enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Galatasaray Artık “TAKIM” Olmuş 7-0

Galatasaray’ın Başakşehir maçı çok önemliydi. Emre Belezoğlu’nun futbolculuğunu da teknik direktörlüğünü de beğenen birisiyim. Bazen hırsından dolayı çok agresif görüntüler vermesi rakip taraftarları kızdırsa da bir futbolcuda hırs olması her zaman iyidir.

Galatasaray Artık “TAKIM” Olmuş 7-0
13 Kasım 2022 12:57 | Son Güncellenme: 13 Kasım 2022 12:58
A+
A-

Emre Belezoğlu tıpkı Lucescu gibi bir taktikle takıma oyun oynatmaya çalışıyor. Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarını da böyle oynadı. Beşiktaş atamadı ve atamayana attılar. Fenerbahçe tuzağa düşmedi sonlara doğru güzel bir golle maçı kazanmayı bilmişti.

Başakşehire karşı gol geciktikçe maç riske girer ve Başakşehir avantaj sağlar. Ancak maçın başında atacağın gol Başakşehirin taktiksel anlayışını bozar. Dı nitekim öyle oldu ve Başakşehirin tüm planları suya düşmüş oldu. Açıkca ben atılan 7 golden ziyade saha içinde Galatasarayın ne yaptığına baktım ve takımda şunları gördüm.

1- Galatasaray taktiksel olarak bu maça iyi hazırlanmış.

2- Bundan önceki maçlarda egoist/bencil davranan oyuncular birbirlerine çok güzel asist yaptılar. İcardi’nin iki asisti, Kerem’in bu maçta benciliğini atması, Rashica’nın Mertens’e asisti müthişti. Rasciha her geçen hafta çok daha iyi şeyler yapıyor. Müthiş futbolcu.

Ancak Başakşehirin bir köşe vuruşunda Rashica’nın topla çıkarken çalım sevdası ve kalabalığın arasına girmesi ve topu kaptırması birde ikinci yarıda sağdan cezasahasına girerken kale vurup direkten dışarıya giden topu pas vermesi gerekiyordu.

BİR TAKIM BAŞARISI NASIL OLUR?

1- Takımın aile ortamına girmesiyle olur. Galatasaray şuan tamda bu kıvamda. Özellikle tecrübeli ve özgüvenleri tavan yapmış İcardi, Mertens, Mata ve Toeria diğer futbolculara iyi örnek oluyorlar. İcardi’nin topukla asisti ve golden sonra Kerem’e sarılması, tebrik etmesi buna en iyi örnektir.

2- Taraftar- Yönetim-Takım uyumuyla olur. Erden Timur sayesinde Dursun Özbek başkanda taraftarla barışmış oldu ve bu yıl Dursun başkan gerçektende şuana kadar iyi götürüyor. Bazı sıkkntılar olsa da bu üçlünün uyumu da şuan için çok iyi ve en çok maça giden taraftar Galatasarayda olması bu uyumun göstergesidir.

3- Takım içinde futbolcular egoist/bencil davranmıyorsa olur. İlk haftalarda uyumsuzluktan kaynaklanan sorunlar artık giderilmiş veya en aza indirilmiş durumda.

4- İkili mücadele ve Rakiple top arasına girmeyi bilip faul almak çok önemlidir. Eğer bunu tüm takım başarabilirse müthiş olur. (Beşiktaş- Fenerbahçe maçında bu yönde FB’yi çok beğenmiştim) Bu konuda Hakan Ünsal, Ergün Penbe ve Abdullah Ercan kendilerini çok geliştirmişlerdi.

GS bu konuda Mertens, Mata, Toeria ve İcardi dışında hala çok iyi değil inşallah gelişirler. Özellikle başta Kerem Aktürkoğlu’nun bunun üzerine çok çalışması gerekir. Kerem ikili mücadelede ayakta kalmayı başarabilirse ve topla rakip arasına girme noktasında kendini geliştirirse çok daha büyük futbolcu olacaktır.

5- Stoperin oyun kurmasıyla ve duran toplardaki farklılığıyla olur. Galatasarayda Abdülkerim geldiğinden beri hiç sırıtmadı ve kendini her geçen hafta daha da geliştiriyor. Gol pozisyonlarına da girip golde atması ve Nellson ile uyumu büyük avantaj…

6- Futbolcuların ekstra hareketleri ile olur. Bugün İcardi’nin topuk asisti ekstra bir hareketti. Onun gibi bir futbolcunun orada topu vurması beklenirken o eksrtra olarak topu geriye doğru çıkardı ve tüm defansı şaşırttı ve Kerem’in gol atmasını sağladı. Buradaki ekstra işler ne taraftar ne rakip tarafından beklenmeyen, rakibi şaşırtan ve sonucu muhteşem olan hareketler.

Kısaca Galatasaray iyi yolda, Okan Buruk iyi yolda, Taraftar iyi yolda ve Yönetim iyi yolda. Eeee bunlar böyle olunca bundan sonrasını biliyorsunuz zaten…

 

Galatasaraylı Ertuğrul

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.