enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Hafızayı Güçlendiren Besinler, İşte O Besinler…

Hafıza zayıflığının belirtilerini en aza indirmek için besinlerin önemi oldukça fazla. İşte hafızayı güçlendiren besinler…

Hafızayı Güçlendiren Besinler, İşte O Besinler…
28 Aralık 2021 16:14
A+
A-

Hafızaya etki edebilecek gıdaların bazıları listelenmiştir. Ancak bazıları sağlık sorunları olanlar ve ilaç kullananlar için dikkatli alınması ya da hekim tarafından önerilmeden alınmaması gereklidir.

Sebzeler; K vitamini açısından zengin, polifenol ve fisetin bileşenleri içermeleri nedeniyle hafızayı güçlendiği ve hatta Alzheimer hastalığında hatırlamayı sağlayan etkileri vardır.( kırmızılahana-polifenol; soğan-fisetin )

Meyveler; antioksidan içermesi ve bu sayede serbest radikallere karşı hücreleri koruması açısından önemlidir. Ayrıca belleğin güçlenmesini sağlayan antosiyanin içermeleri ayrıca fark yaratır. Çilek, yaban mersini, böğürtlen, portakal, kivi, elma ve kırmızı üzüm örnekleridir.

Balıklar; omega 3 açısından hafızanın güçlenmesine fayda sağlarlar. Özellikle Alzheimer hastalığının ilerlemesinin önlenmesinde etkilidir. Ton, somon ve yağlı deniz balıkları tüketilmesi beynin ihtiyacı olan omega3 sağlanması için haftada 2 kere tüketilmelidir. Ancak aşırı tüketilmesinden kaçınmak gereklidir.

Süt ve süt içeren gıdalar; yoğurt, süt ve peynir protein açısından destek olarak hafızanın gelişmesine ve odaklanmaya fayda sağlar.

Kuruyemişler; ay çekirdeği ve kabağın içerdiği mineraller uykusuzluğu düzenler ve kavrama olgunu artırır ve düşüncenin gelişmesini sağlar.

Kepek içeren tahıllar; B6 ve B12 açısından zengin olan kepek ekmeği, yulaf ve esmer pirinç gibi gıdalar beyni korur ve konsantrasyon gücünü artırır.

Yeşil çay; kolesterol ve homosisteini azaltarak beyin işlevinin korunmasını sağlar.

Yumurta; A, B, B12 ve D vitamini açısından zengin olması, hafızanın güç kazanmasına etki eder.

Çikolata; bitter çikolata endorfin salgılamasını çoğaltarak ruh halinin düzelmesini ve konsantrasyonun artmasını sağlar.

Ispanak; folat ve B vitamini zengini olması homosisteininnoronlarının etkisini azaltarak beyne ve hücreler taşınan enerjinin artmasına yardımcı olur. Ve hafızayı güçlendirir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.