enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa maçı iptal mi olacak?

Suudi Arabistan’da bu akşam gerçekleşecek Turkcell Süper Kupa maçında, Atatürk posteri ve tişörtü ile “Yurtta sulh, cihanda sulh” pankartına izin verilmeyeceği, ayrıca maç öncesinde İstiklal Marşı’nın okunmayacağı duyuruldu. Bu gelişme üzerine Galatasaray ve Fenerbahçe, duruma tepki göstermek için bir dizi önlem almaya karar verdiler.

Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa maçı iptal mi olacak?
29 Aralık 2023 15:38 | Son Güncellenme: 29 Aralık 2023 15:45
A+
A-

Suudi yetkililer, Turkcell Süper Kupa maçı öncesinde Atatürk posterleri, “Yurta Sulh, Cihanda Sulh” pankartları, Atatürk temalı tişörtler ve İstiklal Marşı’na izin vermemeyi kararlaştırdı. Eğer Suudi makamları bu kararlarında geri adım atmazsa, Galatasaray ve Fenerbahçe, maça çıkmama kararı almış durumda.

“İSTİKLAL MARŞI YOKSA BİZ DE YOKUZ”

Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan, Fenerbahçe ile Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde oynanacak Turkcell Süper Kupa maçı öncesi önemli bir açıklama yaptı. Yazgan, Milliyet’ten Nevzat Dindar’a yaptığı açıklamada, “İstiklal Marşı yoksa, biz de yokuz” dedi.

Eray Yazgan, Milliyet’ten Nevzat Dindar’a yaptığı açıklamada, “İstiklal Marşımızın okunmasına izin verilmezse sahaya çıkmıyoruz” ifadelerini kullandı.

ALİ KOÇ: “PANKARTA İZİN VERMEDİLER”

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç “Atamız’ın “Yurtta sulh cihanda sulh’ sözünü hatırlatmak istiyorum. Biz bu pankartla çıkacaktık, ‘Peace at home, peace in the world’. Anladığım kadarıyla otoriteler bunu kabul etmemişler. Tam belli değil, duruma göre bakacağız” dedi.

Kaynaklar: Milliyet, SporX, aykiri.com.tr

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.