enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Şekeri Bıraktığınızda Vücudunuza Olan 4 Gerçekten İyi Şey

Kalıcı enerji mi istiyorsunuz? Daha az göbek yağı? Daha genç görünen bir cilt mi? İşte tatlı şeylerden ayrılmak için ihtiyacınız olan tüm motivasyon…

Şekeri Bıraktığınızda Vücudunuza Olan 4 Gerçekten İyi Şey
30 Ağustos 2022 10:56
A+
A-

Bir şeker alışkanlığını tekmelemek, aramızdaki en güçlü iradeli kişiler için bile zorlu bir iştir. Aslında, daha az şekerli yaşamın faydaları o kadar iyidir ki, (çoğunlukla) onu kesmeye çalışmanız için sizi motive etmeye yardımcı olabilirler.

Şekeri Bıraktığınızda Vücudunuza Olan 4 Gerçekten İyi Şey

1-) Daha genç görünen bir cilt için hazırlanın

Diyetinizdeki şeker, kan dolaşımınızdaki şeker miktarını etkiler ve araştırmalar, yüksek kan şekeri seviyelerinin glikasyon adı verilen moleküler bir domino etkisi oluşturduğunu göstermektedir. Ne dersiniz? Bu, cildinizin dolgun görünmesini sağlayan protein olan kolajeninin onarımını engelleyebilecek bir süreç için süslü bir terim. İkramlarla dolu bir diyet, elastikiyetin azalmasına ve erken kırışıklıklara da yol açabilir. Neyse ki araştırmalar, şeker alımını azaltmanın sarkmayı ve diğer yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor.

2-) Kalıcı Enerji Deposu

Eklenen şekerler basit karbonhidratlardır. Bu, hızlı sindirildikleri ve kan dolaşımınıza hızla girdikleri anlamına gelir, bu da o tanıdık aceleyi sağlar. Ama bir kez bu şeker metabolize edildiğinde, bir çöküş içindesiniz. Eklenen şeker, salata sosu ve barbekü sosu gibi sayısız gizli yerde saklandığından, tüm gün bu enerji hız trenini kullanıyor olabilirsiniz. Bir avuç badem gibi protein ve sağlıklı yağ oranı yüksek yiyecekler yediğinizde, size daha uzun süren daha istikrarlı bir enerji akışı sağlarlar.

3-) Karın Yağlarına Elveda Deyin

Herkes, günlük şekerli soda alışkanlığının, özellikle karın bölgesinde, kiloları toplayabileceğini bilir. Ancak fark etmeyeceğiniz şey, karın yağıyla ilişkili potansiyel risklerdir. Şekerli yiyecekler kan şekerinizi yükselterek vücudunuzda bir insülin selini tetikler ve bu da zamanla yağın orta bölgenizde birikmesine neden olur. İç organlardaki yağ olarak bilinen bu yağ hücreleri, en riskli türdür çünkü adipokinler ve yağ hormonları üretirler; bunlar, organlarınıza ve kan damarlarınıza giden ve kalp hastalığı ve kanser gibi durumlara katkıda bulunabilecek iltihaplanmaya neden olan kimyasal sorun yapıcılardır. . Böylece, pop ve tatlıları kestiğinizde, göbek yağını ve bununla birlikte gelen tehlikeli koşulları azaltmaya başlayacaksınız.

4-) Diyabet Riskinizi Azaltın

Daha az tatlıya sahip olmak, fazla kilolardan uzak durmanıza yardımcı olduğundan, ayrıca tip 2 diyabete karşı daha fazla korunursunuz . Ancak daha az şeker yemek, hastalık riskinizi başka bir şekilde de azaltır: “Şeker gibi çok sayıda hızlı sindirilen karbonhidrat içeren bir diyet, pankreasın her gün yemekten sonra bol miktarda insülin salgılamasını gerektirir” diye açıklıyor Dr. Ludwig. Bu aşırı talep, insülin üreten hücrelere aşırı yük bindirerek onların arızalanmasına ve sonunda diyabete yol açabilir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.