagram’ı kullandı. 2017 yılında bu sayı %71’e ulaştı. 2018 yılında ise %82’ye ulaşması beklenmektedir.

8) 300 milyon Instagram hesabı her gün Instagram Hikayeleri kullanıyor.

9) Yaşa göre Instagram kullanıcıları:

18 ila 29 yaşındakiler: %59

30 ila 49 yaş: %33

50 ila 64 yaş: %18

64+ yıl: %8

10) Cinsiyete göre Instagram kullanıcıları:

Kadın: %38

Erkek: %26

Diğer: %36

11) Konum etiketli Instagram gönderileri %79 daha fazla etkileşim alıyor.

12) Yüzlü fotoğraflar %38 daha fazla kazanıyor.

13) Kullanıcı tarafından oluşturulan içerik %4,5 daha yüksek dönüşüm oranına sahiptir.

Ürün satan işletmeler için yönergeler

kemer mimarisi bulanıklığı 861126 1

Instagram, ürün satmak için idealdir, etkileyici fotoğrafçılık potansiyeline sahiptir. Başka bir deyişle, ürünleriniz fotojenik ise, muhtemelen onları Instagram’da satabilirsiniz. Ayrıca, kendiniz fotojenikseniz veya harika fotoğraflar çekebiliyorsanız, büyük olasılıkla satış yapmak için sermayeye dönüştürülebilecek büyük bir sonuca sahip olabilirsiniz.

1) Dropshipping ürünleri satmak.

Shopify’ın 14 gün boyunca ücretsiz olan e-ticaret platformu ve Oberlo’nun ücretsiz planlar için ücretsiz dropshipping programı ile kolayca dropshipping mağazası kurabilirsiniz. Dropshipping ile başlangıç ​​sermayesini boşa harcamadan iyi satacak niş ürünleri bulmayı deneyebilirsiniz.

2) Farklı ürünleri bile tek bir Instagram sayfasında toplayın

Birden fazla Instagram sayfası – her ürün için bir sayfa – söz konusu sosyal ağdaki varlığınızı zayıflatır. Tüm ürünleriniz için bir sayfa oluşturun.

Mesele şu ki, biyografiniz için yalnızca bir bağlantınız olabileceğinden (biyo bağlantısı), biyografi bağlantısına bir açılış sayfası eklemeniz gerekebilir. Her gönderide, ürünün bio’daki bağlantı aracılığıyla satın alınabileceğini yazıya ekleyin.

İşletmenizi tanıtın

İş modeliniz ne olursa olsun, onu tanıtmalısınız. Para kazanmak için izlemeniz gereken stratejiye dikkat edin.

Instagram’da satış yaparken, satın almalar çoğunlukla dürtüye dayalıdır. Bu nedenle seçilen terfi yöntemlerinin bu felsefeye dayandırılması gerekmektedir. Anahtar, fotoğraflar, videolar, başlıklar ve müşteriler ürünleriniz için alışveriş yaptığında kusursuz bir deneyim ile bir “vay be” faktörü oluşturmaktır.

Profesyonelce hazırlanmış ve en sevdiğiniz filtreleri ve araçları kullanan etkileyici fotoğraflar ve videolar kullanın.

Olumlu ve tutarlı bir deneyim sağlamak için Instagram hesabınızı e-ticaret mağazanıza entegre edin.

Mümkün olduğu kadar çok kanaat önderi ile çalışın. Felsefesi ve takipçileri sizinkiyle uyumlu olanları seçin.

Günlük olarak içerik yayınlayın.

Instagram’dan nasıl daha fazla para kazanabilirim?

pexels fotoğrafı

Başarılı Instagramcılardan öğrenin. Onlardan öğrendiklerinizi pazarlama, fotoğrafçılık, hikaye anlatımı ve fotoğraf stilinde kendi güçlü yönlerinizle birleştirin. Sonuçlarınızı mümkün olduğunca genişletin, yarışmalar oluşturun, günde bir veya iki kez yeni fotoğraflar yayınlayarak aktif kalın.

Instagram’dan para kazanmaya başlamak birkaç hafta veya ay sürebilir. Ancak anında kazanç elde etmek istiyorsanız, her gün Instagram üzerinde çalışan, takipçi ve beğenilerde dinamik bir sayfaya sahip olmanın yollarını bilen birine başvurabilirsiniz.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.