enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Afrika Örgüsü Modelleri Nelerdir

Afrika örgüsü modelleri nelerdir sorusu da her geçen gün daha çok aratılmaktadır. Pek çok ünlünün de tercih ettiği bu saç modeli hakkındaki bazı detaylar.

Afrika Örgüsü Modelleri Nelerdir
8 Mayıs 2023 07:56
A+
A-

Afrika örgüsü, son dönemlerde oldukça popüler hale gelmiş bir saç modelidir. Hem sağlıklı, hem de hızlı uzayan saçlara sahip olmanın en estetik yolu afrika örgüsüdür. Afrika bölgesinde yüzyıllardır yapılan bu saç, artık küresel anlamda oldukça popülerdir. Yüzü germesi ve böylece daha genç göstermesi, bu saç modelinin sağladığı avantajlardan birisidir. Afrika örgüsü modelleri nelerdir sorusu da her geçen gün daha çok aratılmaktadır. Pek çok ünlünün de tercih ettiği bu saç modeli, oldukça sağlıklıdır. Sizin için Afrika örgüsüyle ilgili aklınızda yer alan tüm soruları cevaplamaktan memnuniyet duyacağız…

Afrika örgüsünün pek çok farklı modeli vardır. Örneğin, normal afrika örgüleri kalın, ince ya da orta – medium boy olabilmektedir. Ayrıca, istediğiniz boyutta ve renkte takma saçlar da ekleyebilirsiniz. Böylece, saçınızı istediğiniz boya kadar uzatabilirsiniz. Bu işlemi yaptırmak için ise tüm ihtiyacınız birkaç cm uzunluğunda saçtır. Kısacık saçlarınız olsa bile afrika örgüleri yaptırmanız mümkün. Ayrıca, cornrow, rasta gibi diğer modelleri de denemek isteyebilirsiniz. Rasta saçlar, özel bir teknik ile saçların birbiri içerisine geçmesi aşamalarını içermektedir. Özellikle batı kültüründe oldukça sık gördüğümüz bir saç modelidir. Ayrıca, cornrows saçlar da özellikle çocuklar ve uzun ince örgüler ile manevra yapmakta zorlananlar için iyi bir seçenektir. Bir diğer seçenek ise afro dalgasıdır. Hiç bozulmayan kalıcı bukleleri kim istemez ki? Sürekli şık görünen saçlara sahip olmak için daha fazla beklemeyin!

Afrika Örgüleri

Afrika örgüsünün tekniği, diğer saç örgüsü tekniklerinden farklıdır. Özel bir yöntem ile afrika örgüleri yapılır. Bu noktada, eğitim almış ve işinde uzman birine saçlarınızı emanet etmeniz önem arz etmektedir. Çünkü, iyi örülmeyen bir afrika örgüsü muhtemelen hızlıca açılacak ve arasına şampuan artıkları alacaktır. Bu nedenle örgülerinizi sıkı örebilecek, referanslara sahip  bir güzellik merkezi ile anlaşmalısınız. Afrika örgüleri, pek çok yüz tipine harika gitmektedir. Ayrıca, saçların dinlenip kendine gelmesi için de bir tedavi yöntemidir. Yıpranmış saçlara sahipseniz, afrika örgülerini deneyerek yeni bir tarz sahibi olabilirsiniz. Bununla birlikte, farklı renkler deneyerek saçınıza zarar vermeden renk değişikliğine gidebilirsiniz. Afrika örgüsü sayesinde saçınızı bir sürü kimyasaldan korumanız söz konusudur. Böylece, saçlarınızı birkaç ay sonra geri açtığınızda sağlıklı uzun saçlarınızla karşılaşacaksınız. Yüzünüzü daha gergin gösteren bu saç modelleri, size daha zayıf ve tarz bir görünüm kazandıracaktır. Ayrıca, hayalinizdeki görünüme kavuşmanıza yardımcı olacaktır.

Standart Afrika Örgüsü

Standart afrika örgüleri, farklı kalınlık ve boyutlarda yapılabilmektedir. İnce, orta ya da kalın örgüler tercih edilebilir ve takma saçlarla istenilen renk ve uzunlukta oluşturulabilir. Bu model, hem spor hem de şık kombinlerde kullanılabilir.

Cornrows

Cornrows, saçın deriye paralel ve sıkı örgülerle yapılmasıyla oluşan bir modeldir. Bu örgü stili, çocuklar ve manevra yaparken zorlananlar için idealdir. Cornrows, geometrik şekiller ve desenler oluşturarak daha çekici ve etkileyici bir görünüm sunar.

Twist

Twist örgü modelleri, saçın iki parçaya ayrılarak birbirine dolanmasıyla elde edilir. Bu model, saçlara daha fazla dolgunluk ve hacim kazandırır. Twist örgüler, farklı boyutlarda ve renklerde yapılabilmekte olup, isteğe bağlı olarak aksesuarlarla süslenebilir.

Rasta

Rasta saçlar, saçların özel bir teknikle birbirine geçirilerek oluşturulan kalıcı örgülerdir. Bu model, özellikle reggae kültürü ile özdeşleşmiş ve batı kültüründe sıklıkla tercih edilmektedir. Rasta saçlar, bakımı doğru yapıldığında uzun süre kullanılabilir ve çarpıcı bir görünüm sağlar.

Bu içeriğimizde Afrika örgüsü modelleri ve afrika örgüleri üzerine bilgiler verdik. Peki, afrika örgüsü nasıl yıkanır? Afrika örgüleri sağlıklı mı? Saça zarar verir mi? Daha pek çok sorunuz olduğunu biliyor ve anlıyoruz. Örgülerinizi nasıl temizleyeceğiniz, saç bakımınızı nasıl yapacağınız gibi sorularınızın cevapları için blog sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.