enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bir Şehre Yapılacak “Cezaevi” Müjde ve Hayırlı Olsun Diye Verilmez!

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü Kastamonu Tosya’da çalışmalar yaparken ilçe teşkilatının talebini Adalet Bakanı ve okul arkadaşı sayın Bekir Bozdağ’ı arayarak bildiriyor ve adalet bakanı sayın Bozdağ’da tamam yarın talimatı veriyorum deyiveriyor.

Bir Şehre Yapılacak “Cezaevi” Müjde ve Hayırlı Olsun Diye Verilmez!
22 Ekim 2022 12:29
A+
A-

İşte o an alkış kopuyor ve başta sayın Hakkı Köylü olmak üzere herkesin yüzü gülüyor ve gülücükler saçıyorlar. Ve bu durum MÜJDE diye ve HAYIRLI OLSUN temennileri ile kamuoyuna bildiriliyorlar.

CEZAEVİ YAPIMI MÜJDE DİYE VERİLMEZ!

40 bin nüfusu olan bir ilçeye neden cezaevi için istek yapılır sizce?

Elbette bir şehre cezaevi yapılabilir ve yapılması da gerekir. Ancak bu MÜJDE diye HAYIRLI OLSUN diye verilmez verilmemelidir de.

Ya sonuçta bu CEZAEVİ. Burada hayırlı olacak ve müjde olacak ne olabilir ki?

Yıllar sonra böyle bir gereksinime neden gerek duydunuz? İşsizliğin olmadığı bir Tosya bu duruma nasıl geldi acaba?

İnanın ben anlamakta zorlanıyorum. Nereye yapılırsa yapılsın bir cezaevi MÜJDE diye verilmemeli. Neyi müjde bunun sayın Hakkı Köylü!

ASLINDA CEZAVİ MÜJDE DEĞİL HÜSRANDIR!

Bir ilçeye neden cezaevi yapılma gereği duyulabilir hiç düşündünüz mü? Tamam yapılsa bile bu hizmet sessiz sedasız yapılır. Her şeyi show’a çevirmemek ve popülist davranmamak gerekir. Çünkü Cezaevinin yapılmasının altında çok farklı durumlar olduğundan dolayı müjde diye verilmez.

Peki bu müjdenin altında neler olabilir bir bakalım.

1- Suç oranları artıyor ki cezaevi gerekiyor. Peki bu mu MÜJDE!

2- Cinayetler artıyordur. Peki bu mu MÜJDE!

3- Hırsızlık artıyordur. Bu mu MÜJDE!

4- Sahtekarlık artıyordur. Bu mu MÜJDE!

5- Namussuzluk artıyordur. Bu mu MÜJDE!

6- Ödenmeyen evraklar çoğalıyordur. Bu mu MÜJDE!

Bunlar vb. suçlardan değilse Bir şehre bir cezaevi yapılma gereği neden duyulur peki? 20 yıldır nasıl yönettiniz ki bu kadar suç artmış bu ilçemizde…

Elbette yapılması gerekiyorsa bunu sessiz sedasız yaparsınız. Kamuoyuna müjde diye ve Hayırlı Olsun diye vermeden yaparsınız.

İkincisi; Sayın Hakkı Köylü Adalet Bakanını arıyor ve cezaevi talebinde bulunuyor. İlçe teşkilatı buraya gerekli olduğunu söylüyor diyor. Sayın Bakanda tamam yarın talimatı veriyorum diyor.

Geçenlerde de içişleri bakanı sayın Soylu, Sağlık Bakanını arayarak Tosya Devlet Hastanesinin bir üst sınıfa çıkarılması için ricacı olmuştu. Sayın Fahrettin Koca’da bu ricayı kırmadı ve hemen talimatı veriyorum deyince yine alkış tufanı kopmuştu.

Ak Partinin her işi böyleyse vallahi yandık. Zaten yandıkta.. Çok yanlış uygulamalar bunlar. Neden mi?

Bir Devlet Hastanesinin bir üst sınıfa geçmesi böyle telefonla talimatla olmaz ki! Ha biz bunu 2016 yılında çıkardığımız Milli Gazete Kastamonu ilavesinde “Kastamonu Evliyalar Şehridir” yazımızda de geçmesi gerekiyor diye yazmıştık. Ancak böyle telefonla, talimatla bu işler olmamalı diye düşünüyorum.

 

 

Her türlü fizibilitesi yapılır, çalışılır, bakanlığa sunulur ve o şekilde kabul edilir. Yani bu durumlar için ne yapılması gerekiyorsa o eksiklikler ve dosyalar hazırlanıp sunularak bu işler yürümesi lazım gelir.

    DİĞER İLÇELERDE CEZAVİ İSTERSE NE OLACAK?

Böyle telefonla arayarak, talimat vererek bu işler oluyorsa ki görüntüler öyle bu görüntüler ancak günü kurtarır. Bu işlerin torpille döndüğü ve güçlü olan teşkilatın gücüyle olduğu anlaşılır. Eee şimdi sayın bakan veya Hakkı Köylü Taşköprü’ye gidince, Taşköprü teşkilatı Tosya’ya söz verdiğiniz gibi bizde Hastanemizin bir üst seviyeye çıkmasını ve birde cezaevi müjdesi vermek istiyoruz derseler ne olacak? Hemen Adalet Bakanı ve Sağlık Bakanı aranacak ve talimatlar verilecek mi? Ve bu durum diğer ilçelerde de böyle devam edecek mi?

Bir hastanenin üst seviyeye çıkması için kriter nedir? Tosya Devlet Hastanesi bu kriterleri karşılıyor idiyse bugüne kadar neden yükseltilmedi? Yok bu kriterleri karşılamıyorsa talimatla, ricayla ve baskıyla bu işler nasıl oluyor?

Aynı şekilde Cezaevi, bir ilçeye cezaevi yapılmasının kriteri nedir? Tosya’nın bu kriterleri tutuyorsa bugüne kadar neden yapılmadı? Yok tutmuyorsa ricayla, baskıyla ve talimatla cezaevi mi yapılır ya?

Ak Parti Tosya ilçe başkanını takip ediyorum. Biraz heyecanlı bir kardeşimize benziyor. Tosya’ya bir şeyler yaptırma derdinde olduğu çok belli, inşallah çok başarılı da olur. Ancak böyle konularda biraz dikkatli olması ve ona göre de dikkatli davranması gerekir.

                                  GAZİ STADI NE ZAMAN YAPILACAK?

Şimdi sayın Hakkı Köylü’ye de şunları söylemek istiyorum. Sayın Köylü; TBMM’de Anayasa ve Adalet Komisyon Başkanlığı yaptınız. Hukukçusunuz. Bakanlık seviyesinde ve 3 dönem kuralına rağmen 20 yıldır milletvekilisiniz. Ak Parti Kastamonu’nun tam 20 yıldır en yetkili insanısınız. Peki neyi veya neleri eksik yaptınız da veya da yaptırmadınız da 40 bin nüfuslu bir ilçeye CEZAEVİ MÜJDESİ veriyor veya verdiriyorsunuz. Hukukçusunuz ya; Bir avukat normal bir boşanma davasını kazandım diye hava atabilir mi veya müjde diye takdim edebilir mi acaba?

Sayın Hakkı Köylü; Okul arkadaşınız ve Adalet Bakanını arayarak Tosya’ya cezaevi müjdesi vereceğinize GMG Kastamonuspor’un maçlarını oynadığı Gazi Stadı tam 15 yıldır neden yapılamıyor nedenini biliyor musunuz acaba? Madem bir telefonla bir iş yaptırmakta mahirsiniz o zaman sayın spor bakanını arayarak bu stadı neden yaptırmıyorsunuz? Bu stat yapılırsa müjde olarak verebilirsiniz.

Uzun yıllardır yılan hikayesine dönen ve yapılmayan tribün; Ziraat Türkiye kupası 2.tur maçında aspor’dan yayınlanmıştı ve o karşılaşmada karşı tribünlerde hiç seyircimiz yoktu neden acaba?

 

ÇORUM’UN STADI VARDA KASTAMONU’NUN NEDEN YOK?

Bakınız Çorum stadı ve Gazi stadı arasındaki farkı görebiliyor musunuz?

Sayın Hakkı Köylü; Aslında ilçeleri ve teşkilatları gezen bir vekil değilsiniz. Son zamanlardaki ilçe ziyaretlerinizi, 5.nci dönem milletvekili olabilmek için mi yoksa veda ziyaretleri olarak mı düzenliyorsunuz?

İyi bir hukukçusunuz, iyi bir siyasetçisiniz. Peki 20 yıldır kendi partinizden yerinize geçirecek ve referans olabileceğiniz bir tane olsun gençte mi yetiştiremediniz?

 

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.