enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

EYT’liler İstanbul’dan Gözdağı Verdi (İstanbul Mitinginde Yüzbinler Haklarını Geri İstedi)

EYT’li On binlerce mağdur İstanbul Maltepe miting alanında, bir araya gelerek, emeklilik hakkını talep ederek hükümete gözdağı verdi.

EYT’liler İstanbul’dan Gözdağı Verdi (İstanbul Mitinginde Yüzbinler Haklarını Geri İstedi)
15 Mayıs 2022 22:44
A+
A-

37Haber’in daha önce duyurduğu gibi 15 Mayıs günü İstanbul Maltepe’de toplanmaya başlayan yüzbinler yek vücut tek yürek oldular.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonunun organizasyonu ve daveti ile Türkiye’nin dört bir yanından İstanbul Maltepe Miting alanına gelen yüz binlerce mağdur EYT’li insan “Varız, biriz, buradayız” yazılı pankartlarla “Çıksın artık bu yasa” diye adeta yetkililere haykırdılar.

İstanbul Maltepe’de gerçekleşen EYT mitingine siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarından da büyük destek geldi.

Gerçekleşen mitinge Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve İYİ Parti temsilcileri, CHP’li vekiller Kani Beko ve Ayan Barut, TDP’si Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Memleket Partisi Muharrem İnce, TİP Milletvekili Ahmet Şık, EMEP, Türk-İş Bölge Başkanı Adnan Uyar, Tüm Emekliler Sendikası, Birleşik Emekliler Sendikası ve İstanbul İGDAŞ işçileri de dayanışma için miting alanda yer aldılar.

Miting alanında toplanan kalabalık “Vur vur inlesin, Ankara dinlesin”, “EYT haktır, çözümü tektir” vb. sloganların atıldığı mitingde, iktidarın bir an önce EYT yasasını çıkarmalarını istediler. ’99 öncesindeki haklarımız neyse biz onu geri istiyoruz. Biz 35 yıllık hakkımızın bedelini istiyoruz” diye adeta haykırdılar.

EYT Federasyonun Yönetim Kurulu üyeleri İsmail Düşünen, Erhan Öncü, Nuh Erdoğan, Murat Kızmaz, Cafer Yağcı, Arzu Lastikçi, Ayfer Özüpak, Mustafa Avcı ile birlikte EYT’lileri selamlayan EYT Genel Başkan Gönül Boran konuşmasında; “Öyle gururluyuz ki üç beş kisiyle başlayan bu haklı mücadele, bugün Maltepe miting alanını tıka basa doldurdu. Bunun başarısı size ve hepimize aittir. Bu başarı sizin haklarınıza sahip çıkmanızla, bu gün buralara getirdik.

Haklarımıza kavuşmak ve o güzel günleri hep beraber görmek için, dik duracağız ve sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

“Bizim tek meselemiz EYT’dir. Haklı mücadelemizde bizler herhangi bir siyasi partiye değil haklarımızın gasp edilmesine muhalifiz”dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.