enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Dünyadaki En Tuhaf Festivaller

Dünyanın en büyük festivali kaç kişi? Türk festivalleri nelerdir? Uluslararası festivaller nelerdir? La Tomatina ne zaman yapılır? Ne tür festivaller var? En büyük festival nedir? Türkiye’ de festival var mı? Kastamonu Taşköprü Sarımsak Festivali Ne zaman? Kastamonu Haber ekibimizden İsmail Demir sizler için araştırdı.

Dünyadaki En Tuhaf Festivaller
12 Aralık 2023 12:15
A+
A-

Festivaller, inanışlarımız ve geleneklerimiz ile beraber ortaya çıkan ve kültürümüzün bir parçası olan etkinliklerdir. Dünya üzerinde neredeyse her ülkenin kendine özgü sahip olduğu şeylerden biri olan festivaller, biraz araştırdığınızda ve dünyanın çeşitli bölgelerine baktığınızda, yok artık dedirtebilecek kadar ilginç şekillerde olabiliyor. İşte Kastamonu Haber olarak sizin için araştırıp sizi biraz şaşırtacağımız dünyadaki ilginç festivaller…

  • Boryeong Çamur Festivali – Güney Kore (Temmuz, Daecheon Plajı)

Boryeong olarak bilinen sahil kasabasının halkı her yıl ünlü Çamur Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Küçük kasaba, Güney Kore’nin Güney Chungcheong Eyaleti’nde, deniz kıyısında yer almaktadır. Çamur festivalinde çamur havai fişekleri, çamur güreşi ve daha fazlası gibi her türlü çamurlu oyunlar mevcut. Eğlence ve müzikle dolu bu festival, dünyadaki en tuhaf festivaller listesine giriyor.

  • La Tomatina – İspanya (Ağustos, Buñol)

Dünyanın en büyük yiyecek savaşı La Tomatina, her yıl Ağustos ayının son Çarşamba günü düzenlenen karmaşık bir festivaldir. İnsanlığın gördüğü en çılgın festivallerden birine katılmak için dünyanın dört bir yanından binlerce insan yola çıkıyor. Sabah saat 11:00’de birçok kamyon tonlarca aşırı olgun domatesi kasabanın merkezi Plaza del Pueblo’ya taşıyor. Buradan itibaren insanların birbirlerine domates fırlattığı bir saat süren destansı savaş başlıyor. Bu savaşın sonunda domates gövdeyi götürüyor desek yanlış olmaz.

  • Cheung Chau Çörek Festivali – Hong Kong (Mayıs, Cheung Chau)

Bir sonraki durağımız  Hong Kong. Genellikle alışveriş tutkunlarının seyahat noktası olarak bilinen Hong Kong, başka nedenlerle de ziyaret ediliyor. Hong Kong festivalleri dünyanın eşsiz festivalleri listesine giriyor. Hong Kong’un Cheung Chau Çörek Festivali her yıl Gregoryen takvimine göre Mayıs ayında kutlanır. Festival, Gautama Buddha’nın doğum tarihiyle aynı güne denk geliyor. Festival coşkusu günler öncesinden başlıyor. Sokaklarda üst üste dizilmiş tatlı çöreklerin bazıları havada 60 feet yüksekliğe kadar yükselir. Etkinlik günü yarışmacılar tatlı çörek kulelerine tırmanmak ve mümkün olduğu kadar çok çörek toplamak için zamana karşı yarışıyor.

 

 

  • Dünya Ayak Güreşi Festivali – Birleşik Krallık (Ağustos, Ashbourne)

Dünyanın eşsiz festivalleri listesi, Dünya Ayak Güreşi Şampiyonası’ndan bahsetmeden eksik kalır. Bu festivalde yapılan güreş, tıpkı bilek güreşinde olduğu gibi, iki rakibin ayaklarını birbirine kenetleyerek birbirlerinin ayağını yere sabitlemeye çalışmasını içeriyor. Birleşik Krallık, yıllardır kendilerine ait diyebilecekleri bir tür spor müsabakası istiyordu, sonra bu şampiyonayı buldular. Kesinlikle ilginizi çekecek kadar tuhaf, dünyanın en eşsiz festivallerinden biri.

 

  • Naki Sumo Ağlayan Bebek Festivali, Japonya (Nisan, Sensoji Tapınağı)

Naki Sumo Ağlayan Bebek Festivali, sumo güreşçilerinin bebekleri ağlattığı Japonya’nın eşsiz festivallerinden biridir. Genellikle dünyanın her yerinde insanlar bebeğin ağlamaması için her şeyi yapar ama bu festival bir istisna. Naki Sumo, sumo güreşçilerinin bebekleri ağlatma yeteneğini gösteren 400 yıllık bir festival. Kim bebeği ilk ağlatmayı başarırsa kazanan ilan edilir. Japonlar, bebeklerin çığlıklarının kötü ruhları uzaklaştırdığına ve aynı zamanda çocuğun güçlü ve sağlıklı büyümesine yardımcı olduğuna inanılıyor ve ortaya bu ilginç festival ortaya çıkıp listemize giriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.