enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bağırsaklar İçin En Sağlıklı Besinler Nelerdir?

Bağırsak sağlığı, genel sağlığın kritik bir parçası olarak bugünlerde daha fazla ilgi görüyor. Bağırsakları güçlendirmek için ne yapmalı? Bağırsakları en iyi ne temizler? Bağırsak florası için ne yemeli? Bağırsak sorunu yaşayanlar ne yememeli? Kastamonu Haber ekibimizin özel haberi

Bağırsaklar İçin En Sağlıklı Besinler Nelerdir?
18 Ocak 2024 00:14 | Son Güncellenme: 17 Ocak 2024 12:22
A+
A-

Bağırsaklar İçin En Sağlıklı Besinler Nelerdir?

 Bağırsaklar orada yaşayan bakteriler gibi milyonlarca mikroorganizmadan doğrudan etkilenir. Bağırsaklarınızda tüm vücudunuzdaki hücrelerden daha fazla bakteri vardır. Bu yüzden bağırsaklarınızı ve vücudunuzu sağlıklı tutacak en iyi yiyeceklerden bazılarını öğrenmek için okumaya devam edin.

Yoğurt

Yoğurt ve kefir gibi süt ürünleri bakterilerle kültürlenir. Bu, enfeksiyonlarla (hatta solunum yolu enfeksiyonlarıyla) savaşmaya ve bağırsaklarınızı sağlıklı tutmaya yardımcı olan sağlıklı dozda canlı probiyotik içerdikleri anlamına gelir. Bu, probiyotiklerinizi almanın en kolay ve en popüler yollarından biridir

Turşuluk sebzeler

Fermente ve salamura sebzeler sadece salatalık turşusunun ötesine geçer. Ayrıca lahana turşusu ve diğer salamura sebzeler (pancar, havuç veya karnabahar gibi) gibi yiyecekleri de içerir. Yukarıda bahsedilen süt ürünlerine benzer şekilde fermente gıdalar da birçok sağlıklı bakteri içerir. Fermente gıdalar diyabet, kalp hastalığı ve obezite gelişme riskinin azalmasıyla bağlantılıdır.

Ekşi maya

Ekşi maya aslında fermente edilmiş ekmektir. Hem bakteri hem de maya ile fermente edilmiş olup, birçok insanın bildiği ve sevdiği çekici ekşi bir tat verir. Ekmek pişirildiği için mikroorganizmaların çoğu bu süreçte ölür. Ancak bağırsaklarınıza iyi gelen sağlıklı vitaminleri ve molekülleri arkalarında bırakırlar.

Elma sirkesi

Elma sirkesi bazı doğal antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Ve şaşırtıcı bir şekilde doğal bir probiyotik kaynağıdır. Elma sirkesi özellikle bağırsaklarınızda bulunan maya ve iyi bakteri miktarını dengelemede iyidir.

Sızma zeytinyağı

Pek çok kişi sızma zeytinyağının kalbinize iyi gelen sağlıklı yağlarla dolu olduğunu biliyor . Aynı zamanda kalp sağlığı açısından en iyi diyetlerden biri olarak kabul edilen Akdeniz diyetinin de önemli bir bileşenidir. Bu faydalı ve doğal yağ aynı bağırsaklarınıza da iyi geliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.