enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

İnebolu’da kadınların tarhana yapımı için zorlu mesaileri başladı!

İnebolu’da kadınların tarhana yapımı için zorlu mesaileri başladı. Kadınlar, yoğurdukları tarhanalar çatı, balkon, tarla veya yol kenarlarına sererek kurutuyor.

İnebolu’da kadınların tarhana yapımı için zorlu mesaileri başladı!
30 Ağustos 2022 10:58 | Son Güncellenme: 31 Ağustos 2022 13:23
A+
A-

İnebolu son dakika haberleri!

İnebolu’da kadınların tarhana yapımı için zorlu mesaileri başladı. Tarhana yapımının zor ve meşakkatli olduğunu söyleyen Fatma Saygıoğlu, “Şimdi zorluğunu çekiyoruz ama yaptığımız tarhanaları ve kestiğimiz makarnaları kışın gönül rahatlığı ile tüketebiliyoruz. Komşularımızla imece usulü ile toplaşarak tarhanamızı yapıyoruz. İlçemizde tarhana yapamayan sevdiklerimize de hediye ediyoruz.” diye konuştu.

İNEBOLU TARHANASININ YAPILIŞI

Fatma Saygıoğlu, İnebolu’da yaptıkları tarhananın tarifini de verdi. “Biberlerin çekirdeklerini çıkartıyor ve ince ince doğruyoruz. Maydanozu, dereotunu ince ince doğrayıp, domatesleri küp şeklinde doğruyoruz.” diye tarhanının püf noktasını anlatan Saygıoğlu, şöyle anlattı:

“Soğanı ince ince doğrayıp çok az zeytinyağı ile kavurarak üzerine biberleri ilave ediyor ve kavurmaya devam ediyoruz. Sonra domatesleri, salçayı ilave edip hiç suyu kalmayacak şekilde kavurup, soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra maydanozu, dereotunu, tuzu, naneyi ilave edip karıştırıyoruz. Ardından yoğurdumuzu da ekleyip azar azar un ilave ederek, kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Üzerini kapatıp mayalanması için 1-2 gece bekletiyoruz. Sonrasında da hamuru parçalara ayırıyoruz. Böldüğümüz hamuru fazla güneş görmeden kurutup, elekten geçiriyoruz. En son da güneşte bekleterek kurutuyoruz”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.