enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Abana Belediye Başkanı Yunus Akgül Kimdir?

Kastamonu Abana ilçesi Belediye Başkanı “Yunus Akgül” kimdir?

Abana Belediye Başkanı Yunus Akgül Kimdir?
26 Kasım 2021 18:07 | Son Güncellenme: 3 Aralık 2021 14:12
A+
A-

Kastamonu ve İlçe Belediye Başkanları

Abana‘nın Karadeniz’e olan toplam sahil şeridi 11 km olup, yüzölçümü 33 km’dır. İlçenin en yüksek yeri 300 m rakımlıdır. İlçenin 33 km’lik yüzölçümünün büyük bir bölümü, orman (kestane, çam, meşe) fundalık, çalılık, kayalık meskûn saha şeklindedir. Batısında Ezine ve İlişi, doğusunda Hacıveli ve Kuğu çayları dik yamaçları ve kanyonları geçerek Abana çevresinde denizle buluşurlar. Piknik ve geziler için ideal yerlerdir. Harmason Mahallesinde yaşlı çınarlar görülmeye değerdir. İlçenin güneyindeki Iğrava ve yukarısındaki Karabalçık mağarası, doğusunda bir zamanlar korsanlara barınaklık yapan Hacıveli koy’u ve Siyelik Kayaları ender doğal güzelliklerindendir.

Abana Belediye Başkanı Yunus Akgül Kimdir?

8 Ağustos 1965’te Kastamonu Abana’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamlayarak, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon bölümünden mezun oldu.

Çeşitli gazete ve haber dergilerinde foto muhabiri, muhabir, editör, sayfa sekreterliği-sayfa sorumluluğu, köşe yazarlığı ve bölüm şefliği yaptı.

1994 yılında başladığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığı görevini 6 yıl sürdürdü. Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nde yöneticilik yaptı. Avrasya Maratonu’nu düzenleyen çekirdek kadroda yer aldı.

15/03/2003-14/09/2004 tarihleri arasında Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü’nde Müşavir ve ardından Başbakanlık Basın Danışmanı oldu.

2004 – 2008 yılları arasında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan ve 1. Karadeniz Spor Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanlığı olmak üzere birçok sportif organizasyonda önemli görevler üstlenen Akgül, Temmuz 2008’de, 2011 UNIVERSIADE (Dünya Üniversitelerarası Kış Spor Oyunları) Genel Koordinatörü oldu.

Aralık 2008’de atandığı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nü 3 yıl başarıyla devam ettirdi. Döneminde Türkiye, sporda dünya çapında büyük organizasyonlar düzenledi ve yurt dışında birçok başarıya imza attı. Dünya Basketbol Şampiyonası, 2011 Eyof, Universiade yaz ve kış oyunları gibi…

2011’den 2018’e kadar Başbakanlık Müşaviri olarak görev yaptı.

“Olimpiyat Çağı” adında bir kitabı bulunmaktadır.

2019 Yerel Seçimlerinde Abana Belediye Başkanı seçilen Yunus Akgül, evli ve 2 çocuk babasıdır.

ÜYESİ OLDUĞU SOSYAL KURULUŞLAR

  • ÖNDER İmam Hatip Liseleri Mezunları ve mensupları Derneği Denetim Kurulu Üyesi
  • AIPS Dünya Spor Yazarları Birliği AIPS Üyesi
  • Türkiye Spor Yazarları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi
  • Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi
  • Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi
  • İstanbul Gazeteciler Derneği Üyesi
  • TESYEV Türkiye Engelliler Spor ve Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.