enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

‘Akif Dostu Şehirler Projesi’

‘Akif Dostu Şehirler Projesi’
28 Aralık 2021 15:12
A+
A-

İstiklal Marşının kabulünün 100. Yılı sebebiyle ÇAFAD tarafından Çanakkale, Bursa, Kastamonu, Ankara, Antakya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde düzenlenecek olan “Akif Dostu Şehirler” projesinin üçüncü durağı Kastamonu oldu.

Kastamonu Üniversitesi RAKSAN Halk Dansları Topluluğu ve Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) tarafından Ahmet Yesevi Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlik, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızın katkılarıyla RAKSAN Halk Dansları Topluluğu ev sahipliğinde gerçekleştirilen geceye Kastamonu halkı ve öğrenciler yoğun katılım ve ilgi gösterdi.

Program başında birbirinden özel 30 resimden oluşan Akif Sergisi nin tanıtımı, İstiklal Marşı yarışmasına katılan diğer şiirler yer alırken ikinci bölümde Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un bestelenmiş şiirleri, Akif’in en sevdiği 2 türkü ve aslen Kastamonu’muza ait olan Çanakkale Türküsü izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Gecenin üçüncü ve son bölümünde, Üniversitemiz adına RAKSAN Halk dansları Topluluğunun İzmir Yöresiyle katıldığı gecede proje sahibi ÇAFAD, Çanakkale ve Trabzon Yöresi oyunlarıyla, Orhangazi Belediyesine bağlı Orhangazi Halk Oyunları topluluğu ise Bursa yöresi oyunlarıyla seyircilere unutulmaz dakikalar yaşattı.

Mehmet Akif Ersoy’un hayatında yer edinen şehirlerin seçildiği projenin bir sonraki durağının 1 Şubat 2022 de Antakya’da yapılaması planlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.