enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Besmelenin Fazileti, Sırrı, Gizemi, Şifası, Faydası ve Özellikleri Nelerdir (Besmele Hangi Hastalıklara İyi Geliyor?)

Besmele, genel anlamda hayırlı her işin başında Allah’ın adını hatırlamanın, özelde de “Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla” anlamına gelen “Bismillâhirrahmânirrahîm” cümlesinin adıdır. Besmeleye “Allah’ın adını anmak” anlamına gelen “tesmiye” de denir.

Besmelenin Fazileti, Sırrı, Gizemi, Şifası, Faydası ve Özellikleri Nelerdir (Besmele Hangi Hastalıklara İyi Geliyor?)
23 Mart 2023 21:52 | Son Güncellenme: 23 Mart 2023 21:53
A+
A-

Besmele çekmek nasıl olur? Besmele nedir yazılışı? Besmele çekerken ne söylenir? Bismillahi mi Bismillahi mi? Bir Besmele kaç sevap? Kaç tane Besmele neye iyi gelir? 113 Besmele ne zaman yazılır? Besmelenin özelliği nedir? Cuma Günleri Neden 113 Besmele Okunur?

Besmelenin Fazileti, Sırrı, Gizemi, Şifası, Anlamı, Faydası ve Özellikleri Nelerdir (Besmele Hangi Hastalıklara İyi Geliyor?)

“Besmele” den maksat, Yüce Allah’ı hatırlamak ve O’nun ismini zikretmektir.

BESMELENİN FAZİLETİ

Neml Suresi 30. Ayet

Mektup Süleyman’dandır, rahmân ve rahim olan Allah’ın adıyla başlamaktadır.

BESMELE HAKKINDA HADİSLER:

Allah ilk önce kalemi yarattı ve ona, “Yaz!” dedi. Kalem; “Ne yazayım?” diye sordu. “Kıyamete kadar olacak şeyleri yaz!.” dedi. Kalem önce, “Bismillahirrahmanirahim” yazdı.

Hz. Osman Peygamberimize besmeleyi sordu. “Her kim cehennemin 19 zebanisinden kurtulmak isterse 19 harfli besmeleyi okusun.

Cinler insanların eşya ve elbiselerinden istifade eder,

Peygamberimiz; “O ismi azamdır.” diye cevap verdi. (Allah’ın en büyük ismi)

Besmelenin her harfi zebaninin önüne gelir. eder, kim elbise üzerine besmele okursa, Allah’ın o ismi mühürdür, o elbise eskimez.

Her kim besmeleyi aşikâre okursa, her harfine 4 bin sevap yazılır, besmeleyi yazarsa, 4 bin günah affedilir, 4 bin derece yükselir 700 senelik ibadet sevabı yazılır.

Kim Besmeleyi yazarsa affedilir. Evvelce indirilen kitaplardaki ilimler Kur’an’ın içinde, Kur’an’ın içindeki ilimler Fatiha’da, Fatiha’nın içindeki ilimler, besmelededir…

Bir hoca çocuğa; “Besmele çek!” dediğinde Allah hocayı, çocuğu ve anne babasını, cehennemden uzak eder.

Besmele inince, rüzgârlar sakinleşti, denizler dalgalandı, şeytanlara semadan tas yağdı, Allah; “Besmele ne üzerine okunursa, ona bereket vereceğim.” dedl.

Bir duanın evvelinde besmele söylense, o dua reddedilmez

Mirac’a çıktım, 4 ırmak gördüm. Su, şarap, bal süt akıyordu. Cebrail’e: “Bu ırmaklar nerden çıkar?” diye sordum. Bana büyük kubbe gösterildi. Besmele çekip oraya girdim. Besmele, kubbenin 4 köşesine yazılmıştı, Su Irmağı “Bismillah’dan, Süt Irmağı, ‘Allah’ lafzından, Şarab Irmağı ‘Rahman’dan, Bal Irmağı, “Rahim’ isminden akıyordu. Cennetlikler oradan içiyordu.


BESMELENİN ÖZELLİKLERİ:

Besmele inince 7 kat sema ve yer hareket etti. Şeytan ve cinler yüzüstü dūştü. Hz. Adem’in alnında, Cebrail’in kanadında Hz. Musa’nın asasında, Beşikteki
İsa’nın dilinde ‘Besmele’ yazılıydı. Onunla, ölüleri diriltirdi. Süleyman’ın mühründe de yazılıydı.

Hz. Nuh gemiye binerken, “Bismillahi mecraha ve mürsaha.. ” dedi ve bindi. (Hud Suresi 41)

Hz. Süleyman Belkıs’a mektup yazdı; “Bismillahirrahmanirahim.. ” dedi ve Kur’an’da bu besmele geçmektedir. (Neml suresi)

Hz. İsa bir kabirin önünden geçerken azap gören birisini gördü. Dönūşte o adama nurdan tabaklar içinde ikram geliyordu. “Yarabbi bu nasıl olur?” diye sordu.
Allah; “O adamın çocuğu hocanın yanına gitti ve besmele çekti.” diye cevap verdi. Ardından; “Benim ismimi söyleyene ve anne-babasına azap edilmez!.. ” dedi.

“Besmeleyi sıdk ile okuyan denizde batmaz, ateşte yanmaz, yılan, akrep sokmaz, kabir azabı kaldırılır.” Talebenin birisi bu sözü duyunca besmeleyi okuyup, denizi geçmiş. Hocasını davet etmiş ve denizden geçmesini istemiş, hoca denizi geçememiş. Öğrencisinin besmeleyi okuyup denizi geçtiğini görünce; “Oğlum, sen doğru inancınla geçiyorsun. ” demiş.

Kadının biri her işini yaparken besmele çekermiş, kocası buna kızarmış. Bir gün bir kese altın vermiş, o da besmele çekip dolaba koymuş. Kocası alıp, gizlice keseyi kuyuya atmış, sonra keseyi istemiş. Kadın besmeleyle dolabı açmış, kese melekler tarafından ıslak olarak dolaba konulmuş. Kadın kocasına altın dolu keseyi vermiş. Bunu gören kocası tövbe edip, besmelenin kıymetini anlamış.

Rum Kralı Kayser’in başı şiddetle ağrıyormuş, Bir türlü şifasını bulamamış. Hz. Ömer’e mektup yazmış o da ona bir fes göndermiş. “Bu fesi başına koyarsan, iyileşirsin.” diye mektup yazmış. Kral fesi başına koyar koymaz başı iyileşmiş. Fesin içine bakmış, “besmele’ yazıyormuş.

Kim evinden çıkarken “Bismillah tevekkeltü alelah la havle vela kuvvete illa billah” derse Melekler ve Allah seni korur, şeytan uzaklaşır.

BESMELENİN ŞİFALARI VE FAYDALARI NELERDİR?

* Unutkan olan kimse bir bardak suya 113 kere besmele okusa ve içse unutkanlığı gider.

* Kim yatacağı zaman 21 kere Besmele çekse, şeytanın, hırsızın şerrinden emin olur.

* Zalime karşı 50 kere besmele çekse, Allah o zalime korku verir şerrinden emin olur.

* Ağrı sızı üzerine 3 gün arka arkaya 100 besmele okunsa, ağrı şifa bulur.

* Hapis olan kişi 3 gün 3 gece 1000 besmele çekse bağlı olsa bile Allah’ın izni ile kurtulur.

• Halis niyetle 40 gün sabah namazından sonra 20 besmele okusa, okuyanın kalbine ilahi sırlar dolar, kâinatta meydana gelen şeyler, rüyada gösterilir. besmele yazılıp, asılırsa, korku gider.

• Gece korkup, bağıran çocuk, üzerine 21 defa besmele yazılıp, eve asılırsa korku gider.

* Bir kâğıt üzerine 35 besmele yazılıp eve asılırsa şeytan ve cin o eve giremez, aynı zamanda evin bereketi çoğalır. Ticarethaneye asılırsa, bereketli olur.

* Başı ağrıyan biri 21 besmeleyi bir kağıda yazıp, üzerine asarsa, ağrısı gider.

* Kim muharremin ilk günü 113 defa besmele yazıp üzerinde gezdirirse, hayatı boyunca o kimseye ve ailesine fenalık yapılmaz.

Kaynak: Hasan Basri Hocaefendi Sohbetleri
(Şeyh Şaban-ı Veli Vakfı)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.