enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Vitamin Eksikliğinin Belirtileri Nelerdir? (Vitamin Eksikliğinin 5 Belirtisi)

Genel sağlığınızı korumak için vitaminlerin birincil önemini inkar edemezsiniz. Minimum komplikasyonlu bir yaşam elde etmek için uygun vitaminleri almak gerekir.

Vitamin Eksikliğinin Belirtileri Nelerdir? (Vitamin Eksikliğinin 5 Belirtisi)
8 Eylül 2022 16:56 | Son Güncellenme: 8 Eylül 2022 16:57
A+
A-

Minimum komplikasyonlu bir yaşam elde etmek için uygun vitaminleri almak gerekir. Bununla birlikte, birçok insanın çeşitli nedenlerden dolayı doğru vitaminleri düzenli olarak alamadığını belirtmek yeterince üzücü. Temel bir uygun diyet bile almıyor olabilirler veya vücutları, gıdalarından doğru vitaminleri almakta zorlanıyor olabilir. Bunlar, vitamin eksikliğinden muzdarip birçok insanın arkasındaki nedenlerden birkaçıdır.

Vitamin eksikliğinizi anlamanın bir yolunu mu merak ediyorsunuz? Evet, birkaç işaretin vücudunuzun vitamin eksikliğine yol açabileceğini fark edecek kadar şanslısınız. Bu işaretler hakkında bilgi edinmek ister misiniz? Evet ise, aşağı kaydırın.

1: Huzursuz Bacak Sendromu

Huzursuz Bacak Sendromu hastalığını duydunuz mu? Bu, bacaklarınızı hareket ettirmek için sürekli bir dürtü hissettiğiniz huzursuz bacak sendromuna verilen diğer isimdir ve bu kontrol dışı bir şeydir. Huzursuz bacak sendromu ile düşen demir seviyeleri arasında doğrudan bir ilişki olduğunu bilmeniz gerekir,  ancak bu durumun kesin bir nedeni olmayabilir.

Demir seviyeleri düştüğünde bu sendromun şiddeti artar. Yeşil yapraklı sebzeler, et ve fındık gibi demir açısından zengin yiyecekler demir seviyeleri açısından güzel birer seçenektir.

2: Kanayan diş etleri

Diş etlerinden kan geldiğini fark ediyor musun? Cevabınız evet ise öncelikle bunun diş sağlığının uygun olmamasından kaynaklandığını düşüneceksiniz . Dişlerinizi çok sert kıllarla fırçalıyor olabilirsiniz ya da diş ipi kullanımına fazla önem vermemiş olabilirsiniz. Vakaların çoğunda, diş eti kanamasının ana nedeninin bu olduğunu varsaymak yeterince güvenlidir, ancak bunun  vitamin eksikliğinden de kaynaklanabileceğini düşündünüz mü?

Vücudunuz C vitamininden yoksunsa, bu olabilir. C vitamini yaraları iyileştirmeye yardımcı olur ve hücrelerinize daha fazla zarar gelmesini önler. Bu nedenle, C vitamini eksikliğiniz olduğunda, hücreler küçük kesiklere ve yaralara karşı daha hassastır.

3: Kepek

Birçoğu kepek hayatın bir parçası olduğuna inanmaya başladı ve diğerleri bunu genetik bir şey olarak görüyor. Cildiniz sadece saç derinizi nemlendirmek için gereken yağı üretmeyebilir. Bu aynı zamanda vitamin eksikliğinin bir işareti olabilir. Sisteminize doğru vitaminleri koyarsanız kepek önemli ölçüde azaltılabilir. Saç derinizin yeterince yağ üretmesi için cildinizi iyi nemli tutmanız gerekir. Vücudunuzda niasin, çinko, piridoksin veya riboflavin yoksa, bu kepeğe neden olabilir.

4: Dudaklarınızın köşesinde çatlaklar

Cildiniz kuruduğunda genellikle ağzınızın her tarafında çatlaklar oluşur. Cildinize nemlendirici uygulamazsanız, bu kuru dudaklara yol açar. Dudakların kurumasına neden olabilecek başka birkaç çevresel faktör de vardır.

Yine de bu nedenlerin dışında vitamin eksikliğinden dolayı dudak çatlamalarından bile muzdarip olabilirsiniz . Vücudunuz demir veya B vitamininden yoksun olmalı ve vücudunuza gereken özeni göstermiyorsanız, ağzınızda bazı ülserler bile bulabilirsiniz. B vitamini ve demir içeriği yüksek yiyecekleri seçin ve bol bol su içmeyi kesinlikle ihmal etmeyin.

5: Geceleri görmede zorluk

Vücudumuzun birkaç kesin vitaminden yoksun olduğu zamanlar vardır ve o zaman görme yetimiz özellikle geceleri azalır. Vücudunuz A Vitamini açısından yetersizse, gece körlüğü gibi sorunlar yaşayabilirsiniz, bu da düşük ışıkta nesneleri görmekte zorlanacağınız anlamına gelir.

Bu durumu tedavi etmezseniz, gözünüzün beyaz kısmında şişlikler oluşmaya başlayacaktır. Bu nedenle, bu tür sorunları önlemek isteyen biri için doktor tarafından hazırlanmış ve yine doktor kontrolünde sağlıklı bir diyet önerilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.