enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu Kimdir?

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu Kimdir? Silivri Belediye Başkanı Kim Seçildi?

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu Kimdir?
2 Nisan 2024 18:19
A+
A-

Bora Balcıoğlu Kimdir?

31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları sonrası Silivri Belediye Başkanı seçilen Bora Balcıoğlu, Silivri’nin yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Bora Balcıoğlu, 1980 yılında doğdu ve öğrenimini “Yerel Yönetimler” alanında tamamladı. Gençlik yıllarında aktif bir spor hayatı sürdüren Balcıoğlu, birçok futbol takımında oynadı ve futbol kariyerini sonlandırdıktan sonra da spordan kopmadı. Silivrispor, Gazitepespor, Seymenspor ve Alibeyspor gibi takımlarda yönetim kurulu üyeliği ve Silivri Amatör Spor Kulüpleri Derneği Başkanlığı gibi görevler üstlendi.

Doğup büyüdüğü Silivri’de sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak yer alan Balcıoğlu, Silivri Atatürkçü Düşünce Derneği kurucu yönetim kurulu üyeliği, Silivri Çevre Derneği üyeliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şubesi gibi birçok STK’da görev aldı.

2008 yılında Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olan Bora Balcıoğlu, siyasi kariyerine adım attı. 2009 yılında Silivri Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi ve Encümen Üyeliği, İmar, Denetim, Plan ve Bütçe İhtisas Komisyonlarında görev aldı. 2014 yerel seçimleriyle bir kez daha Silivri Belediye Meclis Üyesi seçilen Balcıoğlu, 2014 yılında Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak seçilerek Silivri’de CHP Grup Başkan Vekilliği görevini üstlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Tarım ve Hayvancılık; Deprem ve Doğal Afet İhtisas Komisyonlarında görev alan Balcıoğlu, aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun koordinesinde çalışan “Sanayi ve İş Dünyası Platformu” çalışma grubunun üyesidir.

Evli ve 2 çocuk babası olan Bora Balcıoğlu, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için CHP’den İstanbul ili, Silivri ilçesi Belediye Başkan Adayıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.