enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bir Köpek Bana Saldırırsa Ne Yapmalıyım? (Köpek nasıl uzaklaştırılır?)

Köpek saldırdığında ne yapmak gerekir? Köpeği ne korkutur? Bir köpek nasıl uzaklaştırılır?
Köpek ısırınca nasıl kurtulurum?  Köpek ısırdıktan kaç gün sonra kuduz olunur? Köpek kuduz değilse ısırırsa ne olur? Kuduz olan bir insan kaç günde ölür? Köpek ısırınca ilk ne yapılır? Son günlerin en çok tartışılan sorunu olan Sokak Köpeklerinin saldırısıyla ilgili tüm detayları Kastamonu Haber ekibimizden İsmail Demir hazırladı

Bir Köpek Bana Saldırırsa Ne Yapmalıyım? (Köpek nasıl uzaklaştırılır?)
29 Aralık 2023 13:08 | Son Güncellenme: 29 Aralık 2023 13:09
A+
A-

Köpekler harika arkadaşlardır ancak bazı köpeklerin korktuklarında veya tehdit altında olduklarını hissettiklerinde saldırdıkları da olur. Köpek saldırıları nispeten nadir olsa da ve meydana gelen saldırıların çoğu yalnızca küçük yaralanmaları içerse de, kendinizi bu durumda bulmanız durumunda ne yapmanız gerektiğini bilmek yine de yardımcı olur. Kastamonu Haber olarak son günlerde ülkemizde yaşanan bu konuya eğildik ve şimdi sizleri bilgilendireceğiz…

  • Sakin olun ve panik yapmayın

Köpeklerin ve diğer hayvanların korkunun kokusunu alabildikleri ve rahat olduğunuzda ve ani hareketler yapmadığınızda köpeklerin saldırma olasılığının daha düşük olduğu yönündeki iddiaların bir miktar doğruluk payı vardır . Eğer tedirgin olursanız ve koşarsanız ya da çığlık atarsanız, köpeğin saldırma olasılığı daha yüksektir.

  • Başka tarafa bakın ve hareketsiz olun

Bir köpek yaklaştığında elleriniz yanlarınızda olacak şekilde tamamen hareketsiz durun ve gözlerinizi başka yöne çevirin. Çoğu durumda, eğer onları görmezden gelirseniz, köpek ilgisini kaybedecek ve uzaklaşacaktır. Gözlerinizi köpeğe kilitlemek veya çok fazla hareket etmek, köpeğe savaşmaya hazır olduğunuz sinyalini gönderebilir.

  • Kaçabileceğinizden emin olmadığınız sürece koşmayın

Kaçmak köpeğin kovalama ve yakalama içgüdüsünü uyandırabilir. İlk niyetleri sadece şaka olsa bile sizi şiddetle takip edebilirler. Ayrıca yaya iseniz çoğu köpeği geride bırakamazsınız. Bisiklet üzerinde olsanız bile birçok köpek size yetişebilecektir bu yüzden kesin kaçarım demediğiniz durumlarda koşmayın.

  • Köpeğin dikkatini başka bir nesneyle dağıtın

Köpek sizi tehdit etmeye devam ederse, ona sırt çantanız veya su şişeniz gibi çiğnemek için bir şeyler teklif edin. Bu, size kaçmanız için zaman tanıyacak kadar köpeğin dikkatini dağıtabilir.

  • Köpek üzerinize atlarsa ve durmazsa karşılık verin

Diyelim ki ne yap yaptığınız şeyler işe yaramadı ve köpek size saldırdı. Köpek sizi ısırmaya başlarsa kendinizi savunmalısınız . Köpeğin boğazına, burnuna ve başının arkasına vurun veya tekmeleyin. Bu köpeği sersemletir ve size kaçmanız için zaman tanır.

  • Daha büyük ve daha güçlü bir köpekse yere yatın ve kendinizi koruyun

Eğer köpeğe gerçekçi bir şekilde zarar veremiyorsanız, sadece kendinizi savunun. Yüzünüzü, göğsünüzü ve boğazınızı kapatın. Vücudunuzu sarın ve hayati alanlarınız korunacak şekilde uzanın. Artık bir tehdit olmadığınız izlenimine kapılırsa köpeğinizin size saldırmayı bırakma olasılığı daha yüksek olacaktır.

  • Aşı ve pansuman yaptırmak için bir tıp uzmanına başvurun

Sokaktaki herhangi bir köpek tarafından ısırıldıysanız, ölümcül hastalık olan kuduza karşı önleyici tedavi almak ve yaralarınızı pansuman yaptırmak için hemen bir doktora görünün.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.