enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Hafta içi Kastamonu Hava Durumu Nasıl Olacak?

Bu hafta Kastamonu’da yağış var mı? İlimizin haftalık hava durumu raporunu sizler için hazırladık.

Hafta içi Kastamonu Hava Durumu Nasıl Olacak?
18 Aralık 2023 00:04
A+
A-

Yeni bir haftaya girerken Kastamonu il merkezini nasıl bir hava durumu bekliyor? Bu hafta Kastamonu’da yağış var mı? İlimizin haftalık hava durumu raporunu sizler için hazırladık.

Aralık ayının ortalarını geçtiğimiz şu günlerde kış mevsiminin gelişini iyice hissetmeye başladık. Gece sıcaklıkları 0°C seviyesinin altına indiği Kastamonu’da önümüzdeki Cuma gününe kadar yağış beklenmiyor. Ancak hafta boyunca etkili olacak olan sis ile birlikte nemli ve serin bir hava bizleri karşılayacak. Sisli ve puslu hava sadece il merkezinde değil, ilçeler ve çevre illerde de etkisini hissettirecek.

Kastamonu il merkezinde Pazartesi günü parçalı az bulutlu bir hava durumu etkili olacak. Pazartesi günü en yüksek sıcaklık 5°C en düşük sıcaklık değerinin de -3°C seviyelerinde olması bekleniyor. Salı günü ise havanın parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Kastamonu’da hafta içi yağışlı bir hava durumu bekleniyor mu?

Kastamonu hafta içini puslu bir hava ile geçirecek olmasına rağmen 4 gün boyunca güneş de sık sık yüzünü gösterecek. Ancak Cuma günü batı illerimizi etkisi altına alacak olan yağışlı hava kütlesi Kastamonu’ya da yağış getirecek. Yağışlar il merkezinde hafif yağmur şeklinde görülecek. Ancak Sulusökü Köyü gibi yüksek yerlerde yağışlar kar şeklinde görülebilir. Nem durumu ise hafta boyunca %60 seviyesinin altına pek düşmeyecek.

Hafta içi Rüzgar Olacak mı?

İl merkezinde hafta boyu rüzgar 6 km/h seviyelerinde orta şiddette esecek. Ancak rüzgarın Cuma günü güneybatı istikameti üzerinden 13 km/h şiddeti ile etkisini artırması bekleniyor.

Kastamonu Hava Durumu Haftalık Verileri

  • 18 Aralık Pazartesi parçalı az bulutlu 5° -3°
  • 19 Aralık Salı parçalı bulutlu 8° -0°
  • 20 Aralık Çarşamba açık 9° 0° açık
  • 21 Aralık Perşembe kapalı 9° 1° kapalı
  • 22 Aralık Cuma hafif yağmur 5° 2°
  • 23 Aralık Cumartesi hafif yağmurlu 6° 1°
  • 24 Aralık Pazar parçalı bulutlu 9° 1°

Detaylı bilgi: https://www.havarapor.com/il/37-kastamonu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.