enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Fatır Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Fatır Suresi; Mushaftaki sıralamada otuz beşinci, iniş sırasına göre kırk üçüncü sûredir. Furkan sûresinden sonra, Meryem sûresinden önce Mekke’de inmişti

Fatır Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları
12 Aralık 2022 07:37 | Son Güncellenme: 11 Aralık 2022 21:48
A+
A-

Fatir suresi neye iyi gelir? Fatır suresi ne anlama gelir? Fatır suresi 29 30 ayet ne için okunur? Fatır suresi 2 ayet ne için okunur? Fatır Suresinin konusu nedir? Fatır Suresinin faydası? Fatır Suresi oku, Fatır Suresi, fatır suresi 28. ayet, Fatır Suresi niçin okunur? Fatır Suresi Meali, Fatır Suresi ne anlatıyor? Fatır Ne Demek?

Fatır Suresinin Anlamı

Mekke döneminde inmiştir. 45 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen “Fâtır” kelimesinden almıştır. Fâtır, yaratan, yoktan var eden demektir. Yine ilk âyette geçen “el-Melâike” kelimesinden dolayı “Melâike sûresi” diye de anılır. Sûrede başlıca, Allah’ın varlığına ve birliğine işaret eden kâinat olayları, öldükten sonra dirilme, Allah’ın nimetleri ve mü’minle kâfir arasındaki fark konu edilmektedir.

Allah’ın yaratıcılığı, O’ndan başka tanrı bulunmadığı ve şirkin çarpık düşüncelere dayalı bir zihniyet ve tutum olduğu, Hz. Muham­med’in önceki peygamberler gibi Allah katından mesaj getirmiş hak peygamber olduğu, öldükten sonra dirilmenin gerçekleşeceği ve dünyadaki amellerin karşılığının âhirette mutlaka görüleceği açıklanmakta, Cenâb-ı Allah’ın kudretinin delillerinden örnekler verilmektedir

Fatır Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Resûlullah (s.a.v) buyurdu ki: “Her kim, Fâtır sûresini (vird edinip) okursa, cennete dilediği kapıdan girmeye hak kazanır.”

Bu sûreyi okuyan kimse, mahlûkat tarafından sevilir.

Her gün okunursa, şeytan şerrinden korunur, ömrü de bereketli olur. Her kim, bu sûreyi yazıp da binek aracına koyarsa, hırsızlara ve diğer tehlikelere karşı korunur.

İşlerinde bolluk, bereket ve bol kazanç sağlamak isteyen kişiler, Fâtır sûresinin 29-30. âyetlerini kendi üzerinde veya iş yerinde bulundurmalıdır.

 

Ahzab Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.