enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

CHP Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi: Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?

CHP Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi: Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?

CHP Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi: Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?
2 Nisan 2024 18:13
A+
A-

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi Kimdir?

31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları sonrası Küçükçekmece Belediye Başkanı olarak seçilen Kemal Çebi, 1956 yılında Trabzon’da doğmuş olup Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni 1982 yılında tamamlamıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Kemal Çebi, 52 yıldır Küçükçekmece’de yaşamaktadır. Aktif olarak Küçükçekmece’nin sosyal hayatında yer almaktan mutluluk duyan Çebi, 17 yıl boyunca Cennet Barbaros Spor Kulübü başkanlığı yapmıştır.

Siyasi kariyerine 1974 yılında Bakırköy Ticaret Lisesi 2. sınıftayken başlayan Kemal Çebi, SHP ve CHP’de toplamda 9 yıl ilçe yöneticiliği yapmış, dört dönem boyunca Küçükçekmece CHP İlçe Başkanlığı görevini üstlenmiş ve farklı dönemlerde İlçe, İl ve Kurultay Delegelikleri yapmıştır. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Küçükçekmece Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Çebi, Atatürk ilke ve devrimlerinin savunucusu olarak çağdaş, sosyal, laik bir hukuk devletinin önemine inanmaktadır. Bireyin özgürlüğüne, cinsiyet eşitliğine ve çevrenin korunmasına olan inancıyla tanınmaktadır. Sosyal demokrat bir ailenin bir ferdi olarak, insanların mutlu yaşadığı bir dünya hayalini benimseyen Kemal Çebi, bu ideal doğrultusunda 44 yıldır aralıksız mücadele vermektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.