enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Haydi Mesleğini Anlat”

Haydi Mesleğini Anlat”
2 Aralık 2021 20:35
A+
A-

Bireylerin kendilerini ve seçecekleri meslekleri tanımaları, hedef koymaları ve bu doğrultuda ilerleyerek sevecekleri, başarılı olabilecekleri işi yapabilmelerinde temel oluşturup yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla Taşköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen ‘Haydi Mesleğini Anlat‘ projesi kapsamında ilkokul öğrencileri İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ettiler.

İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yasin Bulut ve jandarma personelleri tarafından ağırlanan öğrenciler, Jandarma mesleği ile ilgili bilgi edindiler ve asker olmak için gereken şartlar hakkında bilgi sahibi oldular. Kastamonu İl Jandarma Komutanlığından gelen Çocuk Kısım Amirliği, Motorize Trafik Timleri, Olay Yeri İnceleme Timi, HAYDİ (Hayvan Durum İzleme) Timi, Narkotik Timi ve Narkotik Köpeği, Komando Timi, Trafik Timi ve Asayiş Timi tarafından öğrencilere jandarmanın görevleri ile ilgili tanıtımlar yapılarak gösteriler düzenlendi.

Öğrencilere, trafik farkındalıklarını artırmak amacıyla uygulamalı trafik kontrolü yaptırıldı. Ziyaret esnasında Öğrenciler Jandarma komutanlığı trafik timi ve motosiklet timi tarafından gösterilen Jandarma araçlarını yakından tanıma fırsatı buldular. Öğrencilere Komando timi tarafından silah ve malzeme tanıtımı gerçekleştirildi.

Ziyarette öğrenciler tarafından uyuşturucu ve bomba arama köpeği termal kamera gösterisi merakla izlendi. Ardından öğrencilere olay yeri inceleme ilgili drama gösterimi yaptırıldı.

Ziyaret sonrasında Öğrencilere Jandarma Komutanlığı tarafından Covid-19 pandemisiyle mücadele ”Maske, mesafe ve Temizlik” kurallarına azami riayet edilmesi hususunda hatırlatmalarda bulunuldu, öğrencilere anlamlı ziyaretleri için teşekkür edildi, öğrencilere Jandarma Çocuk Dergisi, boyama kitapları ve çeşitli hediyeler ile sokak hayvanlarını beslemeleri için mama verildi, öğrencilere ileriki öğrenim hayatlarında başarılar dilenerek uğurlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.