enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Asgari Ücret Temmuz Zammı İçin İlk Kez Rakamlar Konuştu

Asgari ücret enflasyon karşısında eridi gitti. Milyonlarca çalışan asgari ücret temmuz ayı zammını beklerken ilk kez zam için rakamlar konuştu.

Asgari Ücret Temmuz Zammı İçin İlk Kez Rakamlar Konuştu
26 Mayıs 2022 13:30
A+
A-

Asgari ücret fırlayan enflasyon karşısında adeta kuş olup uçup gitti. Milyonlarca çalışan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çalışanı enflasyon karşısında ezdirmeyeğiz sözü üzerine temmuz ayı için zam bekliyor. Haziran ayında asgari ücret için zam kısmının netlik kazanması beklenirken şimdiden rakamlar konuşulmaya başlandı.

ASGARİ ÜCRET TEMMUZ ZAMMI OLACAK MI?

Asgari ücret Temmuz zammı için TÜİK tarafından açıklanacak Mayıs ve Haziran enflasyon rakamları daha çok belirleyeci olacağı konuşuluyor. Enflasyon TÜİK’e göre yüksek çıkarsa asgari ücrete temmuz ayında zam gelebilir. Şu an enflasyon beklentisine dair anketlerde aylık olarak yüzde 3 ve 2 olarak beklenti mevcut. Bu da yıllık enflasyonu yüzde 70’in bir hayli üstüne çıkarır.

ASGARİ ÜCRET 6 AYLIK ENFLASYON RAKAMINA GÖRE 6 BİN LİRAYA YÜKSELEBİLİR

Asgari ücret net olarak 4.253,40 TL olarak uygulanıyor. Eğer beklenen 6 aylık enflasyon oranı gerçekleşirse asgari ücret Temmuz zammı ile birlikte 5.997,30 TL seviyesine yükselecek.

Ancak Temmuz zammı gerçekleşirse; Aralık ayındaki Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında artık 2022 yılının ikinci yarısındaki enflasyon dikkate alınacak.

AKP’Lİ İSİM DUYURDU: ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILIYOR

Karar gazetesinde yer alan habere göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur ve memur emeklilerine enflasyon farkının ödeneceğini, emeklilerin ise 6 aylık enflasyon oranında zam alacaklarını söylerken asgari ücret için Haziran ayı enflasyon rakamlarının yol belirleyeceği olacağını belirtti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir de “Asgari ücretle ilgili çalışma yapılıyor” dedi.

 

 

Yorumlar
  1. Asgari Ücret Çalışanı dedi ki:

    Asgari ücret elimizden uçtu gitti kira fiyatı oldu resmen.
    Hükümet bu zammı yapsa da fayda etmez ama hiç yoksa alım gücümüz azalsa da bi şeyler alabiliriz.