enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Epsom Tuz Banyolarının Faydaları ve Yan Etkileri Nelerdir?

Belki kişisel antrenörünüz kas ağrısını ve şişliği hafifletmek için Epsom tuzu banyoları öneriyor. Ya da belki anneniz kuru cildi yumuşatacağına inanıp size de şiddetle tavsiye ediyor. Tuzlu suyla banyo yapmak neye iyi gelir? Banyo tuzu duşta nasıl kullanılır? Banyo suyuna ne kadar tuz konur? Tuzlu su ile banyo nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevaplarını Kastamonu haber ekibimiz sizler için araştırdı.

Epsom Tuz Banyolarının Faydaları ve Yan Etkileri Nelerdir?
14 Ocak 2024 00:03 | Son Güncellenme: 12 Ocak 2024 20:02
A+
A-

Epsom Tuz Banyolarının Faydaları ve Yan Etkileri Nelerdir?

Bu asırlık ilacın hayranları, uykusuzlukla savaşmaktan sindirimi desteklemeye kadar her konuda işe yaradığına inanıyor. Peki bu sağlık sorunlarını çözmenin anahtarı gerçekten sıcak bir banyo yapmak kadar basit mi? İşte bu popüler sağlık ve sağlıklı yaşam aracı hakkında bilimin söyledikleri.

Epsom tuzu nedir?

Epsom tuzu, magnezyum , kükürt ve oksijen içeren doğal olarak oluşan bir mineraldir . 400 yıldan fazla bir süre önce İngiltere’nin Surrey kentindeki Epsom kasabasında keşfedildi . Bugün Epsom tuzunu marketlerdr veya eczanelerde bulabilirsiniz. Ancak yiyecekleri baharatlamak için kullandığınız sofra tuzu ile karıştırılmamalıdır.

Epsom tuzu banyolarının faydaları

Ağrı kesiciden detoksifikasyona kadar Epsom tuzu banyolarının iddia edilen faydalarının uzun bir listesi var. Ancak bu iddiaların çoğunu destekleyecek şaşırtıcı derecede az kanıt var. Araştırmacılar daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti çünkü Epsom tuzunun cilt tarafından tamamen emilip emilemeyeceği belli değil.  Ancak kanıtlanan faydalarına bakacak olursak şunları görürüz.

Artrit ağrısı ve şişmesi

Uzmanlar eklem hassasiyetini ve şişmeyi azaltmak için sıcak bir banyo yapılmasını önermektedir çünkü ısı terapisi ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Epsom tuzu eklemenin kemik ve kalp sağlığı için önemli olan magnezyum seviyenizi artırabilmesi sayesinde bunu başarır.

Sedef hastalığı

Pekçok ulusal sağlık kuruluşu, Epsom tuzu banyolarının bazı insanlar için kaşıntıyı hafifletmede ve sedef hastalığı pullarının çıkarılmasını kolaylaştırmada etkili olduğunu belirtiyor. Sedef hastalığı veya cildin kurumasına neden olan diğer durumlar için Epsom tuzu banyoları kullanıyorsanız suyun çok sıcak olmamasına ve 15 dakikadan fazla kalmamaya dikkat edin.

Stres giderme

Artrit gibi birçok kronik durum, insanlar stresli olduğunda alevlenir . Neyse ki banyo yapmak gibi kişisel bakım uygulamaları yardımcı olabilir. Araştırmalar, sıcak banyoların bir stres hormonu olan kortizolü azaltabildiğini gösteriyor . Magnezyum da stres seviyelerini düşürebilir . Bu, birçok insanın neden rahatlamak ve stresten kurtulmak için Epsom tuzu banyolarına tercih ettiğini açıklayabilir. Daha az stres aynı zamanda daha iyi uyku ve zihinsel sağlık anlamına da gelebilir

 

Epsom tuzu banyosunun yan etkileri

Epsom tuzu banyoları genellikle güvenlidir. Ancak, özellikle aşağıdaki sağlık sorunlarınız varsa, öncelikle sağlık uzmanınıza danışmalısınız:

Hassas cilt

Egzama , sedef hastalığı veya diğer cilt rahatsızlıklarıyla ilgili bir alevlenme

Yanıklar, yaralar veya cilt enfeksiyonu

Sıcak su kan basıncınızı düşürebileceğinden dolayı düşük tansiyon

Küvete girip çıkmayı zorlaştıran hareket problemleri

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.