enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bulaşık Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? (Bulaşık Makinesi Satın Alma Rehberi)

Bir bulaşık makinesi satın alacağınız vakit, doğru boyut, özellik, performans ve fiyat kombinasyonuna sahip modele odaklanmak gerekir.

Bulaşık Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? (Bulaşık Makinesi Satın Alma Rehberi)
22 Temmuz 2022 10:38
A+
A-

Günümüzün bulaşık makineleri, yirmi yıl önce satılan makinelerin yarısından daha az su ve elektrik kullanırken bulaşıkların pırıl pırıl olmasını sağlayan ileri teknolojilerle donatılmıştır.

Evinizin ihtiyaçlarına ve bütçesine göre eviniz için en iyi bulaşık makinesini seçmek için bilmeniz gerekenler burada.

İşte Bulaşık Makinesi alırken dikkat edilmesi gerekenler;

Enerji verimliliği

En yeni bulaşık makinesi standartları, önceki nesil bulaşık makinelerine kıyasla enerji kullanımını %14 ve su kullanımını %23 oranında azaltır. Cihazlar için verimlilik standartlarını destekleyen Cihaz Standartları Farkındalık Projesi’ne göre bu, yılda yaklaşık 8 ABD doları tasarruf anlamına geliyor.

Bulaşık Makinesi Nelere Dikkat Edilmelidir? (Bulaşık Makinesi Satın Alma Rehberi)

Boyut önemi

Bulaşık makineleri iki geleneksel genişliğe ayrılır: Standart makineler yaklaşık 24 inç genişliğindedir. Kompakt modeller yaklaşık 18 inç genişliğindedir.

Bir bulaşık makinesinin yüksekliği standarttır ve tipik bir mutfak tezgahının altına sığacak şekilde tasarlanmıştır. Bununla birlikte, bir mutfak tadilat projesinin eski döşemeyi yenisiyle kaplaması ve zemin yüksekliğini yükseltmesi alışılmadık bir durum değildir.

Çoğu bulaşık makinesinde ayarlanabilir ayaklar bulunur. Tezgahınızın altındaki kullanılabilir alanı dikkatli bir şekilde ölçün ve satın almayı düşündüğünüz makinenin tüm ayarlanabilirlik aralığını bayinize sorun. Bulaşık makinesi boyutu ve kapasitesi söz konusu olduğunda akılda tutulması gereken birkaç nokta daha:

Kompakt makineler sekiz adede kadar, beş parçalı yer ayarını ve altı servis parçasını temizleyebilir. Standart makineler 10 ila 12 beş parçalık yer ayarını ve altı servis parçasını temizler.

Uzun küvetli bulaşık makineleri, 14 adede kadar beş parçalı yer ayarını ve altı servis parçasını temizleyebilir. Bu bulaşık makinelerinin çoğu, büyük boy mutfak eşyalarını alabilen esnek raflar içerir.

Kompakt makineler başlangıçta daha az maliyetlidir ancak sınırlı kapasiteleri nedeniyle daha sık çalıştırılmaları gerekebilir. Bu, standart 24 inçlik bir bulaşık makinesinden yılda daha fazla elektrik ve su kullanılmasına neden olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.