enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Evde Çok Kolay ve Lezzetli Dondurma Tarifi (Üç Malzemeli 3 Çeşit Dondurma Tarifi)

Sıcak havalardan bunaldıysanız; üç malzemeli dondurma tarifi sizin için iyi bir seçenek olacak. Bu benzersiz tarifi sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Yaz mevsiminin gözde yiyeceği dondurma ile ferah zamanlar geçirebilirsiniz. İşte pratik bir şekilde hazırlanan dondurma tarifimiz sizlerle…

Evde Çok Kolay ve Lezzetli Dondurma Tarifi (Üç Malzemeli 3 Çeşit Dondurma Tarifi)
21 Haziran 2023 15:54
A+
A-

Birbirinden lezzetli üç malzemeyle yapabileceğiniz ve üç çeşit ev yapımı dondurma tariflerini siz değerli takipçilerimiz için Kastamonu Haber ekibimiz özenle araştırdı.

Üç Malzemeli Dondurma Tarifi İçin Gerekenler

l Dört tane muz

l Bir yemek kaşığı kadar bal

l Üstüne yedi ila sekiz tane ceviz

Üç Malzemeli Dondurmanın Yapılışı

Muzların kabuğunu soyun dilimleyin. Ardından buzdolabı poşetine aktarıp dört saat kadar derin dondurucuda bekletin. Donmuş muzları birkaç dakika kadar oda sıcaklığında bekletin. Sonrasında mutfak robotuna atın ve krema kıvamı elde edin. Dondurma kıvamı elde edince üzerine balı ilave edip güzelce karışmalarını sağlayın. Dondurmanızı kaplara pay edin ve cevize süsleyip servis edin.

Kakaolu Dondurma Tarifi

 

Yaz aylarının favorisi olan dondurma, herkesin severek tükettiği bir yiyecek. Ailenize ve arkadaşlarınıza dondurma sunmak istediğinizde ev yapımı tarifleri deneyebilirsiniz. Bu yazımızda kakaolu dondurma tarifi paylaştık!

Kakaolu Dondurma Tarifi İçin Gereken Malzemeler

l Bir buçuk su bardağı şeker

l Dört yemek kaşığı kakao

l Bir yemek kaşığı salep

l Bir paket krema

l Dört su bardağı soğuk süt

Kakaolu Dondurmanın Yapılışı

İlk önce sütü geniş bir kaba boşaltın. İçine salep, şeker, kakao ve soğuk kremayı ilave edin. Güzel karıştırın. Elde ettiğiniz dondurma harcını derin dondurucuya koyun. Yarım saatte bir derin dondurucudan çıkarıp bir kaşık yardımı ile karıştırın. Tam kıvam elde edince dondurmanızı servis yapabilirsiniz.

Çilekli Dondurma Tarifi

 

Sevdiklerinizi ev yapımı dondurma ile mutlu etmeye ne dersiniz? Sağlıklı ve üstün lezzetli çilekli dondurma tarifi ile karşınızdayız! Bu benzersiz dondurmayı pratik olarak hazırlamanız mümkün. İşte tarifimizin detaylar…

Çilekli Dondurma Tarifi İçin Gereken Malzemeler

l Yarım kilo çilek

l Bir kutu krema

l İki çay bardağı şeker

l Yarım limon

l Bir yemek kaşığı yoğurt

Çilekli Dondurmanın Yapılışı

Çileklerin saplarını koparın ve üstüne şeker döküp limon sıkın. Blender ile karıştırın. Pürenin içine yoğurt ilave edin ve karışmalarını sağlayın. Kremayı karışıma ekleyin ve aşırı olmayacak şekilde karıştırıp çırpın. Hazırladığınız dondurma harcını derin dondurucuya koyun. Yarım saatte bir karıştırmayı unutmayın. Ortalama 4-6 saat sonunda dondurmanız tüketime hazırdır!

 

Afiyet olsun

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.