enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“Maşallah De“ Gülay Yenge Hakka Kavuştu ( Gülay Yenge Kimdir?)

Ailecek 10 gündür karantinada olan amcam, eşi Gülay yenge ve oğlu Ahmet tam iyileşme sürecine girmişken dün akşam üzeri daha önce kalp rahatsızlığı, böbrek nakli olan ve şeker hastalığıda bulunan “maaşallah de” lakaplı Gülay yenge fenaşlaşmış ve önce Ataköydeki özel hastaneye kaldırılmış oradanda yoğun bakım için Z.Burnundaki özel bir hastaneye gönderilmiş.

“Maşallah De“ Gülay Yenge Hakka Kavuştu ( Gülay Yenge Kimdir?)
5 Aralık 2020 18:49 | Son Güncellenme: 15 Mayıs 2022 19:18
A+
A-

KORONA VE CENAZE HİZMETLERİ NASIL OLDU

Daha sonra evde karantinada olan Amcam ve Oğlu Ahmeti arayıp hastayı entübeye alıyoruz buraya gelin demişler. Onlarda biz karantinadayız nasıl yapalım deyince, taksiye atlayın gelin demişler. Çok vakit geçmedende hastayı kaybettk diye aramışlar.

Evde bir amcam birde enerji dolu kuzenim Ahmet’i telefonla teselli etmekten başka çarem yoktu öyle de yaptım. Ahmet’in enerjik olduğu kadar söz dinleyen ve çözüm bulmaya çalışan bir yapısı var her zaman..

Bu gece uzun sürdü anlayacağınız. Daha 2 gün önce köye anne ve babamı almaya giderken konuşmuş ve çok dua etmişti. (Bu arada Kayınbabam ve kaynanamda Taşköprü’de tedavi görüyorlar. Durumları iyi gibi çok şükür..)

Sabah Ahmet’le konuştum. Bugün itibariyle karantinası bitmiş risksiz görünüyorum dedi. Gidip evden alıp hastaneye giderken yengemin kardeşleri alıp Kozlu mezarlığına götürmüşler bizde oraya gittik.

Gasılhane bayağı kalabalık, cenaze araçları gidip gidip geliyor. Ancak görevlilerin sakinliği şahsen beni rahatlattı biraz. Curcuna yoktu, hatta koronasız bir çalışma tempoları var, panik yok ve çok rahat, tempolu ve disiplinli çalışıyorlar. Adeta Hayat devam ediyor mesajı veriyorlar.

Bahçede sohbet edenler, çay içenler, ağlayanlar ve sürekli çıkan tabutlar… Gittiğimizde 10-15’ sonra çağırdılar ve cenazeyi teslim ettiler. Dışarıya çıkarıp bekleme odasına götürdük.

Belirli süre sonra tabutu araca koyarak Silivrikapı mezarlığına gittik ama insan az olduğundan tabut taşıma zor olacaktı. Ahmet İHH’dan arkadaşlarını çağırdı sağolsunlar geldiler beraber cenaze namazı kıldık. Mezar yeri en sonda olduğu için götürürken bayağı zorluk çektik.

Mezar yeri ve çevre hazırlanmıştı. Hemen defin işlemlerine başlayıp 10-12 kişiyle son görevimizi yaptık. Amcam evde kalmıştı. Cenazeye İHL’den Ahmeti çok seven çok kıymetli eski Önder başkanı Halit Bekiroğlu ve eşi de katıldılar. Böyle katılımlar insanı biraz rahatlatıyor..

Ölümler zaten zordu ama böylesi çok daha zor.. Sabretmemiz lazım. Allah (c.c) hepimizin yardımcısı olsun. İnşallah şu musibet biran önce başımızdan gider.

 

Evde veya sosyal medyadan çok farklı algılar oluşuyor ama cenazelere az sayıda da olsa virüsü atlatanlar ve biraz sağlıklı olanlar mutlaka gitmeleri çok güzel ve doğru olur. Korkudan kimse gelmeyince cenaze sahipleride karantinada olduğundan bayağı sıkıntılar yaşanıyor. En azından en yakınımızın cenaze hizmetine gitmeyi ihmal etmeyelim. Hiç birşey yapamasak bile teselli edebiliriz.

Şahsen çift maske ve eldiven takarak oradaki ortamı da gördükten sonra tedirginliğim gidiverdi. Hatta iyi tandığım görevli bir arkadaş beni görmüş arkamdan geldi onun sakinliği biraz daha rahatlatı hatta çay ısmarladı ve bayağı iyi geldi çünkü henüz birşey yiyip içememiştim.

Mezarlık görevlileri de gereğini yapıyorlar ve insanı rahatlatıyorlar. Hocaefendi de normal ölümlerdeki tavırlardan farklı bir tavrı yoktu hatta daha fazla da destek verdi. Teşekkür etmek lazım.

Son olarak İstanbul Büyükşehir belediye başkanı sayın Ekrem İmamoğlu beye buradan şunu öneri olarak sunmak isterim. Panik, korku ve sokağa çıkma yasağından dolayı cenazeye katılım sıkıntısı olduğundan bir cenazede sadece 3 kişi vardı. Araçtan indirdikten sonra mezar yerine kadar götürmek gerçektende zor. Bunca hizmete en azından çok insanı olmayan cenazelere 4-5 kişilik destek ekibi verilebilirse çok güzel bir hizmet ve psikolojik destek sağlanmış olur diye düşünüyorum.

Ama yine tekrar edeyim. Ne olur en azından en yakınınızı bu durumda tedbirlerinizi alarak yalnız bırakmamaya gayret ediniz.

MAŞALLAH DE YENGEMİZ

Gülay yenge her daim pozitif olan, gülen ve çevresine çok dua eden her konuşana “maşallah de” “Allah de” diye uyaran samimi bir müslümandı. Şekerden dolayı ayağı kesilmiş olmasına ve böbrek nakli olmasına rağmen haline isyan etmeyen, acızlanmayan ve şükredebilen bir yapısı vardı. Mevlam; gani gani rahmet eylesin. Çektiği tüm sıkıntıları günahlarına keffaret eylesin ve makamını cennet eylesin. Onu çok sevdiği peygamberimize komşu eylesin.

Allah (c.c ) bu sıkıntılı süreçten hepimizi kurtarsın. Acil şifalar versin. Tüm ölmüşlerimize rahmet eylesin. Hastanelerde, evlerde ve mezarlıklarda sıkıntı çekenlere de hem kolaylık ve de şifalar versin inşallah.

Selam ve dua ile…

Yorumlar
  1. Tuğba Önder dedi ki:

    Gülay teyzem mekanın cennet olsun. Senin gibi iyi bir insan asla unutulmaz. Sen gittin ama arkanda pırlanta gibi oğul bıraktın Rabb’im herkese böyle
    evlat yetiştirmeyi nasip etsin. Zaman çok hızlı geçiyor daha dün gibi aklımda vefat haberini aldığımda çok üzülüp ağlamıştım. Rabb’im İnşallah cennette bizi komşu eyler.