enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Fatih Terim Hem İmparator Hem Online

Fatih Terim’i seversiniz sevmezsiniz bilemem ama 1989 yılından bu yana Teknik Direktörlüklük yapan ve en önemlisi günün şartlarına uyum sağlayabilen kaç TD var acaba hiç düşündünüz mü?

Fatih Terim Hem İmparator Hem Online
7 Aralık 2020 09:42 | Son Güncellenme: 18 Şubat 2021 11:12
A+
A-

Fatih Terim’i seversiniz sevmezsiniz bilemem ama 1989 yılından bu yana TD’lük yapan ve en önemlisi günün şartlarına uyum sağlayabilen kaç TD var acaba hiç düşündünüz mü?

Dile kolay tam 30 yıl olmuş ve hala Fatih hoca zirvede… Yok teknik değilmiş, yok taktik bilmiyormuş, yok şuymuş yok buymuş bırakın artık bunları ve gerçeği görmeye çalışın.! Hafızanızı yoklayın bakalım; Bu 30 yılda ne hocalar gördük. Kimisi 3-5 maç, kimisinin 3-5 yıllık mazisi oldu.
Neden acaba?

Çünkü her geçen gün şartlar ve en önemlisi çağ değişiyor. Şartlara ve çağa ayak uyduramayanlar anında OFFLİNE oluveriyorlar.

2020 yılına gelmişiz hocanın yaşı 70’e gelmiş ama hala heyecanlı, hala aktif, hala dinç, hala gündemde ve hala ONLİNE olması tesadüf mü sizce?

Hocanın iyisi takım iyi giderken belli olmaz. Hocanın iyisi özellikle büyük takımlarda 2-3 hafta puan kaybettikten sonra o takımın yönetimi ve en önemlisi taraftarı o hocaya hala güven duyuyorsa ve destekliyorsa belli olur.

Peki Ülkemizde bu kriterlere uygun kaç TD var? Fatih Terim dışında bir tane bile gösteremezsiniz. Bırakın TD’leri günün şartlarına uyum sağlayamayan şirketler, kurumlar, gazeteler, Tv’ler bile offline oldular ama Terim hoca hala ONLİNE…

Sayın Fatih Terim’e güven kazandırdığı kupalardan sonra olmadı. GS’a geldiği ilk yıl bile ilk 3 haftada puan kaybetti ve 4. Hafta Ali Sami Yen’de FB ile oynadı ve 4-0 yenildi. Normalde her hoca istifa ettirilirdi çünkü çok ağır bir yenilgi idi… Ancak ertesi hafta İnönü stadında Sarıyer ile oynayan GS taraftarı maç öncesi Fatih Terim’i trübünlere çağırıp inanılmaz bir destek veriyorlardı. Hatta bir ara FB’nin 9 puan gerisine düştü ama yılmadı, istifası istenmedi ve GÜVEN duyuldu. O da gereğini yapıp takımı şampiyon yapıverdi. (Kalede de Akçaabat Sebat Spor’dan gelen yedek kaleci Mehmet Bölükbaşı vardı.) İşte O destek 4 yıl arka arkaya şampiyon yaptı ve O destek Uefa kupasını kazandırdı. İşte O destek Fatih Terim’i hala ONLİNE yaptı ve yapıyor da.

40 yıldır ne siyasete ne cemaate yaslanmayan, güce esir olmayan hatta adına stad yapılmasına rağmen yalakalık yapmayan, duruşundan gram taviz vermeyen, kendi emeği ve alın teri ile hala zirvede olan Terim’i kıskanmamak elbette mümkün değil..

Onlarca genç futbolcu yetiştirmiş bir tanesi de çıkıp eleştirememiş hatta hepsi bir abi olarak ve hatta bir baba olarak görmüşler. Yabancı futbolcular dahi giderken duygulanarak ve ağlayarak gitmişler.. Diğer takımlara gelip giden yabancı futbolcuların durumuna açıklamalarına bakın birde GS’dan giden futbolcuların hal ve hareketlerine bakın ve farkı görün artık..

Bir tarafta oynatılması ve idare edilmesi çok zor olan Hagi, Popescu, Taffarel, Drogba, Melo, Sneıjder, Falcao, Muslera gibi futbolculardan hem verim alıp hem de idare edecek bir tarafta Okan, Suat, Emre, Sabri, Hakan, Arif, Ozan, Taylan vb. yüzlerce gencecik çocuğu Türk futboluna armağan edeceksin, Ümit ve A Milli Takımlara kazandırdığı futbolcuları sayamıyorum bile… Sadece bir örnek; Rüştü Reçber’i 2. ligde Antalyaspor’da ve 3.ncü kaleci konumundayken Milli Takıma kazandırmıştı.

Fatih Terim Hem İmparator Hem Online

Fatih Terim Hem İmparator Hem Online

Ayrıca;

Galatasaray’ın başında geçen 4004 gün, 76 farklı stadyumda oynanan 512 maç ve 116 farklı futbolcu ile atılan 1002 gol. Kazanılan 1’i Avrupa, 8’i lig toplamda 20 kupa…

En üst düzeylerde TD’lük yapıp yüzlerce futbolcu yetiştirip ve yüzlerce transfer alım/satım yaptırıp hiç bir şaibeye, komisyona, rüşvete karıştığına dair bir şey çıkmaması da hatta bu konuda iftira bile atılamaması imparator Terim’in duruşunu ve iş ahlakını göstermesi açısından son derece önemli..

Daha TD’lükte 10 yıllık mazisi olan, bilgisayarda taktik veriyor, analiz yapıyor veya kimya bozuyor diye öve öve bitirilemeyen hocalar bile artık iş bulamaz hale geldiler baksanıza…

Kısaca; Türkiye’de son 40 yılın futbol kitabı yazılsa kitabın özü Fatih Terim olur. O kitapta nokta veya virgül bile olamayacaklar Fatih Terim’i eleştiryorlar. Ki gündemde kalabilsinler. 2 programa çıkmasalar varlıklarından bile şüphe edilecek yorumcular, önüne 3. 5 koyun katsan güdemeyecek tipler Fatih Terim’i eleştiriyor.

Hadi teknik ve taktiği göremiyorsunuz da bunları da mı göremeyecek kadar kalbiniz kararmış ve kin tutmuş sizlerin.! Evet sayın Terim’i kıskanın ama ne olur hakkını verin bari…

Sayın Fatih Terim’e tüm sevdikleri ile birlikte sağlık, sıhhat, huzur, başarı ve mutluluk içinde uzun ömürler dilerim.

Ertuğrul Köse

ertugrul.mg@gmail.com

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.