enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

E-Devletin Ücretsiz Bir Okul Olduğunu Biliyor musunuz? (E-Devlet’te bulunan bazı eğitimler)

E-Devlet anlayışının hizmetlere erişiminin kolaylaşması, bilgiye çabuk ulaşılması, hizmetlerin daha ucuza mal olması, kırtasiyeciliğin azalması, bilgisayar kullanımın artması, yönetimde şeffaflığın ve saydamlığı sağlanması, yurttaş odaklı bir yönetim anlayışının oluşturulması gibi sağladığı kamu hizmetlerini kolaylaştırıcı etkileri vardır.

E-Devletin Ücretsiz Bir Okul Olduğunu Biliyor musunuz? (E-Devlet’te bulunan bazı eğitimler)
21 Haziran 2023 17:10
A+
A-

Bu özel haberi Kastamonu Haber ekibimiz sizler için araştırdı.  E-devlet uygulamalarının arzu edilen seviyeye ulaşmamasının sebebi; uzman eleman eksikliği, eğitim sorunu, hem kullanıcıların hem de kurum çalışanlarının e-devlet konusundaki bilinç düzeyinin eksik olması, maliyet, teknoloji yetersizliği, yeter ağ yetersizliği, portal yetersizliği, hukuki alt yapı yetersizliği, gizlilik ve güven eksikliği, beklenenin aksine işlemlerin daha çok uzaması, bürokratik engeller, kamu kurumlarının web sayfasından sunulan bilgilerin güvenilirlik düzeyinin düşük olmasıdır.

Mobil Devlet

Mobil devlet uygulamaları, vatandaşların zaman ve yer kısıtlaması olmadan, her yerde ve ihtiyaç duydukları her an, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının sunmuş oldukları hizmetlere erişebilmelerini ve hizmetlerden yararlanabilmeleri için kullanıma açılmıştır. Mobil Devlet uygulamaları, bilgisayarın olmadığı yerlerde bile yaygın bir telefon desteği ile ihtiyaç duyulan bilgilerin vatandaşlara ulaşabilmelerini amaçlamaktadır.


Mobil Cihazlar için e-Devlet Kapısı

e-Devlet Kapısı Mobil ile e-hizmetlere her yerden ve kolayca erişebilir, “Anlık Bilgilendirme” ile gelişmelerden vakit kaybetmeden haberdar olabilirsiniz.

E-Devletin Ücretsiz Bir Okul

DEİK Birleşik Arap Emirlikleri Konsey Üyesi Ali Tekin, E-Devlet uygulamasının ücretsiz bir okul olduğuna dair sosyal medya platformu twitter üzerinden paylaştığı önemli bilgiler

E-Devlet ücretsiz bir okuldur. Fakat çoğu kişi bunu bilmez. Şimdi size nasıl ücretsiz kurs ve sertifika alabileceğinizi anlatacağım.

E-Devlet’te bulunan bazı eğitimler:

– Yabancı dil eğitimleri

– Arama motoru optimizasyonu ( SEO )

– 3ds Max ile modelleme

– Python ile programlama

– SQL

– Excel eğitimi

 

E-Devlet Uygulamasından Eğitimlere nasıl ulaşabilirim?

Tek yapmanız gereken E-Devlet’e BTK Akademi yazıp uygulamaya girmek. Ya da btkakademi.gov.tr adresine gidip E-Devlet ile giriş yapmak.

Karşınıza yüzlerce ücretsiz eğitim çıkacak. Üstelik birçoğu sertifikalı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.