enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Galatasaray’ın Müthiş “ZAHAHAHA” Transferi Dazet Wilfried Armel Zaha Kimdir

Günlerdir Fenerbahçe’nin transfer edeceği söylenen, ancak bir türlü bitiremediği Dazet Wilfried Armel Zaha transferinde, Fenerbahçe cephesi futbolcunun eşinin İstanbul’u beğenmediğini söyleyerek transferin çıkmaza girdiğini açıklamıştı. Ama kazın ayağı hiçte öyle olmadı ve Galatasaray’ın transfer sihirbazı Erden Timur son noktayı koyarak İstanbul’a gelmek istemiyor denilen futbolcuyu Galatasaray kulübüne kazandırarak taraftarlarını mest etti.

Galatasaray’ın Müthiş “ZAHAHAHA” Transferi Dazet Wilfried Armel Zaha Kimdir
23 Temmuz 2023 19:51 | Son Güncellenme: 24 Temmuz 2023 05:46
A+
A-

Dazet Wilfried Armel Zaha; 10 Kasım 1992 tarihinde Fildişi Sahilili’nde doğmuştur.

Geçen yıl Premier League takımı Crystal Palace ve Fildişi Sahili milli takımında forvet pozisyonunda görev yapan profesyonel ve önemli bir futbolcudur.

Zaha, 2010 yılında akademilerinden Crystal Palace birinci takımına yükseldi. Selhurst Park’ta geçirdiği ilk üç tam sezon müsabakalarında 18 gol attı.

Ocak 2013’te, 10 milyon sterlinlik bir ücret karşılığında (o sırada satılan en pahalı Crystal Palace oyuncusu) Manchester United’a transfer oldu . Zaha, sezon sonuna kadar Palace’ta kiralık olarak kaldı ve Premier Lig’e tekrar dönmelerine yardımcı oldu.

Manchester United ile başarısız bir 2013-14 sezonunun ardından (çoğu Cardiff City’de kiralık olarak harcandı), Zaha, Şubat 2015’te kulübe kalıcı olarak yeniden katılmadan önce, Ağustos 2014’te bir sezonluk kiralık olarak Saray’a döndü. O zamandan beri kulübün 12. en yüksek golcüsü oldu.
Fildişi Sahili’nde doğan Zaha, dört yaşından itibaren İngiltere’de büyüdü. İngiltere milli takımı için ilk çıkışını 2012’de iki rekabetçi olmayan maçta (ikincisi 2013’te geldi) görünerek yaptı.

2017 Afrika Uluslar Kupası öncesinde Fildişi Sahili için oynamayı tercih ederek doğduğu ülkenin formasını seçmiş oldu.

4 yaşında iken doğduğu Fildişi ülkesinden İngiltere’ye göçmek zorunda kalan Zaha, genç ve B Milli takımlarda giydiği İngiltere Milli Takım formasını, İngiltere A Milli Takımına seçilmiş olmasına rağmen hayatı boyu ideolü olan Didier Drogba’nın araya girmesiyle son anda vazgeçerek Fildişi Sahili Milli Takımını seçti.

GALATASARAY AVRUPA’DAN BİR KUPAYA GÖZ DİKMİŞ DURUMDA

Zaha’nın Galatasaray’da alacağı maaş Fenerbahçe ve Crystal Palace’ın teklif ettiği ücretin altında olduğu belirtildi. Zaha’nın, UEFA listesine yazılarak ilk eleme turunda oynayabileceği bildirildi.”

 Galatasaray’ın efsane futbolcusu Didier Drogba’nın, vatandaşı Wilfried Zaha’nın Galatasaray’ı tercih etmesinde çok büyük rol oynadığı bildirildi.

Galatasaray Zaha ile; yıllık 5.5 milyon Euro, 6 milyon Euro imza parası. 3 yıllık sözleşme imzalayacak.

ZAHA GALATASARAY’IN FİLDİŞİ SAHİLİ’NDEN 5.FUTBOLCUSU OLDU

Zaha’nın İmza parasını Galatasaray Kulübü’nün önemli sponsorlarından ikisinin üstleneceği belirtildi.

1. Abdul Kader Keita,
2. Emmanuel Eboue,
3. Didier Drogba,
4. Jean Michel Seri,
5. Wilfried Zaha.
Zaha, Galatasaray’ın Fildişi Sahili vatandaşı beşinci futbolcusu olmuş oldu.

Kaynak: Kastamonu Haber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.