enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“Demek ki Bakanlara Ulaşılabiliniyormuş” (Halil Uluay ve Serap Ekmekci Farkı)

Pandemiden önce mi sonra mı tam hatırlamıyorum ama Tosya Sanayicileri bazı sıkıntılarına çözüm için milletvekilleri ve bazı yetkililerle toplantı yaptılar. O toplantıda sorunun çözümü için ilgili Bakan beyle görüşülmesi gerektiği belirtilir. Ancak dönemin milletvekili sanayicilere derki; “Bakan beye bende ulaşamıyorum” demişler.

“Demek ki Bakanlara Ulaşılabiliniyormuş” (Halil Uluay ve Serap Ekmekci Farkı)
8 Eylül 2023 12:03 | Son Güncellenme: 8 Eylül 2023 14:45
A+
A-

Aslında o dönemde bakanlara ulaşamıyoruz şikayeti Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da şikayet edilmiş ve gündemde olmuştu.

Ben şahsen, altı doldurulmamış ve doldurulmayacak olan sözleri vaatleri hiç dikkate almıyorum. Bu tür sözler ve vaatler halkı kandırmak için söylenen sözler ve vaatlerdir. İktidar kanadı konuşmaz. Sorunlara çözüm bulur. Çözümü bulmak demek zaten konuşmak demektir. Muhalefet tarafı ise seçim dönemi hariç vaat etmez, sorunları tespit eder, şikayetleri dinler, topluma ve iktidara çözüm önerileri sunar.

AK PARTİ KASTAMONU MİLLETVEKİLLERİ BU DÖNEM ÇOK HIZLI VE GAYRETLİLER

Kısa süre önce Kastamonu’da Ak Parti milletvekili Avukat Halil Uluay’ın “uyuşturucuyla mücadele ve ametemle” ilgili açıklaması bir tartışma yaşatmıştı. Aslında o açıklama iktidar vekilinin değil, muhalefet vekilinin yapacağı bir açıklamaydı. Çünkü sorunları ve yapılmayanlar dile getirilmişti.

Son bir kaç gündür gelişmelere baktığımızda Halil Uluay, o açıklamayla kalmamış, çözüm içinde kimle görüşmek gerekiyorsa, gereğini milletvekili arkadaşıyla birlikte yapmışlar. Yani konuşmakla kalmamışlar ve çözümü de sunmuşlar ve en önemlisi de çözümü yaptırmayı başarmışlar. Bu gayretlerinden dolayı her iki milletvekilini de tebrik ederim etmemizde lazım.

 

Halil Uluay, yaptığı açıklamada, “Kastamonu’da AMETEM kurulması” gerektiğini belirtmişti. Belirtmekle de kalmamış, ne gerekiyorsa yapmış. Kolaya kaçıp “Bakan beye bende ulaşamıyorum” dememiş. Serap Ekmekci ile birlikte Sağlık Bakanı sayın Fahrettin Koca beyi iki defa ziyaret ettiler ve bu konuda bakandan sözü de aldılar. Tabi bu sözünde takibini yapmaları gerekiyor. Çünkü takip etmeseler bakan beyin tek derdi Kastamonu olmadığından, unutulma, sonraya bırakma vb. durumlar olabiliyor. Ancak ben her iki milletvekilinin de artık bu işin peşini bırakmayacaklarını gözlemliyorum.

Avukat Halil Uluay’ı yakinen tanıyorum. Bir çok kez anlatmaya çalıştım. Avukat Serap Ekmekci hanımefendiyi hiç  tanımıyorum. Ancak Gülsüme Köylü ve bir kaç tanıyan kişi, Serap hanımın, çok cevval olduğunu, çalışkan olduğunu, iş takibini, teşkilatçı yönünü, insanlarla iletişiminin çok iyi olduğunu, heyecanının hiç bitmediğini, hatta gerekirse masaya da yumruk vurabileceğini ve de en önemlisi de çok samimi bir insan olduğunu söyleyerek bana güvence verdiler. Bende bu samimi insanların açıklamalarına güvenir itibar ederim.

DOKTOR ATAMALARI DA TAMAM

Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci, Sağlık Bakanı ile görüşmelerinde, Kastamonu ve  ilçelerinin en önemli sorunlarından olan hastanelerdeki doktor eksikliğinin çözümü noktasında da sorunu neticeye ulaştırmışlar ve bu konuda da 150 civarı doktorun atanmasını da sağlamışlar.

İnşallah her iki milletvekilimizde; Sanayileşme, Seka Kağıt Fabrikasının yeniden açılması, Spor ve Tarım Lisesi, Tosya – Kastamonu Yolu başta olmak tüm yolların yapımı vb. yapılması elzem olan tüm işleri bu şekilde ilgilenerek, gerekirse bakanların kapılarında bekleyerek çözüme kavuşturma hususunda  bu şekilde devam ederler. Ve inşallah Ak Parti il, ilçe ve teşkilatları da milletvekillerine uyum sağlarlar ve Kastamonu’nun önemli sorunlarını bir bir çözerler. Ak Parti ilçe başkanlarından Tosya ilçe başkanı Hasan Mete Dikişçi ve Merkez ilçe başkanı Akif Güzel’i biraz farklı görüyorum. Bu iki isimde dur durak bilmiyorlar ve çözüm noktasında çok gayret gösteriyorlar. Eğer diğer tüm ilçelerde bu farklılıklarını ortaya koyabilirseler ve Tarım Bakanının da Kastamonulu olduğunu hatırlarsak, bu dönem Kastamonu için rahatlıkla en hizmet alma dönemi olabilir diye düşünüyorum.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE HEP BİRLİKTE OLMALI

Uyuşturucuyla ilgili konu son derece önemli. AMETEE aslında mücadeleden çok, bağımlılığın tedavisi noktasında hizmet ediyor. Yani bu işin son noktası. Milletvekilleri bu konuda gereğini yapmışlar. Şimdi Kastamonu’daki tüm sivil kuruluşları hatta ilçe müftülükleri ve ilçe Milli Eğitim Müdürleri bu konuda adım atmalılar. Ama bu adım, röportajlarla, sosyal medya paylaşımlarıyla olmamalı. Yıllar önce Abdullah Aktaş’ın yaptığı gibi taşın altına elini sokmakla olmalıdır. Benim görüşüm: Taşimder, Cihannüma vb. bir çok dernekte yöneticilik yapan Avukat Halil Uluay bu konuda da bu dernekleri bir platformda buluşturup, bu vb. konularla ilgili bir yol haritası çizip ona göre bir organizasyonun temelini atmalıdır. Yoksa bu sorun daha da büyüyerek devam eder. STK’larımız, İmamlarımız ve Öğretmenlerimiz bu konuda gönüllü olmalıdırlar ve artık mutlaka gayret göstermelidirler.!

Aslında her iki milletvekilinin avukat olması, toplumsal sorunların kaynağının neler olduğunu bilmeleri açısından çok önemli. Bu noktada buna göre çalışmalar yapıp gayret göstermeleri ve memur zihniyetli STK vb. kuruluşları ve kanaat önderi olan insanları harekete geçirmeleri son derece önemli olacaktır.

 

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.