enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Ben Hasan Baltacı’nın yerinde olsam… (İzzet Sarı’nın kaleminden)

Bundan birkaç yıl önce “Ben Vali olsaydım…” başlıklı bir makale kaleme almıştım.
Makaleye o gün için bürokrasi çevrelerinden tepki gösterenler olsa da dönemin valisi bu makaleden çok istifade ettiğini belirterek giderken şahsıma teşekkür etmişti.

Ben Hasan Baltacı’nın yerinde olsam… (İzzet Sarı’nın kaleminden)
14 Ocak 2024 11:58 | Son Güncellenme: 14 Ocak 2024 11:59
A+
A-

Ak Parti Tahsin Babaş’ı, MHP sürpriz bir şekilde eski İl Başkanı Yüksel Aydın’ı açıkladı. Şimdi kamuoyu CHP’nin adayını bekliyor.

CHP Kastamonu teşkilatına yakın çevreler Hasan Baltacı’ya çok baskı yapıyorlar! Lakin Hasan Baltacı ise aday olup olmama konusun da (şu ana kadar açıklamadığı için) kararsız olduğunu düşünüyorum.

İki gün önce Ankara’dan meclis kulislerini takip eden bir gazeteci hemşehrimiz aradı, Regaip kandilimizi kutlamak için sağ olsun. Ardından malum herkesin gündeminde olan belediye seçimleri derken konu CHP adayına geldi. “Abi geçen gün ben mecliste Hasan Baltacı ile karşılaştım. Hal hatır sorduktan sonra ne yaptınız karar verebildiniz mi? Diye sordum. Hasan beyde Kastamonu’daki yoldaşlardımız çok baskı yapıyor! Henüz tam olarak kararımı vermedim! şeklinde bir cevap verdiğini söyledi. Devamında yine Karabük’ten bir başka gazeteci meslektaşım yine kandil kutlaması için aradı. Hal hatır sorduktan sonra yine konu yerel seçimlere geldi.
“ Abi biliyorsun bizim Karabük’te Kastamonulu çok. Hangisiyle konuşsam aynı şeyi söylüyor. Bazı makamlar bazı insanlara yakışıyor. Şahsen ben bizim Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi hep belediye başkanı olarak görmek isterim. Neden çünkü o makama Vergili yakışıyor. Hasan Baltacı, Kastamonulu olmamasına rağmen, belli bir kesimin desteğiyle halk onu Ankara’ya yolladı. Bizim halkımız milletvekiline ayrı bir değer verir. Allah’ı var Hasan Baltacı’da ben pek çok defa televizyondan izledim. CHP gurubu adına söz alıp iyi muhalefet yapıyor. Partililer ne kadar istese de ben Hasan Baltacı’nın yerinde olsam attan inipte eşeğe binmem!” şeklinde konuştu.
Sonra dün bir çok CHP’li dostum ile konuştum. “Bizimkiler Hasan Baltacı’yı çok poh pohluyorlar ama ben şahsen Balta’nın Ankara’dan gelmesini istemem!”şeklinde mantıklı bir duruş sergiledi.
-Şahsen ben Hasan Baltacı’nın yerinde olsam Ankara’dan geri dönmem…
Neden? Çünkü ; Ankara’dan geri gelmem için çok erken! Yaşım henüz siyaset için çok genç. Hazır Özgür Özel liderliğindeki CHP içinde çok ayrı bir yerimiz var. Ben Ankara’da Türkiye’ye hetap ediyorum. Bu genç yaşımda geri gelip te karizmayı çirdirmek te var. Ben çıkıyorum meclis kürsüsünden CHP Grubu adına söz alıp tüm Türkiye’ye hitap edebiliyorum. Kastamonu’ya dönüş yaptığım zaman kime hitap edeceğim? Kuzeykent’e, Esentepe’ye… Şahsen ben Hasan Batacı’nın yerinde olsam geri dönmem. Bana çok baskı yapan partililerime de şöyle derim… (Ya arkadaşlar biz her seferinde tek adam yönetimini eleştirmiyormuyuz! Evet eleştiriyoruz. Kastamonu’da neden sürekli benim adım öne sürülüyor. Sanki teşkilatımızda benden başka yetenekli, kabiliyetli adam mı yok) derim.
Evet aynen böyle derdim.

  Hasan Baltacı beni ister dost bilsin ister düşman. Ben bu memleketin düşünen , sorgulayan ve de halkın görüşünü ve ihtiyacını yazan bir biriyim…
Tabiki son karar kendisinin.

Ama ben onun yerinde olsam Ankara’dan geri gelmem…
Hem bu parti Kastamonu’da bir tek Hasan Baltacı’dan ibaret değil ki.
Bana göre parti de çok değerli isimlerde var. CHP çevrelerinde adı geçen Ender Karasan ve Zafer Karahasan bana göre memleketin değerleri. Bir de siyasete yeni girmesine rağmen eski merkez ilçe, yeni il başkanı İlke Karabacak var. Tüm samimiyetimle söylüyorum İlke hanımın performansını çok merak ediyordum, şahsen ben çok beğendim. Hitabeti, beden dili vs. bana göre İlke Karabacak olmalı…

Neden İlke hanım olmalı çünkü;
Birincisi sizin partinizin sürekli eleştirdiği tek adam söylemini kırmak için! Eeee siz Ankara’da sürekli tek adam, tek adam diye bas bas bağıracaksınız. Sonra Kastamonu’da sadece tek adam konuşulacak! Bu söylemlerle kimi inandıracaksınız?

Kastamonu’da Hasan Baltacı’nın dışında aday çıkartamayacak mısınız? Bence son derece yanlış bir tutum. Atatürk’ün partisine ve CHP temayüllerine bence yakışmıyor.
Mesela, Ender Karahasan. Bana göre çok değerli bir isim. Adı sık sık konuşulduğu için diyorum. Ender bey müthiş tecrübeli ve çok iyi sosyal demokrattır.
Beyefendi kişiliği ile bence çok isabetli olur.

Yine adı çok konuşulduğu için yakın zamanda emekli olan eski İl Genel Sekreteri Zafer Karahasan. Zafer beyde oldukça başarılı bir bürokrattı. Hitabeti ve beden dilini iyi kullanan bir aday olabilir. Hikmet Erbilgin’i hiç saymıyorum dahi. Neden çünkü bu partili Kastamonulu değil ve sivri dilli olduğu için halk nezdinde pek kubül görmeyebilir…
Evet makalemin başlığı neydi? Ben Hasan Baltacı’nın yerinde olsam… demiştim ya…
Ne kadar teşkilattaki yoldaşlarım baskı yaparsa yapsın. Ne kadar etrafımdaki poh pohcular beni dolduruşa getirirse getirsin. Ben olsam bu büyük fotoğrafı göz ardı etmem ve Ankara’dan geri dönmezdim.

Tabi ki ben Hasan Baltacı değilim. Son karar Hasan Baltacı’nındır…

GÜNÜN SÖZÜ
“Cumhuriyetin ve demokrasinin sürdürülebilir olması için aşağıdan genç ve yetenekli beyinlerin gelmesi çok önemlidir. ”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.