enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Evcil hayvan sahiplenmeden önce dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ailenizin ilk evcil hayvanını sahiplenmek herkes için çok büyük bir andır. Aileyi genişletiyor ve çatınızın altına başka bir canlıyı alıyorsunuz. Bununla birlikte, başka bir yaşam söz konusu olduğunda, bir aile hayvanının gerçekten iyi bir karar olup olmadığını anlamak için zaman ayırmalısınız.

Evcil hayvan sahiplenmeden önce dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
15 Mart 2023 09:10 | Son Güncellenme: 15 Mart 2023 09:15
A+
A-

İlk kez evcil hayvan sahiplerinin bir köpek veya kedi sahiplenirken dikkate almadıkları pek çok şey vardır. Sonuç olarak, bir evcil hayvana bakmanın ne kadar zor olabileceğinin şoku, onu bir barınağa geri teslim etmelerine yol açabilir.

1-) Bir Evcil Hayvan İçin Yeterli Alanınız Var mı?

Bir evcil hayvan için yeterli alana sahip olduğunuzdan emin olmanız önemlidir. Bu, evcil hayvan yatağı, mama ve su kapları, oyuncaklar ve daha fazlası için yeterli alana sahip olmak anlamına gelir. Aynı zamanda, evcil hayvanınızın yolunuza çıkmadan koşabileceği ve oynayabileceği bir alana sahip olmak anlamına da gelir. Örneğin küçük bir apartman dairesinde yaşıyorsanız kedi gibi daha küçük bir evcil hayvana ihtiyacınız olabilir. Ne tür bir evcil hayvan düşünürseniz düşünün, evcil hayvanınız ve eşyalarınız için yeterli alana sahip olduğunuzdan emin olmak önemlidir.

2-) Temizlik

Ne kadar evcil olsalar da, konu hijyen ve temizlik olduğunda evcil hayvanların öğrenecekleri çok şey vardır. Evin içindeki çamurun izini sürerek fayanslarınızı ve kilimlerinizi mahvedebilirler, yanlışlıkla yatağınıza işeyip kaka yapabilirler vb. Köpekler ve kediler doğal olarak tüylerini dökerler. İçeride birikmesini önlemek için evcil hayvan tüyü ve diğer evcil hayvan temizlik malzemeleri için en iyi elektrikli süpürgeye yatırım yapmayı düşünebilirsiniz.

3-) Yaşam tarzı

Ailenize bir evcil hayvan sokmak, bir bütün olarak yaşam tarzınızı etkileyebilir. Çok seyahat eden aileler, evcil hayvanlarıyla birlikte uçuş rezervasyonu yaptırmayı veya güvenilir biniş tesisleri bulmayı pahalı ve zahmetli bulabilir. Öte yandan, ev sahibi olan ve çalışmadıkları zamanlarda içeride kalmayı tercih edenler, birkaç saatte bir dışarıdaki köpek parklarına ve yürüyüş parkurlarına çıkması gereken oldukça aktif bir köpeğe bakmakta zorlanabilirler.

4-) Önce Veteriner Hekimlerle Görüşme

Size uygun evcil hayvan türüne karar vermeden önce, bir veterinerden tavsiyelerini isteyin. Bir veteriner, yaşam tarzınıza ve ihtiyaçlarınıza en uygun evcil hayvanı seçmenize yardımcı olacak mükemmel bir bilgi kaynağı olabilir. Tüm veterinerler aynı değildir ve ihtiyaçlarınıza en uygun veterineri istersiniz. Bu ömür boyu sürecek bir ilişki olacak ve bu nedenle seçim çok önemlidir.

5-) Düzenli Veteriner Kontrolleri ve Aşılar İçin Bütçe Ayırmanız Gerekecek mi?

Bir evcil hayvan sahiplenmeye karar verirken önemli bir faktör, gerekli olan düzenli veteriner kontrollerini ve aşıları karşılayıp karşılayamayacağınızdır.

Ayrıca, evcil hayvanınız hastalanır veya yaralanırsa, ek veteriner bakımı için bütçe ayırmanız gerekebilir. Sonuç olarak, bir evcil hayvanı sahiplenmeden önce düzenli veteriner bakım masraflarını karşılamaya hazır olduğunuzdan emin olmanız önemlidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.