enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Ak Parti ve Mhp Kastamonu Belediyesini Altın Tepside Chp’ye İkram Ettiler! (1)

31 Mart Seçimleri artık geride kaldı. Bu seçimlerde seçim havası oluşmamıştı ama seçim akşamı sonuçlar açıklandıkça çok sürpriz ve farklı seçim sonuçları oluşuverdi. (Not: Yazılarım uzun olduğundan bu yazımı 2 veya 3 bölüm olarak yayınlayacağım inşallah)

Ak Parti ve Mhp Kastamonu Belediyesini Altın Tepside Chp’ye İkram Ettiler! (1)
3 Nisan 2024 10:54 | Son Güncellenme: 3 Nisan 2024 11:18
A+
A-

Yerel seçimlerde Cumhur ittifakı ağır yenilgi almış oldu. Her seçimde oluşturulan Vatan-Millet-Bayrak-Din-Ezan-Kudüs-Gazze-Mekke-Medine hamaseti bu seçimde bir türlü oluşturulamadı. Hatta birde ters tepti. İstanbul’un acemi Adayı Murat Kurum; “31 Martta Ak Parti kazanınca Gazzeli çocuklar sevinecek” açıklaması büyük tepki gördü. Vatandaş bu açıklamayı bizle adeta alay ediyorlar diyerek tepkisini gösterdi. Hamasi algılar işlemeyince de Ak Parti ve Mhp adayları sahada karşılık bulamamış oldu. Emekliye yapılan zulüm, bu kez hem sandığa gidilmeyerek hem de tepki oyu olarak başka partilere verilerek anlamlı bir mesaj verilmiş oldu.

İstanbul’a acemi aday koyan Ak Parti, Ankara’ya da demode aday koyarak bırakın vatandaşın tepkisini kendi teşkilatlarına bile bu adayları kabullendiremedi. Sadece Ankara ve İstanbul mu adayları karşılık bulmadı? İstisnalar kaideyi bozmaz, Akp ve Mhp adaylarının çoğunu kendi teşkilatları dahi içine sindiremedi. Nitekim bu kan uyuşmazlığı, trilyonlarca harcanan paralara ve Medya gücüne rağmen sandık sonuçlarına tüm yurtta yansımış oldu. Neyse bu genel konulara başka bir yazıda değiniriz, biz şimdi Kastamonuyu ve göstere göstere, bağıra bağıra gelen BİZİM HASAN’ın hikayesini ve başarısını yazalım. Aslında bu hikayeyi bir kaç defa yazmış, ve hatta tepki de almıştım. Ama görünen köy kılavuz istemedi ve “BİZİM HASAN” belediye seçimlerini kazanıverdi.

BİZİM HASAN KASTAMONU BELEDİYESİNİ DE KAZANDI

2018 Yılında Chp-Saadet ve İYİ Partinin üçlü ittifakı ile kıl payı da olsa milletvekili seçilen Hasan Baltacı, kısa zaman içinde kendini Kastamonu Halkına sevdirdi ve nitekim bu sevginin karşılığında Kastamonu Halkı kendisine 2018-2023 vekilliği döneminde “BİZİM HASAN” lakabını takıverdi. Bu “BİZİM HASAN” lakabı parayla, pulla, torpille alınacak bir şey değildi elbette.! Ya nasıl alınabilirdi peki?

“BİZİM HASAN” lakabı karşılıklı iletişimle, ünsiyetle, diyalogla, iş bitiricilikle, hal hatır sormakla, vatandaşın derdiyle derlenmekle verilebilirdi. Nitekim bu şekilde verildi. Tabi bunda Ak Partili önceki dönem milletvekillerinin payı da çok büyük. Hasan Baltacı, Ak Partili iki vekilin ve Mhp il yöneticilerinin boş bıraktığı alanları çok güzel bir şekilde doldurarak bugünlere gelmiş oldu. Yiğidi öldür ama hakkını ver demişler, bizde hakkını verelim. Hem biz vermesek ne olur ki; Mhp ve Ak Partinin yüzde 70 oy aldığı bir şehirde adam seçimleri yüzde 50 OY ile kazanmışsa, halk hakkını zaten vermiş demektir.

Bugün Kastamonu’nun en büyük iki sorunu; Ekonomik sorunlar ve Hastaneden randevu alma sorunudur. Ha başka sorunlar yok mu derseniz, elbette vardır. Uyuşturucu, tarım, köyler, fuhşiyat, Hırsızlık, Cinayet vb. onlarca sorun vardır ama toplumun her köşede konuştuğu iki sorun ekonomi ve Hastaneden randevu alma sorunudur. Bu konuyla ilgili daha önce yazı yazmıştım. Linke tıklayarak okuyabilirsiniz. Eğer Hasan Baltacı Bizim Hasan lakabını almışsa, bunun birinci sebebi “Hastane Randevu alma sorunu” nedeniyle almıştır. Hasan bey, kendisine ulaşan herkesle ilgilenmiş, ve kendine göre bir çözüm bularak tüm vatandaşların bu sorununu çözmüştür. Hatta çözmekle kalmamış, sonrasında ise, vatandaşı arayarak işinin çözülüp çözülmediğini takip etmiş. Hatta dahası da var; Hastalık durumuna göre ya danışmanını arattırıp, ya da kendisi bizzat arayarak hal hatır sormuş ve bizzat ilgilenmiş. Hasan Baltacı bunları yaparken Ak Partili eski vekiller öğretmen evinde koyu sohbetler yapıyorlarmış.

Taşköprü'de MHP’den İkinci Aday Adayı Mı Geliyor?

MHP KASTAMONU MERKEZDE BİTMİŞ DURUMDA

Mhp 2019 seçimlerinde; Kastamonu merkez, Taşköprü, Tosya başta olmak üzere bir çok ilçede çok büyük başarı göstermişti. Ancak bu başarı sahada karşılık bulmadı. Özellikle eski vekil Emin Çınar’ın il başkanı olmasıyla Mhp’liler bu süreçte birbirlerine düştüler.

2019-2023 arası bir çok yerde 3, hatta 4 tane ilçe başkanı değiştirmeleri bugünkü başarısızlığın habercisi gibiydi. Seçilen belediye başkanları ile, teşkilatların anlaşmazlığı bir türlü giderilemeyince en sonunda vatandaşta cezayı sandıkta kesmiş oldu.

Kastamonu Mhp kendileri ile uğraşmaktan vatandaşın derdiyle ilgilenecek zamanı bulamayınca ortaya büyük bir boşluk çıkmış oldu. İşte Akp ve Mhp’nin bıraktığı bu boşluğu da Hasan Baltacı çok güzel doldurdu ve sonunda bu iki partinin kalesinde Belediye Başkanı seçiliverdi.

 

Not: Yazının devamı gelecek

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.