enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Göz Seğirmesi Neden Olur?

Göz seğirmesi göz kapağındaki kasların istem dışı kasılmasıdır.

Göz Seğirmesi Neden Olur?
8 Eylül 2022 17:08 | Son Güncellenme: 8 Eylül 2022 17:09
A+
A-

Üst veya alt göz kapağınızda tipik olarak bir spazm ve hafif hareket vardır. Aniden ortaya çıkar ve bir dakika, saatler, günler ve hatta daha uzun bir süre boyunca ortaya çıkabilir.

Göz Seğirmesinin Nedenleri

1. Stres

Stres, belki de göz seğirmesinin arkasındaki en yaygın nedendir. Yoga , nefes egzersizleri, arkadaşlarınızla veya evcil hayvanlarla rahatlamak ve çalışma programınıza çok fazla boş zaman ayırmak, göz kapağı seğirmenizin nedeni olabilecek stresi azaltmanın yollarıdır .

2. Alkol

Göz seğirmesi yaşarsanız, Alkol, şarap veya likör içmekten kaçınmak en iyisidir. Alkol tüketimi göz kapaklarının seğirmesine neden olabileceğinden uzun süre uzak durmaya çalışın.

3. Kafein

Çok fazla kafein göz seğirmesini tetikleyecektir. Göz seğirmeniz kaybolana kadar kahve, çay, çikolata ve alkolsüz içecek alımınızı azaltmaya çalışın (veya kafeinsiz versiyonlara geçin).

4. Yorgunluk

Stres veya başka bir nedenden dolayı olsun ya da olmasın, uyku eksikliği, seğiren bir göz kapağını tetikleyecektir. Yeterince uyumak ve düzenli bir uyku düzenine sahip olmak, gözünüzün seğirmesini durdurmanıza yardımcı olacaktır.

5. Göz yorgunluğu

Özellikle bilgisayarların, tabletlerin ve akıllı telefonların aşırı kullanımından kaynaklanan dijital göz yorgunluğunun neden olduğu göz yorgunluğu da göz kapağı seğirmesinin tipik bir nedenidir. Göz egzersizleri yaparak gözlerinizi rahatlatın ve ekrana bakmaya ara verin.

Bu, göz seğirmesini tetikleyecek yorgunluğu azaltır. Ayrıca, dijital göz yorgunluğunu hafifletmek için dizüstü bilgisayar gözlükleriyle ilgili olarak göz doktorunuzu ziyaret edin.

6. Kuru gözler

Birçok yetişkin, özellikle altmış yaşındayken kuru göz yaşar. Bilgisayar kullanan, bazı ilaçlar (antidepresanlar vb.) alan, kontakt lens kullanan ve alkol tüketen kişilerde de göz kuruluğu oldukça yaygındır.

Göz kapağınız seğiriyorsa ve gözleriniz kumlu veya kuru hissediyorsa, göz kuruluğu değerlendirmesi için göz doktorunuzla görüşün. Islaklığı gözünüzün yüzeyine geri yüklemek seğirmeyi durdurabilir ve seğirmeyi azaltabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.