enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Gazeteci ve Siyasetçi Hemşerimiz Ertuğrul Köse Kimdir, Hangi İlçemizdendir?

Ertuğrul Köse, Milli Gazete reklam koordinatörü olarak görev yapmakta ve siyasette, çeşitli dernek ve STK’larda görevlerde bulunmaktadır. Peki, Ertuğrul Köse kimdir, nerelidir?

Gazeteci ve Siyasetçi Hemşerimiz Ertuğrul Köse Kimdir, Hangi İlçemizdendir?
30 Ekim 2021 17:37 | Son Güncellenme: 21 Aralık 2022 13:34
A+
A-

Ertuğrul Köse, 15 Mayıs 1973 yılında Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi Hoca köyünde Hakkı ve Ayfer çiftinin 4 erkek evladından biri olarak dünyaya gelmiştir.

İlkokul öğrenimini Hoca köyünde okuyan Ertuğrul Köse, bir yıl yatılı olarak öğrenim gördüğü Çiftlik Kuran Kursu’ndan sonra yine yatılı olarak Taşköprü İmam Hatip Lisesi’ne gitti. Buradaki lise öğrenimini 5.nci yılında eğitimi kesmek zorunda kalan Köse, liseyi İstanbul’da Bağcılar’da bitirdi. Köse, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur.

Milli Görüş hareketinde uzun yıllarda çeşitli görevlerde bulunan Ertuğrul Köse, 1991 yılında başladığı Refah Partisi Bağcılar Göztepe mahallesi görevinden sonra Saadet Partisi Bağcılar İlçe Başkan Yardımcılıkları ve Teşkilat başkanlığı yaptı. 2009 yerel seçimlerinde Bağcılar Belediyesi Meclis Üyesi Adaylığında bulundu.

2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde Saadet Partisi Taşköprü Belediye Başkan Adayı gösterildi. Taşköprü belediye seçimlerinde Ak Partiden mevcut belediye başkanı Hüseyin Arslan ve Mhp’den aday olan 3 dönem Taşköprü belediye başkanlığı ve bir dönem Kastamonu milletvekilliği yapan Hasan Altan’ın rakibi oldu. Taşköprü’de muazzam bir seçim çalışması geçiren Ertuğrul Köse tüm halkın takdirini kazandı.

Siyasi parti çalışmaları yanı sıra STK’larda görevlerde bulunan Ertuğrul Köse, Taşköprülüler Derneği Başkan Yardımcılığı görevinin ardından bir dönem de başkanlık görevini üstlendi. Dernek üyeleri tarafından çok beğenilen, rağbet gören ve uzun yıllar süren “Çanakkale gezi formatında” Kastamonu gezi programlarının organizesini yaptı.

Başakşehir Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi kurucu Okul Aile Birliği Başkanlığı görevinden bulundu.

Köyü ve çevre köylerinin etkinliklerinde öncü olmayı çok seven ve bu nedenle akrabaları, köylüleri ve hemşehrileri tarafından çok sevilen Ertuğrul Köse köylülerinin, Taşköprü ve Kastamonunun önde gelenlerinin hayatlarını hikayeleştirerek yayınlıyor. Çevresinde yardımseverliği ve kadirşinaslığıyla da bilinip ve sevilen Ertuğrul Köse halka hizmet etmeyi Milli Görüş camiasından öğrendiğini ve öğrendiklerini uygulamaktan da bahtiyarlık duyduğunu ifade ediyor.

1 Kasım 2016 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde avukat Tevfik Dağ ile birlikte Saadet Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı oldu. Bu nedenle Kastamonu’nun tüm ilçe ve köylerini ziyaret edip gece gündüz demeden çalışmalar yaptılar.

Ertuğrul Köse aynı zamanda Ahmet Yenilmez Sanat Merkezi’nde yazarlık ve tiyatro eğitimi aldı. Tütünün Zararları tek kişilik oyununu başarı ile oynayan Ertuğrul Köse Devlet Tiyatro sanatçısı Adnan Biricik ve Hilali Mahmutoğlu’ndan dersler aldı. Bağcılar Halk Sarayında çok beğenilen “Erbakan ve Kıbrıs Barış Harekatı” oyununa yönetmenlik yaptı.

Ertuğrul Köse ayrıca; Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’ın kurdurduğu Milli Görüş camiasının Milko kuruluşu olan ve Genel başkanlığını Arslan Ateş’in yaptığı ve tanınmış bir çok sanatçının yer aldığı Müzik ve Sinema Derneği (MÜSİDER) Yönetim Kurulu Üyesidir. Taşköprü İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (TAŞİMDER) Yönetim Kurulu Üyesidir.

10 yıla yakın Dünyaca ünlü bir gıda firmasında görev yaptı.

Ertuğrul Köse ve ailesi, ertelenen 2019 Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na evlerinde verdiği iftar ile uzun süre gündemde kaldı. Özellikle, medyada “Tayyip Erdoğan’ın oyu İmamoğlu’na” diye haberler yer aldı. Verdiği iftar nedeniyle aile olarak öok zor ve sıkıntılı günler geçiren Köse ailesi tüm ulusal medya, internet medyasının yanısıra sosyal medya ve trollerin hedefi haline getirilmiş oldu. Seçimlerin ardından başkanlığı kazanan Ekrem İmamoğlu, hem çalıştığı kurumu ziyaret edip Ertuğrul Köse ve ailesini de İBB Başkanlık makamında misafir ederek yakından ilgilendi. Ayrıca İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Köse ailesinin ikiz kızlarını okuduğu Silivri İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek sınıflarına kadar gidip sürpriz yapmış oldu. Yeni yapılan İHL okul bahçesine spor salonu sözü vererek verdiği sözü de kısa sürede tutmuş oldu.

Ertuğrul Köse, 2005 yılından bu yana günlük ulusal yayın yapan Millî Gazete’de Reklam Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. 2,5 yıl Tv5 televizyonunda reklam Koordinatörlüğü de yapan Ertuğrul Köse Basın kartı sahibidir. Milli Gazete’nin 4 defa yayınladığı Kastamonu Dergisinde, Kastamonu haber sitesi 37 Haber ve yerel medyada birçok makalesi de yayımlanmıştır. Kastamonu’lu vefat etmiş ve yaşayan ünlüler, Kastamonu yöresel lezzetleri ve Kastamonu’nun sorunları ve çözüm yolları noktasında çalışmaları ve araştırmaları olan Ertuğrul Köse bu çalışmalarını kitaplaştırmayı da düşünüyor.

Ertuğrul Köse; mantar toplamak, seyahat etmek, sinema, tiyatro seyretmek, kitap okumak, etkinlikler ve farklı organizasyonlar yapmak en sevdiği hobiler arasında.

Evli olan Ertuğrul Köse, Tayyip Erdoğan, Senanur ve Yağmur isimli ikiz kızları olmak üzere 3 çocuk babasıdır. Çocukları İmam Hatip lisesi mezunu olan Ertuğrul Köse’nin ikiz kızları Senanur ve Yağmur Tekvando da (siyah kuşak) bazı turnuvalarda madalya almış sporculardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.